Zalezi aj na kvalite spanku.
28.01.2024 - 18:36:47
00
iron.hide napísal:
Nic z toho, len to mam proste vsetko posunute.
Ale uz davno som si vsimol ze sa vy ranne vtacata smejete nocnym sovam, ze su lenive a dlho spia. Pritom mne by nikdy ani nenapadlo sa niekomu smiat, ze chodi spat hned po vecernicku, je to cisto jeho vec.
Mali by ste respektovat, ze existuju obe skupiny a kazdemu z nich vyhovuje nieco ine.


Ja sa im nesmejem, len si myslim, ze to neskore chodenie spat nie je zdrave. Vklude sa mozu nocne sovy dalej chlacholit, ze im to tak vyhovuje. :-)
28.01.2024 - 19:41:30
01
A ty si co ked chodis chrapat po polnoci 😁
28.01.2024 - 20:00:06
00
Tak poďme nechať hasičov aj pohotovosť aj všetky zamestnania vrátane pivární aj taxoi služieb aj neviem čoho otvorené od 8 do 16.30 keď je vám smiešne, že niekto neľahne do postele o 9-10 večer. Alebo ako teda?
28.01.2024 - 20:15:32
00
iron.hide napísal:
Nic z toho, len to mam proste vsetko posunute.
Ale uz davno som si vsimol ze sa vy ranne vtacata smejete nocnym sovam, ze su lenive a dlho spia. Pritom mne by nikdy ani nenapadlo sa niekomu smiat, ze chodi spat hned po vecernicku, je to cisto jeho vec.
Mali by ste respektovat, ze existuju obe skupiny a kazdemu z nich vyhovuje nieco ine.


Jooj vtacatka a sovicky, bez toho to nejde. Za prve sam som sova. Ale stara a mam uz rozum, priority a zivotospravu. Za druhe, presne tak, nech si kazdy spi ako mu vyhovuje. Len ozyvaju sa tu ludia, ktori praveze spat nevedia. A najprv tu vypisovali kopu externych faktorov, ktore ich "budia". A teraz zrazu sa dozvedame, ze napr. ty chodis spat o druhej, lebo ti to tak vyhovuje. Ok, good for you. Ale to potom vysvetluje aj tvoje problemy so spankom. A zase, strasne ma mrzi ak sa ta dotknem, ale ziadne sluchatka ti na toto nepomozu. Ale pokojne si ich kup, ja to plne respektujem. A zaroven sa z takych napadov smejem, pretoze mi pride smiesne, ked ludia minaju kopu casu a energie na placeba namiesto toho, aby riesili priciny.
A to pise sova, ktora roky ponocovala, roky som tiez robil nocne a mal katastrofalnu zivotospravu. A dnes spim jak babatko, bez liekov, bez sluchatiek, bez problemu...
28.01.2024 - 20:16:13
00
A tajomstvo úspechu napíše len do súkromnej správy, to mi príde ako tá TV veštenie 😂 už len iban mi v tom chýba
28.01.2024 - 21:16:26
01
Sovicka30 napísal:
Ide skorej o to že koľko hodín denne spis a nie kedy nie ?


Snáď najdete odpovede ... a ano , je dolezite aj kedy idete spať . Ja svoj spankový deficit uz tazko za tých niekolko tisícov hodín nočnej práce vykompenzujem , no nikdy nie je neskoro . Zvlášť ak tu spomínate mnohí tie vaše " banálne " príčiny. A prečítajte si aj komentáre .

thumb_up0thumb_down
28.01.2024 - 21:24:10
02
scarinko napísal:
....
Ja ked som chodil hravat salovku s kamosmi tak sme hrali vecer 20-22 a ked som prisiel domov o 22,30 tak zaspat bolo nemozne. 2h cucis do steny lebo adrenalin 😁


Presne tak, andrenalin po nocnych lesnych vyjazdoch mam aspon do polnoci, v lete aj do tretej.

Ale inak klidek, tato tema fakt nestoji za ziadne konflikty :facepalm: kazdy fungujeme ako nam to vyhovuje
28.01.2024 - 22:36:54
01
Kaper napísal:
Skusali ste ktosi pristroj na biely sum?By ma zaujimalo ci to ma cosi do seba,alebo je to uplna blbost.


"pristroj"? ved si daj sluchadla a pusti si nejaky youtube/spotify stream na telefone..

ja si toto obcas pustam v praci, ked potrebujem rozmyslat a chcem potlacit vsetko okolo mna (a hudba by ma rozptylovala)

thumb_up0thumb_down

...a obcas sa prichytim ze ked idem prec od kompu tak to zapauzujem, asi aby mi nic neuslo :rofl:
28.01.2024 - 23:35:43
00
Kaper napísal:
Skusali ste ktosi pristroj na biely sum?By ma zaujimalo ci to ma cosi do seba,alebo je to uplna blbost.

Mam LectroFanEvo. Kupoval som to s tym, ze to budem vracat,ale je to super vec. Ten ktory mam, ma kopec roznych zvukov - v podstate vlnovych dlzok. Nastavis si ho podla potreby - podla toho ktory ruch chces odfiltrovat. Prestal som si davat stuple. Nepocujem psy, dopravu... Je to podobny princip ako noise canceling sluchadla. Mozno by sa to zislo aj pre iron.hide
29.01.2024 - 07:40:32
10
fixska napísal:
A tajomstvo úspechu napíše len do súkromnej správy, to mi príde ako tá TV veštenie 😂 už len iban mi v tom chýba


Napisem to pokojne aj sem, len to by si sem musela napisat svoj rezim a zivotospravu. To ty ale verejne nenapises, preto som ti pripominal moznost, ze sa to da aj neverejne. A nie som to len ja, je tu xy ochotnych ti pomoct, len chybaju vstupne data a opis problemu ;)
29.01.2024 - 12:58:18
00
Priznám,že nesledujem podrobne, ale skôr som bol v tom,ze fixska skôr radila ako potrebovala pomôcť.

A teda pridám jednu osvedčenú a vyskusanu radu,na dôchodkyňu so slabším sluchom (a huciacou tv/rádiom) pomáha nasluchaci prístroj(cek). Je to relatívne za pár eur a ak sa nechá presvedčiť, tak je to Win-Win riešenie.

PS, edit: osobne si neviem predstaviť spať s akýmikoľvek sluchadlami
29.01.2024 - 17:34:54
00
Ja to sledujem podrobne a toto su prve prispevky, chronologicky zoradene. Neviem, mne to prislo ako vycet problemov so spankom, ale uz sme sa zhodli ze som to zle pochopil a je to... neviem co.

Mám to podobne, navyše sa budím na každý zvuk, najväčšie peklo je jar, keď sa liahnu vtáčatá, to je od 4 ráno vonku diskotéka, odvoz odpadu máme pred bytovkou 6x do týždňa, nehovoriac o tom, že keď si ráno pred potravinami priviažu psy, ktoré štekajú kým nenakúpia, sused má tuningový výfuk na aute a štartuje ráno o šiestej do práce, suseda dole búcha dvermi, hore dupú decká, po schodoch detto keď idú ráno do škôlky... no ja sa fakt nevyspím a na to neviem čo pomáha, ak má človek ľahký spánok. So štoplami do uší sa mi nedá spať.

Cez tie obyčajné to hlavne aj tak počuť. mala som aj neviem aké 3M aj obyč aj hociaké a teda okrem toho, že to hluk len znižuje a nie úplne eliminuje, tak navyše to robí ten "podtlak" v hlave alebo čo. V podstate som skúšala počas dňa aj tlmiče obyčajné, čo sa používajú na strelnici aj tie slúchadlá, čo vyrábajú ticho či ako sa to povie alebo môžeš cez ne počúvať telku/hudbu a to je to isté :) po pár minútach mám pocit, že mám zaľahnuté v ušiach a počujem si ten vlastný šum tela, ako keď "počúvaš" mušlu od mora :) No čo ti poviem, čisté zúfalstvo ale vďaka za ochotu poradiť.
A nové okno by možno trochu viac zabránilo zvukom zvonka ale tých susedov neodhluční nič.

Ak sa o pol tretej zobudíš a znova zaspíš o pol šiestej, tak si rád, že ešte dve hoďky pospíš, nie každý pracuje 8-16.30 to je po prvé, nie každý chodí spať alebo zaspí o rovnakom čase to je po druhé, atď atď tak prečo by mal mať každý človek identický denný a spánkový režim? Dostatok spánku nezávisí od času na hodinách ale dĺžky jeho trvania a kvality. Keď sa mi podarí zaspať o druhej v noci, tak si naozaj úplne s úsmevom po zobudení o 6 ráno užijem ten deň :D

A tí, čo nemajú nad sebou 89 ročnú susedu, ktorá pozerá do polnoci telku na hlasitosti 37 ?

29.01.2024 - 23:23:21
00
Ja mam aspon vyhodu v tom, ze mozem ist do roboty kedy chcem. Ked sa v noci zobudim o 3 a nedari sa mi zaspat, tak trebars o 4 idem do roboty. A pred 13 mam odrobene :D
Dnes som toho tiez moc nenaspal. Problem su myslienky. Uplne pocujem ako sa rozbiehaju tie ozubene kolieska v hlave ked sa zobudim :D Dokazem to vypnut, ale niekedy mi to dost dlho trva. Napr. mi pomaha pozerat sa do viecok a sledovat tie obrazce ako sa to tam miesa :D A hlavne ani nahodou nepozerat do telefonu. To som dospal uz zarucene.
30.01.2024 - 05:50:52
00
Viaceri tu spominali vyhladat odbornika, len nikto neuviedol akeho. Odpoved som nahodou nasiel v jednom diele z ceskej serie Zahady duse. Diel 6/12 je Zahada spanku. Stoji za pozretie.

Bratia Cesi su nielen vo vzdelavani verejnosti popredu. Predpokladam, ze nieco na urovni NUDZ, ktore ma aj oddelenie poruch spanku tu ani nemame, ale google nieco nasiel: https://www.vyspimesa.sk/article/sk/zoznam-spankovych-laboratorii-v-sr
Tvorcovia si neodpustili odlahcenie na zaver :)
31.01.2024 - 09:04:19
02
keyboard_arrow_up