tak dnes uz to bolo lepsie, robim dopio z 16gr... zohriatie kavovaru cca 30 min, odpustim vodu pred shotom kym sa nerozsvieti kontrolka, nameliem kavu na 10-11, ked kontrolka zhasne, kratko este odpustim , zalozim paku a shot cca 25-30 sek...
05.03.2015 - 20:05:27
00
Neviem aky mas mylncek vela zalezi na mleti ja meniem k RS na Rockym na 4-5 no doble hot a na single 2. .Na singel davam 9,5g robim silnejsiu standard cca 7g a na double davam 17g.Skus ubrat hrubku mletia.
05.03.2015 - 21:13:37
00
tiez mam Rockyho , na velku misku co bola pri RS davam cca 16gr.. skusim zmenit to mletie ale 4-5 sa mi zada az velmi jemne...
06.03.2015 - 06:50:48
00
mlynček mám už asi 3 roky može byť že už je troška opotrebovaný predtým som mlel tiež na vyššie stupne .Každy mynček môže mlieť na ine stupne.Veď vyskušaj a daj vedieť
06.03.2015 - 08:56:44
00
len mi to nerobi cremu ako by malo....
06.03.2015 - 20:39:59
00
Ja dávam na rockym pri double stupeň 6 (16g), pri singli 4 (9g). Zohrievam bojler 15-20 min, druhý raz už neodpúšťam. Mletie na tvojich 11-12 mi príde, že je dosť nahrubo a voda rýchlo pretečie cez misku. Základ je vychytať správne mletie pri double miske na "klasickom" espresse : 25 ml + 25 sekúnd. Na single miske to bolo horšie, nakoniec som to ako tak vyladil, prakticky však single ani nerobievam, lebo robím kávu naraz aj pre ženu. Rockyho mám asi 2,5 roka a zatiaľ sa mi nezdá, že by sa opotrebovával....
07.03.2015 - 12:43:55
00
zaklad - aku mas kavu?
07.03.2015 - 21:14:51
00
kavou to asi nebude, kedze kavu ma z PC
07.03.2015 - 21:39:25
00
kolko gramov ti natecie za tych obligatnych 25 sekund (ktorych sa zas netreba az tak krcovito drzat) ? podla mna by si mal trosku pridat do misky (17,18g) a ubrat z mletia.. silviu nemam ale toto plati pre vsetky misky/kavovary. ked je v nej malo alebo naopak vela kava nie je ako by mala byt.
07.03.2015 - 22:31:54
00
Dnes pohoda....

Prílohy:

2015-03-08 13.50.45.jpg
2015-03-08 13.50.45.jpg 425.61 KiB thumb_up0thumb_down

08.03.2015 - 17:37:16
01
kolko gramov ti natecie za tych obligatnych 25 sekund (ktorych sa zas netreba az tak krcovito drzat) ? podla mna by si mal trosku pridat do misky (17,18g) a ubrat z mletia.. silviu nemam ale toto plati pre vsetky misky/kavovary. ked je v nej malo alebo naopak vela kava nie je ako by mala byt.

robil som aj z 16-17gr ale pretekalo velmi pomaly, resp. nenatieklo tolko kolko by malo za tych 30s, teraz meliem na 13 , davam cca 16gr a tecie ako ma... neviem si predstavit mliet na take nizke cislo, to by mi ani nenakvapkalo, pretoze som to uz skor skusal, ale bez dobreho vysledku...
09.03.2015 - 06:34:00
00
Cisiel na mlynceku sa nedrz.. Kazdy ma jemne inak posunutu stupnicu. Skus na to ist inak.. Nastav hrubsie mletie aby za 30-35 sec natieklo viac kavy a postupne uberaj. Kazda kava chuti inak a kazdej vyhovuje mierne iny extrakcny pomer
09.03.2015 - 07:15:05
01
vecerna kavicka, zo zvolena
Príloha:
photo 1 (6).JPG
photo 1 (6).JPG 263.09 KiB thumb_up0thumb_down

13.03.2015 - 20:36:04
02
Na zrnách jednej kávy sa mi začali tvoriť olejové škvrny, to je dobré, či zlé :?:
22.03.2015 - 14:57:04
00
tmavo prazena?
22.03.2015 - 19:49:11
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up