Ja to sledujem podrobne a toto su prve prispevky, chronologicky zoradene. Neviem, mne to prislo ako vycet problemov so spankom, ale uz sme sa zhodli ze som to zle pochopil a je to... neviem co.
Mám to podobne, navyše sa budím na každý zvuk, najväčšie peklo je jar, keď sa liahnu vtáčatá, to je od 4 ráno vonku diskotéka, odvoz odpadu máme pred bytovkou 6x do týždňa, nehovoriac o tom, že keď si ráno pred potravinami priviažu psy, ktoré štekajú kým nenakúpia, sused má tuningový výfuk na aute a štartuje ráno o šiestej do práce, suseda dole búcha dvermi, hore dupú decká, po schodoch detto keď idú ráno do škôlky... no ja sa fakt nevyspím a na to neviem čo pomáha, ak má človek ľahký spánok. So štoplami do uší sa mi nedá spať.
Cez tie obyčajné to hlavne aj tak počuť. mala som aj neviem aké 3M aj obyč aj hociaké a teda okrem toho, že to hluk len znižuje a nie úplne eliminuje, tak navyše to robí ten "podtlak" v hlave alebo čo. V podstate som skúšala počas dňa aj
tlmiče obyčajné, čo sa používajú na strelnici aj tie slúchadlá, čo vyrábajú ticho či ako sa to povie alebo môžeš cez ne počúvať telku/hudbu a to je to isté

po pár minútach mám pocit, že mám zaľahnuté v ušiach a počujem si ten vlastný šum tela, ako keď "počúvaš" mušlu od mora

No čo ti poviem, čisté zúfalstvo ale vďaka za ochotu poradiť.
A nové okno by možno trochu viac zabránilo zvukom zvonka ale tých susedov neodhluční nič.
Ak sa o pol tretej zobudíš a znova zaspíš o pol šiestej, tak si rád, že ešte dve hoďky pospíš, nie každý pracuje 8-16.30 to je po prvé, nie každý chodí spať alebo zaspí o rovnakom čase to je po druhé, atď atď tak prečo by mal mať každý človek identický denný a spánkový režim? Dostatok spánku nezávisí od času na hodinách ale dĺžky jeho trvania a kvality. Keď sa mi podarí zaspať o druhej v noci, tak si naozaj úplne s úsmevom po zobudení o 6 ráno užijem ten deň

A tí, čo nemajú nad sebou 89 ročnú susedu, ktorá pozerá do polnoci telku na hlasitosti 37 ?