Možnosti získania demineralizovanej vody (cenovo dostupnej a nie na technické účely) sú dve: 1. reverzná osmóza ale aj s demineralizátorom (bez zostane 10-15% iónov podľa kvality a stavu membrány) cca 250 -400 euro, náklady - filtre, odpadová voda k dodanej vode cca 1:5, 2. demineralizátor - kapacita 4L, rýchlosť 1L za hodinu + dodané teplo /v zime výhoda v lete menšia/ - náklady: 55 euro stroj, 750W na 1L vody, raz za čas descal, uhlíkový filter (kus pár euro, vydží dľa návodu 2 mesiace). Keďže som nevedel či to prinesie zmenu (pred tým som používal aqua bella alebo korytnicu na tvoje odporúčanie na primacafe) vzal som toto:
https://www.ebay.com/itm/4L-Metallgehause-Wasser-Destilliergerat-Innenteil-aus-Edelstahl-Water-Distiller/322881327593?hash=item4b2d3a11e9:g:pS4AAOSwBPRcBijq (za 4 dni doniesla DHL, schuko zástrčka), potravinársku mgso4 (preháňadlo) a sódu bikarbónu. Rozrobíš do 1 litra destilovanej vody 1,68g NaHCO3 a do druhého litra destilovanej vody 2,45g MgSO4 a už len kombinuješ si čistou destilkou podľa receptu. Ja mám zatiaľ v stroji ten SCA recept (tds meter z Číny pri 23°C ukazuje 110-115ppm) Ohľadom kávy momentalne mi najstabilnejší prídu Concept, brazil ked chcem
orechy a kakao a etiópiu keď chcem ovocie, škoda že už nemajú suke kebele ale aj tá gubeta je super. Rozdiel vo vode je asi taký že keď som brazil na korytnici dusil 1 minútu v biance na 97 stupňov a vyšiel kyslý citrón tak teraz stihnem za 30s na 92°C dať do šálky to čo tam podľa tasting notes má byť.