Tak to je tiež pravda , ale nakoľko ho poväčšine pripravujú "miestne " tety , ktorým mlynček nastaví vedúci začiatkom mesiaca a zákaže im s ním manipulovať a su bez adekvátneho "vzdelania " tak som na 98% presvedčený ze nie . O kvalite použitých vstupných ingrediencií / káva , voda , .../ radšej pomlčím .. tak som si to radsej robil " sám " na Jure... a poviem ti ani sa mi s deťmi v tej treskucej zime po celodennom pobyte na čerstvom vzduchu moc nechcelo chodiť to zisťovať . To budem robiť v lete , dám im šancu :lol:
08.01.2017 - 05:41:25
00
Trochu som zasa poštudoval a dospel som k názoru, že mlynček je to predposledné, na čom sa oplatí šetriť. Naživo som videl akurát Hario Skerton a nejako veľmi ma nezaujal. Celkom sa mi zapáčil nedávno spomínaný Zassenhaus Panama. Ale keď som už tak okukoval, za podobnú cenu sa dá kúpiť aj Zassenhaus Quito, ktorý má sklenenú nádobu na kávu, čo by malo byť výhodné z hľadiska statickej elektriny. Ktorý by ste z nich zvolili? Zatiaľ neplánujem nejaké veľké mletie, takže ani elektriku...
15.01.2017 - 16:16:12
00
V datarte som videl skerton za 25
15.01.2017 - 16:22:15
00
no, na moje experimentovanie by to nemuselo byť zlé, Zassenhausy sú oceľové, Hario zasa keramika - asi ho zájdem pozrieť ešte raz :)
15.01.2017 - 16:40:11
00
Dobrú machinu majú v Cannondale, či nič moc?
https://www.bikerumor.com/2017/01/20/cannondale-headquarters-tour-part-1-offices-killer-coffee-machine/
22.01.2017 - 13:31:38
00
Cena je zaujimava. Ktovie co to ma vnutri
22.01.2017 - 13:38:47
00
bedo tomuto by som isto nepovedal killer coffee machine
22.01.2017 - 14:08:06
00
To akože tá WMF-ka je killer coffee machine? Však to je bežná "rental vending machine" no ale trochu marketing omáčky a je to hneď na svete :-)
22.01.2017 - 14:20:48
00
Ja si kupujem kavicku tutok.

http://www.baristacafe.sk/

A rovno mi ju pomelu na hrubku, aku potrebujem.
24.01.2017 - 20:13:36
00
Vyzerá to na normálnych ľudí: "Káva s mliekom? Bez? A čo cukor? Aká je tá pravá káva? Akú mám piť, aby som sa v spoločnosti nestrápnil(a)? Buďte v pohode. Pite, čo vám chutí, radí pražič kávy.". Zájdem tam pozrieť, vďaka za tip.
25.01.2017 - 07:16:27
00
Espresso , ristretto je dogma ... ostatne su kávy
25.01.2017 - 09:50:08
00
bedo napísal:
Vyzerá to na normálnych ľudí: "Káva s mliekom? Bez? A čo cukor? Aká je tá pravá káva? Akú mám piť, aby som sa v spoločnosti nestrápnil(a)? Buďte v pohode. Pite, čo vám chutí, radí pražič kávy.". Zájdem tam pozrieť, vďaka za tip.


Fajn je, ze Ti pomelu kavu so sebou.Kolko si myslis ze potrebujes.
25.01.2017 - 09:52:59
00
Ja som práve dopil tú vľavo a začal piť tú vpravo. A musím povedať, že rozdiel je výrazný, tá tmavá, označená ako "dark roast", bola "horkejšia", s výraznejšou (do)chuťou, tá svetlá vyzerá byť o niečo hrubšie namletá a chutí skôr kyslejšie, musel som trochu laborovať s množstvom kávy v páke aj dĺžkou extrakcie. Keď ju dopijem, skúsim nejaký "single malt" zo Spišskej... ;)

Prílohy:

Davidoff.jpg
Davidoff.jpg 127.47 KiB thumb_up0thumb_down

25.01.2017 - 10:12:56
00
A co ta vedie ku kúpe takého " šitu" ked vieš ze káva po upražení je v top kvalite do 1 mesiaca potom už " stráca " :?:
25.01.2017 - 10:24:31
00
Chcem vyskúšať všetko. A k tomu mi to ešte chutí. Tak prečo nie?

Alebo ešte takto - bol som na jeseň v Dolomitoch a domáci mal koťogo a v dóze pomletú kávu. Človek by si myslel, že v Taliansku musia všetci piť len espresso, ale... Inak aj tá jeho káva mi chutila, hlavne po dobrej turistike. :)
25.01.2017 - 10:31:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up