Je tam holý úd a nie zrnká z Džamajky . IMHO
31.10.2017 - 11:02:07
00
Shot timer : https://prima-coffee.com/equipment/luminaire-coffee/shot-timer
03.11.2017 - 00:37:19
00
Btw, Rocket nema vstavany timer, ktory sa automaticky spusti pri zdvihnuti paky a spusteni pumpy?
03.11.2017 - 09:33:32
00
Nie ... a ani LM linea mini za 4800 € :)
03.11.2017 - 09:42:43
00
ECM a Quick Mill timer maju (PID pocas extrakcie ukazuje uplynuly cas), ale ovela praktickejsi je zvukovy timer, netreba sledovat displej, pozri
- pipnutie v 7s (cca. koniec preinfuzie), potom od +20s - 25s (stred) - 30s.
03.11.2017 - 11:06:13
00
Tamper sa dá využiť aj ako fonendoskop. Napadlo to už niekoho? 😀😀😀
06.11.2017 - 06:55:06
00
A na to si ako prišiel?
06.11.2017 - 10:46:22
00
Zdravím, som tu nový a vidím, že máte prehľad, tak mám jednu otázočku, Vie mi niekto povedať z akého dôvodu začal Rocket inštalovať do novej R60-ky antikorové bojlery. Doteraz všade okrem najnižšej rady inštaloval medené a zrazu antikora? Mne to hlava neberie, pri podstatne nižšej cene antikory podstatne vyššia cena R60-ky už aj oproti R58-ke, kde je pes zakopaný?
06.11.2017 - 16:43:31
00
Nie je to tak že antikor je drahší ako meď?
06.11.2017 - 19:57:52
00
Nepoznám výrobné náklady na medený resp. nerezový bojler, ale nerez je podľa mňa krok vpred - horší vodič tepla, ako meď (menšie tepelné straty bojlera) a nevadí mu kyslé prostredie (chémia pre odvápňovanie). Čo viem, tak nerezové bojlery používa už dávno ECM a za príplatok aj Izzo. Meď je ako surovina drahšia ako nerez, ale opracovanie nerezi bude určite náročnejšie, ako medi.
Mimochodom, predajná cena nie je o cene surovín a súčiastok, ale o marketingu presvedčiť spotrebiteľa, čo je lepšie, a teda drahšie (výrobné náklady sú len spodný limit, pod ktorý sa normálne nesmie ísť) ;) .


Naposledy upravil peterg dňa 06.11.2017 - 20:03:23, celkovo upravené 1 krát.

06.11.2017 - 19:59:12
00
Pri tých cenách by kľudne mohli používať aj mosadz potiahnutú striebrom. Či tomu niečo bráni?
06.11.2017 - 20:01:06
00
A načo? Nebolo by to výrobne drahšie, ako nerez? Mimochodom, niekde som čítal, že ani čistá mosadz sa nesmie (alebo nemala by sa) používať na bojlery kvôli možnému obsahu olova, len s nejakou galvanickou úpravou (T.E.A, nikel, ...).
06.11.2017 - 20:16:50
00
mosadz len ako "podklad" pod striebro a to zasa kvôli svojim bio vlastnostiam - mám pocit, že dokáže nejako zabíjať mikroorganizmy (preto je aj jedenie strieborným príborom zdravšie, ako hliníkovým :))
06.11.2017 - 20:25:51
00
Pochopil som už z predošlého príspevku, že základ bojleru je mosadz ;) . Otázkou je cena galvanizácie striebrom (pravdepodobnei treba medzivrstvu niklu, viem určite, že pri zlatení mosadzi ju treba) a výsledné mechanické vlastnosti takého povrchu. Naviac striebro rado vytvára (na vzduchu) sírnik strieborný.


Naposledy upravil peterg dňa 09.11.2017 - 14:43:59, celkovo upravené 1 krát.

06.11.2017 - 20:41:09
00
Predpokladám, že aj medený bojler je z vnutornej strany niečim potiahnutý, lebo čistá meď nielenže neznáša kyslé prostredie pod PH6 ale je aj toxická. Samozrejme, keď sa do organizmu dostane vo väčšom množstve, voda má potom kovovú chuť.
06.11.2017 - 20:54:44
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up