Mozem povedat, ze ja som si svoju minimalnu vahu oskusal po tazkej chorobe a nasledne som musel mat polrocnej diete bez tukov, jedol som podstate iba same bielkoviny, trocha cukrov, ked sa uz nedalo vydrzat. Mal som okolo 63-64 Kg, zili na nohach som mal podobne chlapcom po tour :D, pri merani tuku, mi bezny pristroj nevedel namerat cislo, takze realne som mohol byt niekde okolo tych 3%. Ale nikdy viac a vdaka Bohu, ze som sa z toho vysekal. Nasledne mi to rozbilo metabolizmus tak som za 2 roky vyletel na 88Kg a teraz sa dostavam vdaka bicyklu spat na svoju normalnu vahu, ktora je okolo 70Kg, ked som posiloval trocha viac, ked nic nerobil trocha menej.
Ale zaujimave je sledovat, ze momentalne by som mohol priprat, tak na 80Kg a viditelne by to moc nebolo, dost vela spravi aj tuk obalujuci vnutorne organy, ktory nie je az tak viditelny ako podkozny, ale je zdravotne horsi a mne sa zda, ze aj tazsi.
11.12.2014 - 22:11:06
00
z toho mi teda vychadza, ze kulturisti maju mnozstvo pokozneho tuku priblizujuci sa nule, kedze tuky obalujuce organy tvoria do 5% telesneho tuku, je to tak? ci sa tieto dva tuky rozdeluju a vzajomne sa nescitavaju ? no hotova veda tieto tuky pre mna :-)
som si tiez zratal to tie tuky na kalkulacke, niekde mi to ukazuje 17 %, niekde 21, niekde ze mam schudnut 10 kg, niekde ze 0, celkom sranda tie kalkulacky :-)
11.12.2014 - 22:28:33
00
To su hovadiny tie kalkulacky, moze sa to fakt mylit, troska lepsie su pristroje, ktore meraju tuk na zaklade odporu tela, tak si vies spravit aspon pribliznu predstavu, ale presne taky mi uz nevedel namerat rozumnu hodnotu, ked som bol fest chudy. Tych 5% neviem na kolko je stabilnych, ja by som povedal, ze sa to tiez meni, ale mohli by sa o tom vyjadrit, v tejto oblasti vzdelanejsi clenovia fora, urcite by to bolo zaujimave citanie.
11.12.2014 - 22:44:54
00
Tyler Hamilton vo svojej knihe písal, že mal aj 3,8 percenta tuku, ale to už bol maximálny extrém, zdravé to určite nie je a pre bežného človeka asi aj nedosiahnuteľné.
11.12.2014 - 22:53:58
00

...Tvojich 9000kJ by znamenalo 2150 kcal, čo je postačujúce len na základnú látkovú premenu priemerného človeka.
Keď si myslel 9000kcal, to by tiež nebolo v poriadku, pretože by to bolo priveľa. Denný energetický príjem priemerného človeka je 4500kcal...


4500? Fúha, to sú pre mňa nejako vysoké hodnoty, o tom som veru ešte nikde nečítal, že až toľko, prizám sa, že mne to príde ako dosť veľký nezmysel. A úprimne, ja s takým prijmom by som veľmi rýchlo išiel váhou hore :)
Ten bazálny metabolizmus je samozrejme závislý aj od pomeru svalov a tuku a aj od samotnej váhy, čiže jej znižovaním sa samozrejme aj zmenšuje počet kalórii spotrebovaných na základnú látkovú premenu.

JohnySVK - pokiaľ si skutočne bol celý život doteraz obézny, vrátane detstva, je dosť možné, že dostať sa pod 100kg nebude tak jednoduché, ako vôbec možné. V každom prípade by som to určite nevzdával. Psychika aj v prípade chudnutia robí dosť a treba tomu veriť :) Pokiaľ checš chudnúť, ten príjem je podľa mňa dostatočný, dôležité je nepociťovať hlad. Keď sme už pri tom hlade ináč, stravuješ sa pravidelne? A čo pitný režim? To som tu nezazrel a možno môže byť problém aj tam :) Ešte ma napadá, ja teda silový tréning vynechávam prakticky úplne vzhľadom na to, že pri ňom sa neskutočne rozbijem (chýba adaptácia svalov na charakter zaťaženia :) ) a spotreba kalórii je dosť alá vzhľadom na čas, zameriavam sa čisto na kardiovaskulárne aktivity, teraz len behávam. Málo praktizujem intervaloý tréning, max. 2x týždenne, poväčšine ale 1x, niekedy ani raz, aj napriek tomu, že údajne telo na následnú regeneráciu spotrebuje viac energie. Ideál je behanie, teraz na zimu sa mi neche toľko, takže sa venujem tomu, lebo tam spálim najviac za najkratší čas (a nie len ja, ale každý). Toľko ku mne, ako vidím ja cestu k držaní váhy/chudnutí. Ale sladkého požerem (doslova) teraz neskutočné množstvá, tak som rád, že nejako extrémne zatiaľ nepriberám, aj keď ten výdaj je dosť malý...


Len pre zaujímavosť, Vlado Zlatoš tiež čo to popísal k tukom, ak ste to ešte nevideli (netuším, či to tu náhodou už niekto nedal...)
http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi/zistite-mnozstvo-svojho-podkozneho-tuku.html
A ešte nejaké štatistiky... :)
http://www.sportvital.cz/sport/trenink/kolik-telesneho-tuku-bychom-meli-mit/

Akú to má výpovednú hodnotu ťažko povedať. Koniec koncov, aj to je tam spomenuté, že nejaké ideálne číslo neexistuje :) No myslím si, že dosiahnúť tú spodnú nebezpečnú hodnotu pre zdravého človeka, ktorý nie je profesionálny športovec, je prakticky nemožné. A preto mi je šuma fuk, čo mi kto hovorí z najbližších, že nech už nechudnem, že to nie je pekné a údajne ani zdravé (jasné, každý väčšinou hovorí podľa obrazu svojho života a vývoja v ňom). A že to proste ide vekom, že budem priberať a podobne... Nejdem to radšej rozoberať viac, lebo by som sa rýchlo chytil a posťažoval si tu :D Proste ísť s tým dole, čo to ide.
12.12.2014 - 01:54:35
00
V podstate pitny rezim dodrzujem urcite..denne minimalne 3-3,5L vypijem....Momentalne sa snazim jest v priemere cca tych 9000kJ......teraz dokonca..uz asi tyzden, som si nasadil sacharidove vlny, ( kedze som cital, ze to znovu vie nastartovat metabolizmus ),,,,tak uvidime co to spravi...Sportujem- takmer denne...chodim na bike, do posilky...Akoze nie som flakac...Stravujem sa samozrejme pravidelne..ale to uz asi 3 roky...odkedy som si povedal, ze idem schudnut ( mal som 133kg )..Lenze je mozne, ze moje telo si zvyklo na rovnomerny prisun energie a skoncilo s chudnutim...vzdy okolo 108-105kg sa to zastavilo, par tyzdnov vaha stala a potom som sa na to akosi vybodol a nedotiahol som to do konca. .Vacsinou som po nejakom polroku stratil motivaciu, resp prislo leto a cas opekaciek a tak...a sice som chodil na bike, ale ten mi k chudnutiu nepomohol. Polavil som v ostrazitosti a kila vzdy isli doost rychlo hore. Ja nemam problem pribrat 2-3kg za tyzden. Motivacia je dolezita. Tak preto som si dal novy sportovy ciel a vsetko som tomu podriadil. Manzelke to pripada jemne povedane extremne, ako som vsetko tomu podriadil, ale je mi to jedno. Kombinacia aerobky + anaerobky celkom podla mna zabera...Sice som sa uz tyzden nevazil , ale zacinam pozorovat aspon vizualne zmeny a celkovo mam pocit ze tie vlny ma trosku nakopli..a to robim len tyzden. Mam pocit, ze to zacalo ist dobrym smerom. ...Cez vianoce to sice nebude nic moc...ale dufam ze to celkom prezijem ( hlavne aby sa gazdine, vsade kde pridem na navstevu, neurazili, ze odmietnem ich kolaciky ). Verim, ze do vianoc sa priblizim ku 100kg a potom to snad pojde dalej. Zacinam chapat, ze jednoducho musim robit zmeny....prijimat kazdy den rozny pocet kJ, aby som nenechcal metabolizmus zleniviet..Lebo aj na malo kJ si telo po case zvykne a clovek prestane chudnut......Uz len obcas premyslam, ci tych 9000kJ v priemere denne nie je malo pri sportovani.

V priemere teraz vravim preto, lebo jak som si nasadil tie vlny, tak to mam tak, ze v pondelok zacinam s len cca 6500kJ ( cca 200g Bielkoviny, 50 sacharidy, 50-70 tuky )..Bielkoviny a tuky drzim cca rovnako cely tyzden, navysujem sacharidy...V nedelu to konci obzerstvom, ( 200g bielkovin, 350-400g sacharidov, tuky 50-70g )....to je takmer 12000kJ...

Pocas dni, ked jem malo sacharidov - tj. pondelok, utorok - si dam lahky bike - tak 1-1.5hod v aerobke, aby som spalil tuky, ked uz toho cukru mi vela neostalo.

Potom stredu mam posilku, v stvrtok zas bike, piatok posilka, sobota-co pride..bude bike alebo posilka - v nedelu nepohnem prstom a vegetim.

Intervaly nerobim, pripadaju mi moc narocne a stale som po nich unaveny :)..Len v lete oooooobcas som skusal na hradzi bike, ale to len par krat

Rozmyslal som, ze bude vlnit aj bielkoviny - teda ze ked malo sacharidov, vela bielkovin a potom naopak..vela sacharidov, menej bielkovin. ....Tuky stale konstatne...Ale tak to skusim potom az v dalsom kroku, keby ten prvy sposob nefungoval. Viac ako 200g bielkovin nechcem velmi prijimat...sice pijem vela, aj cvicit chodim, ....ale tak dufam ze na udrzbu svalovej hmoty to staci..nepotrebujem ju priberat..ja chcem len tuky zhadzovat.
12.12.2014 - 08:29:43
00
Tak ja mam 185 cm a okolo 70kg, mozno este menej o nieco.... a brucho mam... postava a la deti zo Somalska. :D A to zeriem realtivne dost vela, dieta ziadna v zmysle nejakych kalorii. Mam ale potravine intolerancie/alergie (soja, mliecne biekoviny..) a celiakiu (podla krvnych testov), takze kopec veci jest nemozem, ale o to viac jem to, co mozem. :D Kamos biker jeden je na tom podobe postavou a ten nema vobec ziadnu dietu ale ma ako bonus strasne dlhe koncatiny, takze on je zas ako pavuk, bicykel ma nejaku XL obludu, velky predstavec a 760 ci ake rajdy. :D
12.12.2014 - 18:55:09
00
Tyler Hamilton vo svojej knihe písal, že mal aj 3,8 percenta tuku, ale to už bol maximálny extrém, zdravé to určite nie je a pre bežného človeka asi aj nedosiahnuteľné.


Tak on si dal po ťažkom treningu namiesto jedla koktejl z EPA, testosteronu, práškov na spanie atd., a v ideálnom pripade sa zobudil až druhy den rano na další tazký trening :)
12.12.2014 - 20:28:18
00
A ešte k tomu vypil flašu perlivej minerálky. A túto "fintu" ho vraj nenaučil nikto iný než Bjarne Riis, súčasný manažér teamu Tinkoff-Saxo, ktorého členom je od jesene aj Peter Sagan...
12.12.2014 - 21:23:21
00
V podstate pitny rezim dodrzujem urcite..denne minimalne 3-3,5L vypijem... {clanok pokracuje dalej...}


Podľa mňa je to super, také nasadenie sa mi páči. :) Doležité číslo bude asi 100kg, predsa len tam jedna cifra potom odbudne a bude sa dýchať podstatne ľahšie :) Ja by som možno tie tuky aj zredukoval a prípadne skúsil nasadiť viac cukrov a bielkovín, hlavne po tréningu, ale to tak jedine môj názor, je toho popísané kadečoho až až. Tuky veľmi nepotrebuješ, tých máš dosť :) Vysadiť ich úplne tiež nie je rozumné, ale nevidím dôvod do seba tlačiť denne 70g tukov... No a ešte jedna dôležitá vec... pokiaľ na váhe nenastane žiadna zmena, ale vizuálna áno, tak to stačí, predsa svaly vážia viac ako tuky ;) Držím palce! :)
12.12.2014 - 22:52:39
00
No... Som o 22:50 vyliezol z pelechu na vahu a ... 104,8 pri 189cm...ale mam tazke kosti ;-) ... Odkedy bajkujem ( rok a 1/2) som sice nedal dole vahu ale pupok mam mensi a citim sa lepsie
...a vela je tu o jedle popisane a malo o alkohole.... To je tiez pekny previt co sa vahy tyka... Tiez si rad fuknem po bajku 2-3 pivka ale to je asi prave to, co by sme si viacery dat nemali :-)
johnnySVK drzim palce aby ti to islo dole ;-)
18.12.2014 - 22:58:47
00
tak ako pozor, na pivo bajkerovi nesiahaj :D to je svate :D
18.12.2014 - 23:34:00
03
tak mozno by som sa rad pridal a skusil poradit to co sa podarilo mne za 3 mesiace.
v auguste14 som zacal icyklovat a tak ma to chitilo, ze som sa zacal ponahlat z roboty aby som uz sedel na biku a niekde sa viezol. vtedy som mal 94 aleo 95kg. uz dlo mi kamarat rozpraval ako schudol 10kg a to len ysadil rohliky, biely chlieb, s casti zemiaky a ryzu ako prilohu. dost ma to bavilo , ze by som mal ja to co mam najradsej dat bokom .
predsa som to len skusil . rohliky chlieb s casti zemiaky a ryzu a kavu si nesladim cukrom ale medom. a to je vsetko co robim a veci ktore som nevedel zapnut teraz zo mna padaju a to aj po sviatkoch obzerstva. a neveril som ze som sa zmestil do svadobneho obleku, ktory mi uz po svadbe bol maly. a vsetko sa da nahradit.
Johny SVK skus to
05.01.2015 - 12:50:21
03
med je co sa tyka kalorii a GI skoro to iste co normalny biely cukor, ale inak suhlasim, vacsine ludi pomoze obmedzenie konzumacie sacharidov, a clovek vobec nemusi hladovat :)
05.01.2015 - 15:51:07
00
ja som zmenil šatník z XL na M/L za pol roka....nic moc... stratil som fest veľa svaloviny... 1000e v riti na nove veci ale aspon syn znosí.. ja som 13kíl dole a on hore

pozn. a rozdiel v energii medzi cukrom a medom je asi ako rozdiel medzi kaučukovým a silikonovým vibrátorom
05.01.2015 - 17:55:34
00
keyboard_arrow_up