prosim vas ma tu niekto alergiu konkretne na topole lebo som bol v ich blizkosti a mam nejake divne oci moze to byt z toho dôvodu ? a este sa chcem spitat dokedy toto svinstvo kvitne thanks
astro
nie je to nic strasne, len podozrenie (kychnem obcas za roznych okolnosti a v krvi mi nasli nieco, co indikuje moznost alergie)
chcem tam ist, ale vtedy, ked to bude mat zmysel
Inak ale myslím, že ako novému pacientovi by mu lekár mohol testy urobiť kedykoľvek. Lieky ešte žiadne neužíva takže výsledok nebude skreslený. To iba my, čo sa pchame liekmi, musíme byť na testy už "čistí", bez liekov. Preto až po sezóne, či?
Vysledky su skreslovane aj alergenmi v ovzdusi a strave...preto sa chodi po sezone a nalacno. S tym nalacno som si nie uplne isty. Urcite je lepsie sa informovat, keby alergologicka zabudla spomenut.
Este jedna vec. Alergolog sa zvykne pytat v ktorych mesiacoch a ake ma clovek priznaky alergie. Dobre je si to zaznacit.
Ale asi máš aj iné problémy, keď si bol na odber krvi.
Na prvý pohľad možno nezmyselná otázka. Čapuješ si vodu na výjazdoch z prírodných prameňov?
Ak áno, skús na nejakú dobu prestať. 50% prameňov je kontaminovaných.
bol som na predoperacnom vysetreni, ked mi isli vyberat skrutky z nohy po minulorocnej zlomenine (bajk ) - vtedy sa robia komplet testy
pramene vyuzivam, iba ak si nestihnem nabrat vodu v krcme (a nemam hydrovak) - nie je to moc casto ...
idem k obvodnej buduci tyzden, tak sa jej opytam
Ak len občasne, tak to nebude asi ten dôvod. Ja som mal seriózne zdravotné problémy, ale ja som využíval pramene systematicky. Prajem rýchle zotavenie po operácii.
EDIT: Práve som zistil v slovníku, že správne je alergiológ a alergiologička. Roky som chodil s deťmi k alergologičke...kam som to vlastne chodil?
KinDo: Pri všetkej úcte k radiacim... Nie je pravda, že testy sa robia len na jeseň. Možno obvykle, ale nie len. Deti chodili na rôzne testy (rôzne rastliny) v priebehu celého roka. Alergia nie je len na rastliny kvitnúce na jar. Ak máš nález v krvi, tak lekárka bude lepšie vedieť...
Ak s tým chceš niečo robiť, tak sa objednaj hneď. V zlom prípade prvé stretnutie bude o niekoľko mesiacov. Lekár určí čo ďalej.
no som myslel ze stym vybabrem a kupim si Claritine bez receptu - 7 tabliet za 4€ to je tak na tyzden ked ma to chyti. dostat sa k receptu je u mna bud sediet pol dna alebo cely u doktora.
tento rok bude asi silna sezona - ale mam pocit ze to zimne bicyklovanie nieco pomohlo - odkedy jazdim v zime je mi lepsie. vraj otuzovanie na alergie pomaha, mozno nieco na tom bude.
Gusto0 2 roky od poslednych testov a priblizne tolko trvajuceho obdobia otuzovania sa, mi nedavno robila alergologicka testy a s vynimkou macacej srsti vyslo vsetko ostatne negativne .
Nieco na tom teda je. Urcite prospelo aj to, ze som zdvojnasobil pocet najazdenych kilometrov .
Ahojte, narychlo som prehliadal fora ale nenasiel som nic - chalani ako riesite situacie ked mate alergiu na pele stromov (jelsa, breza atp..) a chcete a potrebujete ist von do prirody.. Jelsu este ako-tak zvladam ale ked zacne breza tak cele karpaty su pre mna na par tyzdnov nepouzitelne a neviem ako na to.. Nemate niekto podobne problemy a neriesili ste to nejak? Uz som taky zufaly, ze som rozmyslal aj o pouziti plaveckych okuliarov, ktore poriadne tesnia )
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
nie je to nic strasne, len podozrenie (kychnem obcas za roznych okolnosti a v krvi mi nasli nieco, co indikuje moznost alergie)
chcem tam ist, ale vtedy, ked to bude mat zmysel
Este jedna vec. Alergolog sa zvykne pytat v ktorych mesiacoch a ake ma clovek priznaky alergie. Dobre je si to zaznacit.
Na prvý pohľad možno nezmyselná otázka. Čapuješ si vodu na výjazdoch z prírodných prameňov?
Ak áno, skús na nejakú dobu prestať. 50% prameňov je kontaminovaných.
pramene vyuzivam, iba ak si nestihnem nabrat vodu v krcme (a nemam hydrovak) - nie je to moc casto ...
idem k obvodnej buduci tyzden, tak sa jej opytam
EDIT: Práve som zistil v slovníku, že správne je alergiológ a alergiologička. Roky som chodil s deťmi k alergologičke...kam som to vlastne chodil?
januar je krute neskoro. v novembri zacinas s hyposenzibilizaciou - teda oktober november najneskor.
Nenapisal, ze by mal nejake silne priznaky, preto si myslim, ze mu da len nejake antihistaminika.
Ak s tým chceš niečo robiť, tak sa objednaj hneď. V zlom prípade prvé stretnutie bude o niekoľko mesiacov. Lekár určí čo ďalej.
https://primar.sme.sk/c/20830552/imunologicka-vyvracia-pat-najcastejsich-mytov-o-alergii.html
Za zdielanie plnej verzie clanku by som bol povdacen.
EDIT:
Uz mam, netreba.
tento rok bude asi silna sezona - ale mam pocit ze to zimne bicyklovanie nieco pomohlo - odkedy jazdim v zime je mi lepsie. vraj otuzovanie na alergie pomaha, mozno nieco na tom bude.
Nieco na tom teda je. Urcite prospelo aj to, ze som zdvojnasobil pocet najazdenych kilometrov