vikendove zatisie...

Europiccola konecne dokoncena, tamper stiahnuty na 49.6, appolo zabehnute, zabava v praci moze zacat :D Silvia s ECM ostavaju doma

Prílohy:

20200209_112836.jpg
20200209_112836.jpg 487.94 KiB thumb_up1thumb_down

09.02.2020 - 11:50:08
04
Takyto exkluzivny ulovok sa mi podaril z Holandska, niektore kusy boli uz posledne (male podsalky, ...), tak som vzal aj to, co az tak nepouzivam (velka salka capuccino), Walkuere bude uz len stupat na hodnote :) . Skoda, ze Rossi Tall uz neboli s pruzkami ...

... dnesna testovacka - Rossi Tall su objemovo skoro 2x tak velke, ako nizsie Rossi, 31g je v nich do polovice ... nabuduce budem snad dolievat vodu ... :D

Prílohy:

IMG_6891.jpg
IMG_6891.jpg 598.51 KiB thumb_up1thumb_down

IMG_6892.JPG
IMG_6892.JPG 529.93 KiB thumb_up1thumb_down

09.02.2020 - 18:24:37
01
Mile rad tie tvoje veľké Rossi odkúpim ...
09.02.2020 - 18:31:10
00
Uvidime neskor ...
09.02.2020 - 18:36:55
00
Zacal som sa aj ja hrat s tymi preinfuziami a fakt ta ista kava a iny chutovy profil-nie ze by predtym bolo zle ale je to zaujimave.
Prejavilo sa to vsak vyraznejsie az ked som prebehol cez >10” PI. Momentalne 18” tesne pod 3bar, potom 3” 5,5bar a finale na 9bar a super.
Inak v takomto pripade od kedy merate cas extrakcie? Od prvej kvapky v salke alebo od zaciatku PI?
09.02.2020 - 20:37:13
00
Ja to mam trochu inak, lebo nastavujem prietok preinfuzie a cas, pricom cas volim tak, aby sa plny prietok spustil vtedy, ked je puk saturovany a tlak PI dosiahne +/- 9 barov, co vychadza pri danej kave a PI 2.0g/s na 26s. Cas nemeriam nijak a ani to nepovazujem za dolezite, skor je dolezite, aby zhruba po nabehu plneho tlaku (teda v 26s) zacali vychadzat prve kvapky kavy. Ono sa to uz potom roztecie a podla sily/hrubky prudu viem, ze je to OK. Tak necham natiect +/- 30g do salky a vypinam.
Takze ku otazke: asi od prvej kvapky v salke by to bolo.
09.02.2020 - 20:49:33
00
peterg: tak uz treba len nejaky high uniformity mlynec na vysoke br k takym salkam :-)
09.02.2020 - 21:21:17
00
No hej, ale niecim treba zacat ... :)
09.02.2020 - 21:27:29
01
a to ze mas saturovany puk vies vizualne tym ze vidis take to orosenie na sitku, chapem spravne? a ako si este stanovil ze do toho momentu je potrebne aby to bolo tych 26” a nie nejake ine cislo menej/viac? dik
09.02.2020 - 22:54:26
00
martinovic napísal:
peterg: tak uz treba len nejaky high uniformity mlynec na vysoke br k takym salkam :-)

co by si navrhoval? (resp. aka je tvoja predstava)
09.02.2020 - 22:56:12
00
danyH napísal:
a to ze mas saturovany puk vies vizualne tym ze vidis take to orosenie na sitku, chapem spravne? a ako si este stanovil ze do toho momentu je potrebne aby to bolo tych 26” a nie nejake ine cislo menej/viac? dik

Nie, je to doba, za ktoru vystupa tlak na max, teda aspon tak to ja urcujem. Najprv nastavim odhadom dlhsiu dobu (napr. 27s) a ked potom zistim, ze tlak pri danom prietoku vystupal na max za 25s, tak skratim pri dalsom sote o 2s. Ono nevadi, ked je aj pri max tlaku slaby prietok, len extrakcia sa rozbehne o tie 2s neskor, teda rychlejsie. Samozrejme keby som zvysil prietok PI z 2.0 g/s na 4.0g/s, tak skratim dobu povedzme na 14s, lebo puk sa bude saturovat rychlejsie (lebo ma vacsi pritok vody).
Pozri napr. video, za aku dobu nastupa tlak (to je doba PI, ktoru nastavujem, vo videu asi 14s, aj vidno na displeji, ze prietok bol nastaveny na ca. 4g/s), potom by sa mal zaradit plny prietok
09.02.2020 - 23:11:57
00
danyH napísal:
co by si navrhoval? (resp. aka je tvoja predstava)

LGM64
09.02.2020 - 23:13:31
00
tak to mi trochu pomoz lebo netusim co myslis
10.02.2020 - 00:15:16
00
https://www.option-o.com/lagom-p64
Chces aj linky na prve rezencie na H-B a kaffe-netz? Ci dohladas si?
10.02.2020 - 00:20:43
00
vyzera byt velmi zaujimavy mlynec podla recenzii, design sa mi velmi paci, skoda ze som nedavno kupoval niche :D
10.02.2020 - 04:47:01
00

Výber z produktov

Prejsť do shopu (Výživa a kozmetika ~ Energia)
keyboard_arrow_up