neviem si to predstavit pod tym sedlom, ja som to pocul o tataroch. ale ci islo o susenie, to neviem. myslim si, ze kon sa pod sedlom dost poti, navyse tie konske chlpy, ten kozny prach v nej, co nejde ani poriadne z ruky zmyt a konsky pach? no, neviem. mozno, ze to boli tie spravne ingrediencie, ale to je gurmancina na inom leveli. ja sa motkam ovela nizsie :))
20.04.2017 - 10:51:11
00
edelweiss pls ako to skladujes?
20.04.2017 - 10:52:28
00
v zipovacom sacku v sufliku. mam tam vnutri hodeny ten sacok co pohlcuje vlhkost. musim dokupit sacky, tuto varku som dal do tupperware, normalnych plastovych nadobiek na mrazenie. ale nemrazim to, mne sa to rychlo mina.
20.04.2017 - 12:04:01
01
Niekolko otazok. Zipovacie sacky, sacky na pohlcovanie vlhkosti kde kupujes? Recept na pripravu si uz dal, mam si dohladat? Ak nie das? Kupene som uz par krat mal, ale pripadali mi prilis tvrde (na stav mojho chrupu). Celkom rad by som daco skusil. Nie je problem najst recepty na nete ale radsej by som pocul rady od niekoho kto to skusil v domacich podmienkach. Napr. kvoli tomu si susicku nekupim. D.
20.04.2017 - 12:10:39
00
pista na predchadzajucej strane edelweiss pisal, neviem ci si cital:

"a ja som si zrobil beef jerky z 1 kilecka. v pootvorenej trube. 70-75stupnov 2.5h. 3hodiny mrazene masko som nakrajal na 3mm platky, tie vymachal v marinade zlozenej zo: soyovej omacky (tamari), worchesteru, suseneho cesnaku, vodky, trosky medu, korenia, stiplavej papriky, chili, chipotle, rimskeho kminu a muskatoveho orecha. minule som daval aj trochu kurkumy a kofoly. uplne staci stehno, netreba kupovat nizku rostenku"

S kamosom sme tiez mali aj kupovane, ale cena 3€ za 30g :D no vtip, a chut mi moc nevyhovovala.. Doma robene mi viac chutia. Kamos robil zo 2krat v trube ako tu edelweiss pisal, potom kamos dostal susicku od manzelky, tak teraz som mal so susicky.
S tvrdostou je to tak rozne, niektore kusky su tvrdsie a niektore menej tvrde. Ale kazdopadne je to super chutovka, a kilecko nasuseneho stehna u mna padlo za par dni :D
20.04.2017 - 12:18:47
01
pista, sacky zipovacie su to normalne igelitove s tym kolajnickovym pasikom navrchu. ja ich nekupujem, mam z chili paprik z usa, v nich boli aj vysusacie vrecuska. su pevne, hrube, tak ich pouzivam dokola. okrem toho, zostala po chili v nich taka vona, ze vzdy sa potesim, ked sacok otvorim. ked si kupis jerky v obchode, napr. v tescu, tak hned jeden sacok mas. alebo pohladaj niekde v skatuli od topanok. sacky kupis ako rychlouzatvaracie alebo vakuove vrecka vsade. anajskor si kup v obchode, aby si vedel porovnat, potom zistis, ze ked si sam podla svojej chuti spravis, nic to neprekona.
20.04.2017 - 12:51:20
00
Dakujem
20.04.2017 - 13:31:51
00
miro33333 napísal:
nie je to žiadna fáma. môj syn mal furt sople, chrchle, kašle, hlavne ráno. vypil cca liter mlieka denne. po doporučení detskej doktorky mlieko šlo zhruba na tretinu a odvtedy má pokoj. zasoplí už len sem-tam, ale to konieckoncov každé dieťa, no hlavne zmizli nočné a ranné kašle.
toľko k mlieku a cigovi úprimne závidím, musela to byť mňamka :-) chýba tu slintajúci smajlík!


Ja mam astmu a mlieko mi nic nerobi. To ze niekomu nepasuje mlieko neznamena ze mlieko v globale zahlienuje. Samozrejme nebavime sa o dvoch litroch denne ale o beznych mnozstvach.
20.04.2017 - 16:16:08
00
Skusal si ho vysadit aspon na mesiac ci sa astma nezlepsi? (plus vsetky mliecne vyrobky)
Za pokus nic nedas...
20.04.2017 - 16:25:40
00
https://dennikn.sk/blog/mlieko-je-nevinne-zo-zlocinu-zahlienovania/
20.04.2017 - 16:29:36
02
mlieko asi fakt zahlienuje, nieco na tom bude. a netreba na to ani velke mnozstva. 10 dni drzim low carb dietu (ziadne cukry ani uhlohydraty) a citim v tomto smere vyrazne zlepsenie, v dosledku toho aj menej chrapem. predtym som mal vzdy na ranajky jogurt a vecer cmarovu penu a tak podobne. cize mliecne vyrobky s vysokym obsahom cukru a skrobu. takze nie je to fama, ale kazdy organizmus moze reagovat inak. este keby som chcel byt detailista a hlbsie sa nad tym zamyslim, skor by som sa podpisal pod to, ze mlieko v kombinacii s cukrom zahlienuje. lebo mlieko pouzivam aj nadalej napr. biely jogurt alebo smotanu na dressingy, tvaroh so zltkami a s orechmi na zahnanie hladu, ked mi maso uz lezie hore krkom. Dokedy som nezacal drzat dietu, mlieko, ktore som konzumoval bolo vzdy spojene nejakym sposobom s cukrom (jogurt s "ovocim", "cokoladova" cmarova pena plna cukru).
20.04.2017 - 16:37:59
00
Len vydrž , som s tebou 😉
20.04.2017 - 17:02:55
01
Ja sušim aj bravčove,a robim kludne hrubšie pláty cca 5-7mm,nech je čo žuť :) U jelenieho by som sa bal hávede,kupovane prejde ako tak cez veterinárov,a svalovec nieje to čo chceš zrovna dostať :) sušim v sušičke,keby chcel niekto recept tak dám sem. Skladujem v papierových sáčkoch,ale viac ako 2 týžden to nevydrži :) robiem toho dosť dačo sa rozdá,dačo sa predá :)

Prílohy:

14115524_1302382966469003_2102465570837780867_o.jpg
14115524_1302382966469003_2102465570837780867_o.jpg 584.17 KiB thumb_up0thumb_down

15941495_1495177497189548_5034137227308492657_n.jpg
15941495_1495177497189548_5034137227308492657_n.jpg 164.04 KiB thumb_up0thumb_down

20.04.2017 - 17:54:25
00
Pokial zena je na nocnej, tak bagetka z razneho kvasku sa uz na zajtra chladi + este ide do rury chlebik

Prílohy:

IMG_20170421_210228.jpg
IMG_20170421_210228.jpg 596.18 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20170421_210346.jpg
IMG_20170421_210346.jpg 676.17 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20170421_210513.jpg
IMG_20170421_210513.jpg 677.18 KiB thumb_up1thumb_down

21.04.2017 - 21:16:39
06
...pokial je žena na nočnej , robia sa iné veci ako pečie chlieb a bagety ;)
21.04.2017 - 21:39:50
02

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika)
keyboard_arrow_up