Nepoznam tie gaggie, pri tej new baby sa udajne neda nastavovat tlak a pri classic sa da (aj ked len 'naslepo').
Neviem nakolko je material boileru dolezity, podstatne je asi skor ako je regulovana jeho teplota. A je rozdiel medzi boilerom a termoblokom.

Podla tohto clanku ma hlinik obmedzenu zivotnost a koroduje:
http://www.coffeeco.com.au/articles/july2002.html

What is a Thermoblock? thumb_up0thumb_down
24.01.2015 - 01:18:24
00

Moja blbost ze som nezadal ziadne parametre. Nieco do 100e? Malo by to byt len ako doplnok k moka kavovaru na cesty.
24.01.2015 - 06:36:32
00
Wladix: tak to neporadim. skus sa pozriet na porlex mini ale nemal som ho.
PhilJ: myslis OPV ventil? bojler cim vacsi tym lepsi... silvia ma stale maly bojler preto sa upravuje PIDom aby bola regulovanie teploty presnejsie, o chlp sa zlepsi aj teplotla stabilita. odkedy mam isomac zafiro (0,7L bojler, E61 hlava) tak neriesim teplotu. po nahriati robim kavu hocikedy. ziadne odpustanie vody a podobne. komu sa to vsak chce robit tak silvia spravi vynikajuce espresso!
24.01.2015 - 12:56:28
00
El Salvador je super, ale aspon u nas velmi predrazeny druh kavy. Skusal si uz Garuku? http://goriffee.com/
Velmi dobra chut, mozny vyber prazenia. Aj manzelka co nikdy kavu nepila jej prisla na chut.


Veru , neskúšal doteraz...A objednal som veľkoryso , z každého druhu nejaké kilečko , bral som Garuku/ medium rast/ a Gako / light aj medium roast/ . Kontaktoval som distribútora, pekne mi porozprával , poradil. Príkladná starostlivosť o zákazníka. Rwandská káva , pre mňa doteraz neznáma ma príjemne prekvapila, kyslosť akurát pre moje chuťové poháriky, stupeň praženia sa dá vybrať . Pražia v Čiernej perle. Ja som bral light aj medium roast. Kávu ako takú doporučujem a cena ujde...
Rimi pekne ďakujem za tip...

Prílohy:

Komentár súboru: ...krvavá kávička?
DSC03017.JPG
DSC03017.JPG 255.27 KiB thumb_up0thumb_down


Naposledy upravil Ramon1 dňa 24.01.2015 - 18:01:12, celkovo upravené 1 krát.

24.01.2015 - 15:00:13
00
kedy mozem dojst na kavu sused? :D
24.01.2015 - 15:03:21
00
Za malicko, s radostou ;)
24.01.2015 - 15:31:39
00
Veru , neskúšal doteraz...A objednal som veľkoryso , s každého druhu nejaké kilečko
.....pekne ďakujem za typ...

...z každého.....
...za tip....
;)
24.01.2015 - 16:09:09
00
hehe, astro aka gramaticka uderka.. Ja tiez kazdeho opravujem :D trhaju mi oci gramaticke chyby :D
24.01.2015 - 16:13:01
01
Wladix: tak to neporadim. skus sa pozriet na porlex mini ale nemal som ho.
PhilJ: myslis OPV ventil? bojler cim vacsi tym lepsi... silvia ma stale maly bojler preto sa upravuje PIDom aby bola regulovanie teploty presnejsie, o chlp sa zlepsi aj teplotla stabilita. odkedy mam isomac zafiro (0,7L bojler, E61 hlava) tak neriesim teplotu. po nahriati robim kavu hocikedy. ziadne odpustanie vody a podobne. komu sa to vsak chce robit tak silvia spravi vynikajuce espresso!


jj, ale z tych 'lacnych' kavovarov je na tom silvia este relativne najlepsie.
Mne inak nerobi problem odpustat vodu - aspon vytecie stara voda z boileru a zohrieva sa cerstva. Na tie moje 3 pressa za den to uplne staci ;)
24.01.2015 - 17:22:41
01
...z každého.....
...za tip....
;)


..díky , asi som trošku po tom dnešnom výjazde " vydlabaný"...
Janiiik až na budúci týždeň, idem v nedeľu pozrieť Bratislavu do stredy...
24.01.2015 - 18:02:44
00
jj, ale z tych 'lacnych' kavovarov je na tom silvia este relativne najlepsie.

ano suhlasil. silvia je z malych kavovarov asi top...
24.01.2015 - 19:46:54
00
Dnešné espresso - Peru MCM EP na Silvii

Prílohy:

WP_20150125_14_17_32_Pro2.jpg
WP_20150125_14_17_32_Pro2.jpg 679.71 KiB thumb_up0thumb_down

25.01.2015 - 19:05:07
04
Sestra musí ladit ve všem se svým Bianchi :D...

Nepal Mt. Everest Supreme
Espresso Doppio, Espresso

Prílohy:

IMG_1670.JPG
IMG_1670.JPG 315.69 KiB thumb_up0thumb_down

26.01.2015 - 09:53:35
02
Skúšal niekto toto ?
Praženie kávy doma thumb_up0thumb_down
17.02.2015 - 19:55:45
00
Ohladne tej Gaggia classic:
urcite brat radsej ako new baby ci ine modely bez OPV (over pressure valve)
Na classicu sa da kludne robit backflush (cistenie detergenom), nastavenie tlaku tiez jednoduche pomocou tlakomeru na pake.
Boiler je sice z hliny, ale ved ked staci na ramy na nasich tatosov, tak preco nie na kavovar :) Osobnemam classic uz skoro 3 roky a stale je v perfektnom stave. Samozrejme robim pravidelny backflush aj odvapnovanie.

Na ukazku dnesny ranny doubleshot. Kava v celku jednoducha, espresso blend z coffeein, prazena 15.1. (samozrejme odrzovana v mrazaku vo vakuu), nacata pred cca 1,5 tyzdnom, preto aj ta crema taka obycajna.

Prílohy:

double shot.jpg
double shot.jpg 186.06 KiB thumb_up0thumb_down

18.02.2015 - 09:18:49
01

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika / Energia)
keyboard_arrow_up