scarinko napísal:
pasuje ako r.i.ť na šerbel a kavu robi dobru :)

Okej, tak uži v zdravi :)
Ako na potvoru teraz nemaju ani v auparku, budem musiet objednať zvonka.
25.11.2019 - 11:36:50
00
dik tesim sa, chcel som uz davnejsie taku ale nejak som nebol ochotny investovat do toho tolko co pytaju :)
este musim vyriesit rozptyl kavy, sice to tecie jednym prudom ale na zaciatku to trochu oprska hrncek a to je taky na capuccino mensie

Prílohy:

IMG_20191124_213433.jpg
IMG_20191124_213433.jpg 383.35 KiB thumb_up0thumb_down

IMG_20191124_213417.jpg
IMG_20191124_213417.jpg 302.55 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2019 - 11:40:25
00
Nemusi nutne oprskat :)

Prílohy:

IMG_6626.JPG
IMG_6626.JPG 560.48 KiB thumb_up1thumb_down

IMG_6627.JPG
IMG_6627.JPG 566.38 KiB thumb_up0thumb_down

25.11.2019 - 12:01:11
00
no a coho je to dosledok?
25.11.2019 - 12:09:31
00
Dosing, distribution , tamping ... a predtým ešte grinding ... skús vyšší puk alebo jemnejšie mletie . Puk utampuj presne do roviny , bez šikminy. A ešte použi preinfuziu na kvalitnejšiu a homogennejsiu saturáciu puku ...
25.11.2019 - 12:38:32
00
preinfuziu na Silvii? what?
vyssi puk znamena viac kavy a uz by to asi bolo moc a nepretlacilo by resp malo, ale skusim
25.11.2019 - 12:41:24
00
scarinko napísal:
no a coho je to dosledok?

Prve kvapky musia byť také husté, že sa lepia a neodrážajú od hladiny ... :D
... inak ako napísal Roman, a prinfúzia má vplyv (aj na chuť) ...
25.11.2019 - 13:02:09
00
no ok ale ako to urobim na tej mojej entry masine
25.11.2019 - 13:11:00
00
nachvilku trochu pootvor ventil pary
http://www.studiobronts.com/2013/03/31/preinfusion-with-unmodified-rancilio-silvia/
25.11.2019 - 13:35:49
01
Radšej jeden krát vidieť ako viac krát počuť. :) ;)

Prílohy:

2FEE8E76-9C02-48E0-922D-60265F3A02A3.jpeg
2FEE8E76-9C02-48E0-922D-60265F3A02A3.jpeg 356.82 KiB thumb_up1thumb_down

25.11.2019 - 13:37:53
00
dusan77 napísal:

Vtipné, bypass cez parný ventil. :y:
25.11.2019 - 13:56:37
00
trochu nechapem co tym dosiahnem ze otvorim ten ventil a potom ho zavriem
to ma byt nieco ako naparenie kavy? alebo nejake namocenie?
nezmeni sa potom cas extrakcie? ked plny tlak cerpadla bude az neskor?
25.11.2019 - 14:47:16
00
sak precitaj ten clanok, alebo aspon to Step by step
25.11.2019 - 15:38:04
00
som cital ale neviem o co tam ide, potreboval by som to trochu polopatisticky
25.11.2019 - 15:42:13
00
Co je preinfuzia a naco je dobra asi vies, ked nie lahko dohladas. A ako to dosiahnut na silvii, alebo classic-u?
Vsetko nachystas normalne ako ked ides normalne zapnut extrakciu, zavesis paku, akurat
1. trocku pootvoris ventil pary (kolko je ta troska musis zistit experimentovanim, pomoze naha paka)
2. zapnes extrakciu, cerpadlo - stane sa to ze tlak na puku budes mat nizsi pretoze prietok sa rozdeli medzi sprchu a vystup pary - tam si samozrejme nieco podloz - prebieha preinfuzia
3. po par sekundach zatvoris ventil pary cize a puku bude plny tlak a prebieha normalne extrakcia.
Treba dat trochu pozor na dlzku preinfuzie, pretoze pocas nej znizujes teplotu v bojleri.
Pripadne este mozes zaradit krok
0. trochu prikurit - zapnes na sekundu alebo 2 nahrievanie na paru

Este sdom zabudol dodat ze vzhladom na uvedey problem s teplotnou stabilitou maleho bojlera ked mu takto pustas bokom, tak doporucujem to robit len pri priprave ristreta, alebo skratka maleho objemu kavy.
25.11.2019 - 16:18:34
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up