Hosť napísal:
Vedlajsie ucinky pri izolacii 0,0000%

Ako pozeram okolo seba, tak vedlajsie ucinky pri izolacii skor 99.9999%. Zacinam byt presvedceny o tom, ze z dlhodobeho hladiska, bude mat prave ta izolacia (zatvorene skoly a pod.) najvacsi dosah na spolocnost.


Naposledy upravil clxno1 dňa 02.02.2021 - 10:22:38, celkovo upravené 1 krát.

02.02.2021 - 10:20:54
05
Áno bude pekne, nemôžem ísť von sám športovať, ale byť s 30 ľuďmi v robote na kope môžem.. Zaujímavé
02.02.2021 - 10:22:15
03
1 úmrtie po vakcinacii ... je to strašne veľa . Neberiem 😂 .
02.02.2021 - 10:31:51
00
clxno1 napísal:
Ako pozeram okolo seba, tak vedlajsie ucinky pri izolacii skor 99.9999%. Zacinam byt presvedceny o tom, ze z dlhodobeho hladiska, bude mat prave ta izolacia (zatvorene skoly a pod.) najvacsi dosah na spolocnost.


Izolacia len vytiahne na povrch skutocne "kvality" jednotlivca.
02.02.2021 - 10:33:38
00
to by som netvrdil, kopu ludi ma rado svoje stereotypy a ked sa im narusia tak to nemusia zvladnut... a nieje to "kvalita" jednotlivca
02.02.2021 - 10:47:35
03
Bezne sa zena mlati az po navrate z krcmy, ale ked sa slope cely den doma, tak moze byt clovek z toho zmeteny.
02.02.2021 - 10:55:39
15
Nemas pravdu s tymi vedlajsimi ucinkami 0,0000% pri izolacii, ale v pohode, sed si doma desiatky rokov do smrti a teš sa ako si s koronou vybabral. Ale zriekni sa tiez vsetkych pozitkov, ktore by si chcel mat vdaka ludom, ktorym 100% izolaciu nechces dopriat (lekari, kriticka infrastruktura, doprava, obchod ... je toho vela, pretoze ak oni neostanu doma, tak za mesiac virus nevykape, budu si ho sirit medzi sebou, prinesu domov atd. testovanie ich neochrani na 100% - a tu je znovu tych tvojich 100%!). Na zaciatok vypni internet, elektriku a kurenie, necakaj na dodavky jedla. Po dvoch tyzdnoch internet zapni a napis, ako si dopadol.

BTW: Hlásia sa podozrenia, ktoré sa následne vyhodnocujú z hľadiska závažnosti a kauzality.
Skus vyhlasit, ze kazdy poskodeny dostane odskodne 10000Eur a hlaseni budes mat 60% z poctu zaockavani. Pri kolkych z nich bude neskor klasifikovana suvislost s vakcinou v jednom z prvych troch stupnov ( veľmi pravdepodobný – pravdepodobný – možný – nepravdepodobný – neklasifikovaný) je dolezite, nie kolko je hlaseni.

V Norsku 26 umrti po vakcine - je to nizky pocet takze tu netreba zapajat ziadne statisticke metody ale absolutne presne udaje: takze skus dat aj zoznam o vzniknutej reakcii, všetkých užívaných liekoch i celkovej anamnéze tychto pacientov. Mozno ze to mali byt (ako aj ty) prave ti, ktori mali "tazit" z kolektivnej imunity a nemali ich ockovat.

Ty by si chcel mat vsetko 100%. Vsetko, alebo nic. Ale svet nie je taky jednoduchy ako toto tvoje myslenie. (spomen si a zopakuj trikrat: "vysoko prevažovať nad potenciálnymi rizikami.")

Pouzijuc tvoju logiku:
1. preprava osob a tovarov sa zabezpecuje okrem ineho aj autami
2. dochadza pri nej k poskodeniu majetku, zdravia a niekedy aj smrti ludi pri nehodach.
3. znamena to, ze nie je stopercentna - nie vsetky planovane osoby a tovary su bezpecne a bez poskodenia dopravene na miesto urcenia
4. ALE ak by nebola ziadna doprava, ziadne tovary by sa neposkodili, ziadni ludia nezranili a ziadni pri doprave nezomreli.
5. Takze zakazme vyrobu aut, su to velmi zle stroje. Okrem ineho zabijaju ludi!
Epilog: To ze pritom zomru miliony na nedostatok potravy je nepodstatne, vsak.

Takze vuk, jasne, vacsina chape ze nechces podstupovat riziko pretoze mas na to zavazne zdravotne dovody. Vacsina ti to nema za zle ze chces "vyuzit" kolektivnu imunitu bez podstupenia vakcinacie.
Co ale nechapem je, preco tak brojíš proti vakcinacii. Ved je to v tvojom zaujme aby sa co najviac ludi dalo zaockovat a ty si mohol vyuzit kolektivnu imunitu (ako bonus by si nedostal čip do hlavy).
Povzbudzuj co najviac inych (tych, u ktorych nie su vopred zname nejake kontraindikacie) do ockovania.
Prestan snivat svoj 100% sen, pretoze na svete na 100% funguje len minimalne mnozstvo veci. Vlastne len jedna.
02.02.2021 - 11:00:19
36
Sedime doma preto, aby sa mocni mohli bezpecne (a hlavne pohodlne) pohybovat bez toho aby sme dakde "zavadzali". Oni z toho narozdiel od nas nezblbnu. Ziju mozno kvalitnejsie ako pred koronou a este aj bohatnu. Tak naco by to menili?
Preto sa snazim fungovat ako keby nic. Ale bez vacsieho spolocenstva, ktore by zilo "po starom" to clovek dlhodobo nevydrzi sam tahat. A nejde len o zdroje, ale najma o tu hlavu.
02.02.2021 - 11:09:54
02
Vuk NEMÁ žiadnu absolútnu kontraindikáciu vakcinácie ! Práve on by mal mať potenciálne najväčšie benefity z vakcinacie . Jeho laicky názor na “ jeho neočkovanie “ povazujem za nulitny ... je len sraľo , čo si mysli že jeho r*i*ť ochránia ostatní . Aj moje deti majú viac odvahy ako on . Neuvedomuje si , že na neho musí niekto podstúpiť “riziko “, ísť do prace a byť prospešným členom spoločnosti . Ty sa len “ zakopeš “ a myslíš že to prejde “ samo “ ?! Na to aby to prešlo , je potrebne kolektívne úsilie . A spýtam sa ta , tak od srdca ... a prečo vlastne tak lipneš na svojom živote ? Ty skutočne nie si “ King “ aby sme sa ti tu zbierali na “ život “ . Pripadaš mi od začiatku ako moc velky vychcalek , fňukajuci od začiatku ako stará ? , dožadujuca sa invalidného dôchodku ! Ako cigoši za socializmu . Nemáš ničí rešpekt , hanbu ani Boha v sebe .

Apropo , mnou spomínaný kolega a priateľ s ktorým som 16 rokov pracoval v Košickej Zachrannej sluzbe , včera svoj boj s Covidom19 prehral . Pracoval aj keď už nemusel aby pomáhal v tejto pandemii ... svedomito, často nezištne a nebojácne . Už nikdy nedáme spoločnú rannú “ miešanú Nescu “ a nepreberieme baby ... Do p*iče s kovidom .

A potom je tu taký Vuk ...
02.02.2021 - 11:25:07
02
Ľudia majú problém s vedľajšími účinkami vakcíny, pritom im nevadí sa bežne napchávať rôznymi voľne dostupnými liekmi, ktoré majú v príbalovom letáku omnoho závažnejšie možné vedľajšie účinky.
Drvivá väčšina po zaočkovaní sú len veľmi mierne príznaky ako bolesť v mieste vpichu, začervenanie alebo svrbenie. Niekto môže mať aj iné prejavy a dokonca to môže viesť k smrti - čo sú len nízke promile. Ja si myslím, že tesne po zaočkovaní to môže byť aj psychický prejav. Nikdy nikto v dohľadnej dobe to takto neriešil a človek nad tým premýšľa a tú chvíľu sa možno prehnane pozoruje - a hneď sa nám točí hlava, stúpa tlak a pod. Bežne sa preočkúvame napr. proti tetanu, kliešťovej encefalitíde, chrípke a človek to nejak nerieši, pretože nie je okolo toho haló. Ale tu si človek sadne na tých 15 minút a sleduje svoje telo, že čo ak niečo... Ja som bol v piatok a prejavom bolo, že ma bolelo miesto vpichu v piatok viac, v sobotu menej a v nedeľu už vôbec, ale tiež keď, som si sadol, tak (ja ako starý hypochonder) som sa už pozoroval: netočí sa mi hlava? dobre sa mi dýcha? a pod. Bolo tam kopu starých ľudí a tí si tam štebotali a neriešili. Jedne mladý tam referoval, že sa mu točí hlava, ale sám potom hovoril, že to môže byť aj stres...
02.02.2021 - 11:33:09
03
Pali65 napísal:
Vieš dať link? S podobnou debatou som sa už stretol, ale so záverom, že v drvivej väčšine prípadov tie problémy odozneli do týždňa.

musim to pohladat, neboli tam percenta, len cisla a nejak podrobne som to neskumal
02.02.2021 - 11:36:14
00
Ak by ludia poctivo sedeli doma a do prace chodila len absolutna nakririckejsia infrastruktura, (ziadna televizia, spravodajatvo, len vojenske covidove) sledovali by nas aj drony, kde by sa povinne kazdy pracujuci kazdy den pcr testovali a najlepsie by bolo ak by v tej praci ostali, bezni ludia by boli na konzervach ako pri jadrovom utoku v bunkroch. Zavrete hranice. Garantujem ze by to za 2 mesiace kleslo. Je mi jedno ze by sme mali 3 biliony krach.
Za vyjdenie na ulicu ak to nieje elektrikar iduci na poruchu, trest smrti. Aj ten by musel mat ffp3.
Ja sa neviem vzit do koze extrovertov.
Nikto by nesmel doma riskovat urazy, zakaz jest ryby lebi maju kosti, aby nezabehla v krku a k ludom z vaznymi zdravotnimi problemami by chodili sanitky.
Viem ze by par ludi ako v cine umrelo na ombedzenia a tych co by umreli na psychicku ponorkovu chorobu mi nieje ani trosku luto. Stupala by kriminalita a vrahov by sa strielalo. Aspon by sa odstranili extroverti a v dalsich pandemiach by nebyvalo take sirenie.
To by museli existovat vojaci schopni zastrelit pribuzneho. Nam to stazuje masa ludi extrovertne vychovanych.
Kima povazuje cast krajanov za ich modlu.
A vojaci sa boja dezercie, ze ich da Kim roztrhat psom aj s rodinou.

Ramon1 ja mam alergiu na rozne lieky, aj paralen, laktozu, lepok, po ockovaniach mavam zimnicu a bolest klbov a silnu unavu, po tetanovke vzdy na marodku a tyzden bolesti, po jednom ockovani vertigo, este som nezazil ockovanie, po ktorom by mi nic nebolo a nemusel som vynechat v skole alebo praci, kvoli vaznejsim priznakom. Kazda jedna injekcia ma strasne boli ze by som dal lekarke facku a potom ma to este den boli. Aj ked mi brali z prsta krv, 2 dni to stipalo a nemohol som ten prst pouzivat.
Mam neobvykli nizky prah bolesti a ked mi nieco zasivali tak mi museli davat mezokain a aj tak to strasne bolelo. Bezne operacie co ini ludia zvladaju lokalne mna lekar musi poslat do nemocnice na pritlmenie.


Naposledy upravil Hosť dňa 02.02.2021 - 12:07:48, celkovo upravené 1 krát.

02.02.2021 - 11:52:07
01
Vuk teba je tu skoda. Mat clubhouse invite, poslem ti ju z fleku :talk: :)
02.02.2021 - 11:58:19
02
Vuk je jasny troll, neviem preco nanho stale reagujete. Nekrmte trolla.
02.02.2021 - 11:59:34
02
Pali65 napísal:
Vieš dať link? S podobnou debatou som sa už stretol, ale so záverom, že v drvivej väčšine prípadov tie problémy odozneli do týždňa.

nasiel som https://www.cdc.gov/vaccines/acip/meetings/downloads/slides-2020-12/slides-12-19/05-COVID-CLARK.pdf
ale viac som nehladal, tak mozno je to tak, ako pises .. zauijmave by boli data z izraela, ale to asi nedaju
a niekde som videl info, ze cez vikend zbytocne u nas vyhodili 700 davok .. ale nehladal som nic o tom, co sa budem rozculovat :D
02.02.2021 - 12:02:46
01
keyboard_arrow_up