Pozeral som už veľa stránok s platenými trénermi ale boli to hlavne české stránky, ako alltraining, cyklotrening.cz, vojtechovsky,.. Vedel by mi niekto poradiť niečo podobné na slovensku ? ide mi hlavne o kvalitného trénera s výsledkami..
160tepov viem jazdit priemerne 2-2,5 h.od 165-170 zacinam tazsie dychat ale ked si dam bacha na dychanie tak to tiez este celkom zvladam.keby som isiel doraz tak strop je 189.
Dam sa ale otestovat aby som vedel ci sa nieco zle vo mne nedeje pri tom.Kde sa da v BA absolvovat takyto test?chcem aj VO2max.dik
mňa by teda zaujímalo, že keby som si robil FTP test, čo inak aj vlastne robím, lebo keď idem doma na stacíku, tak sa snažím ísť výkonom, ktorý chem udržať 20 min tak, aby som ho zvládal, kde je hranica tepu, kam človek môže ísť? toto asi vie povedať iba lekár, ktorý Vás monitoruje? alebo sa mýlim? V mojom prípade sa snažím tep udržať pod 170, lebo tam som schopný ísť bez toho, aby mi bolo zle od žalúdka a podobných nepríjemnosti, max tep by som mal mať niekde 185, ale je pravda, že zase je to len výpočet zo vzorca.
[quote="@1296070"]Začne prevládať čo?
Tvoríme laktát na dlh? Nedostatok energie? Nedostatok kyslíku? Zlý prenos?
The anaerobic threshold (AT), also called the “lactate threshold,” is the exertion level between aerobic and anaerobic training. The AT is the point during exercise when your body must switch from aerobic to anaerobic metabolism. The AT is a useful measure for deciding exercise intensity for training and racing in endurance sports.
During aerobic metabolism, your body creates energy by burning carbohydrates and fats in the presence of oxygen and produces carbon dioxide and water as by-products (breathing and sweating). Most of our daily activities are fueled by aerobic metabolism.
Anaerobic metabolism kicks in when exercise intensity is greatly increased, and the aerobic system can no longer keep up with the body’s energy demand. This is the point at which we cross the AT. During anaerobic metabolism, the body burns stored sugars to supply the additional energy needed, and lactic acid is produced faster than it can be metabolized. Muscle pain, burning and fatigue make anaerobic energy expenditure difficult to sustain for longer than a few minutes.
mňa by teda zaujímalo, že keby som si robil FTP test, čo inak aj vlastne robím, lebo keď idem doma na stacíku, tak sa snažím ísť výkonom, ktorý chem udržať 20 min tak, aby som ho zvládal, kde je hranica tepu, kam človek môže ísť? toto asi vie povedať iba lekár, ktorý Vás monitoruje? alebo sa mýlim? V mojom prípade sa snažím tep udržať pod 170, lebo tam som schopný ísť bez toho, aby mi bolo zle od žalúdka a podobných nepríjemnosti, max tep by som mal mať niekde 185, ale je pravda, že zase je to len výpočet zo vzorca.
Veď som písal všeobecné.
Pohybuje sa to niekde medzi 0.9-0.97 čiže to nie je určite tak hrozné ako 220-vek.
cize pri 200 maxe sa pohybujeme v rozpati 14 tepov. to mi pride uplne v pohode ako relativne najdolezitejsie cislo pri treningu
edit: resp pri ANP okolo 180 je to 12 tepov. v pohode
Máš lepšiu metódu?
Robím laktátové testy, používam oveľa prepracovanejšie metódy pre profíkov, no skús odporučiť niečo na doma presné a odborné. Samozrejme, nech ti akokoľvek dobre spravím “ANP”, dáš si kávičku, dve, a ahoj.
Lebo si nemyslím, že ísť fakt naplno nejakú dlhú dobu je veľmi bezpečné. Pamätám si, že pred troma rokmi, keď som bol ešte blbý a trénoval som iba na stacionári doma, tak som si raz tak naložil, že som išiel výkon asi 360W trvalo to možno 10 min a posledné dve alebo 3 minúty som to tlačil fakt naplno už aj očami a tep som mal nejaký 184-186, čo by podľa vzorca malo zodpovedať cca mojej maximálke a po týchto dvoch troch minútach som musel zosadnúť z biku, lebo mi prišlo hodne zle od žalúdka a začal som mať pocit závratu a musel som si na chvíľu ľahnúť a predýchať to, lebo inak by som sa asi dovracal. Takže pokiaľ je bezpečné ísť až naplno podľa teba? Neviem, či je bezpečné skúšať iba tak sa huliť na max. a držať sa tam dlho.
Telo ťa nepustí, neboj.
Dobre rozvrhnutým tempom trpíš až poslednú cca tretinu času.
Pri testoch čo robievam, mi zverenci pomaly padnú z bicykla a rozhodne to nie je príjemná aktivita. Preto sa to robí každých 4-6týždnov.
Máš lepšiu metódu?
Robím laktátové testy, používam oveľa prepracovanejšie metódy pre profíkov, no skús odporučiť niečo na doma presné a odborné. Samozrejme, nech ti akokoľvek dobre spravím “ANP”, dáš si kávičku, dve, a ahoj.
no brainer - veci ktore sa nedaju spravit doma poriadne nerobit doma?
mimochodom pri urcovani prahov nie su najdolezitejsie prahy ale potvrdenie ze vobec do takejto zataze mozes ist. inak povedane robit si takyto test prvykrat bez dohladu lekara cez EKG je na Darwinovu cenu.
mimochodom pri urcovani prahov nie su najdolezitejsie prahy ale potvrdenie ze vobec do takejto zataze mozes ist. inak povedane robit si takyto test prvykrat bez dohladu lekara cez EKG je na Darwinovu cenu.
Preto robím laktát doma
Stále si mi nedal odporúčanie na test bez laktátu DOMA a presný. Dík.
Snáď akémukoľvek vysoko intenzívnemu športu by mala predchádzať prehliadka. To je snáď samozrejmosť.
Preto robím laktát doma
Snáď akémukoľvek vysoko intenzívnemu športu by mala predchádzať prehliadka. To je snáď samozrejmosť.
budem za koko*a ale vidim ze ti to bez toho nedocvakne - pan ktory umrel na maratone v slovenskom raji by tu mozno este bol keby mal prehliadku u sportoveho lekara 2x do roka...
Ani bežať na autobus sa zodpovedne bez vylúčenia ujmy nedá.
na autobus som už nebežal dobre dlho, asi preto som zlenivel Ale späť k téme. Ja to samozrejme chápem avšak radšej keď si doma zisťujem ako som na tom a nemá ma nikto pod kontrolou, nebudem sa húliť na úplne maximum. Tým, že viem, že pri nejakých tepoch môžem jazdiť vlastne v pohode, nerobí mi to tam problém, tak sledovaním výkonu pri dosahovaní rovnakých tepov vlastne viem posúdiť či sa zlepšujem alebo nie, aj keď to asi nebude úplne najlepšie mienený tréning a nejaký profi tréner by sa tomu možno iba zasmial.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Dam sa ale otestovat aby som vedel ci sa nieco zle vo mne nedeje pri tom.Kde sa da v BA absolvovat takyto test?chcem aj VO2max.dik
Tvoríme laktát na dlh? Nedostatok energie? Nedostatok kyslíku? Zlý prenos?
The anaerobic threshold (AT), also called the “lactate threshold,” is the exertion level between aerobic and anaerobic training. The AT is the point during exercise when your body must switch from aerobic to anaerobic metabolism. The AT is a useful measure for deciding exercise intensity for training and racing in endurance sports.
During aerobic metabolism, your body creates energy by burning carbohydrates and fats in the presence of oxygen and produces carbon dioxide and water as by-products (breathing and sweating). Most of our daily activities are fueled by aerobic metabolism.
Anaerobic metabolism kicks in when exercise intensity is greatly increased, and the aerobic system can no longer keep up with the body’s energy demand. This is the point at which we cross the AT. During anaerobic metabolism, the body burns stored sugars to supply the additional energy needed, and lactic acid is produced faster than it can be metabolized. Muscle pain, burning and fatigue make anaerobic energy expenditure difficult to sustain for longer than a few minutes.
Veď som písal všeobecné.
Pohybuje sa to niekde medzi 0.9-0.97 čiže to nie je určite tak hrozné ako 220-vek.
Nie. Musíš ísť naplno*koeficient čo tu spomíname.
Naplno? A prípadne umrieť?
ved si ani nic nevysvetlil
Máš nejaké ochorenia?
Prečo by si umieral?
cize pri 200 maxe sa pohybujeme v rozpati 14 tepov. to mi pride uplne v pohode ako relativne najdolezitejsie cislo pri treningu
edit: resp pri ANP okolo 180 je to 12 tepov. v pohode
Robím laktátové testy, používam oveľa prepracovanejšie metódy pre profíkov, no skús odporučiť niečo na doma
Prečo by si umieral?
Lebo si nemyslím, že ísť fakt naplno nejakú dlhú dobu je veľmi bezpečné. Pamätám si, že pred troma rokmi, keď som bol ešte blbý a trénoval som iba na stacionári doma, tak som si raz tak naložil, že som išiel výkon asi 360W trvalo to možno 10 min a posledné dve alebo 3 minúty som to tlačil fakt naplno už aj očami a tep som mal nejaký 184-186, čo by podľa vzorca malo zodpovedať cca mojej maximálke a po týchto dvoch troch minútach som musel zosadnúť z biku, lebo mi prišlo hodne zle od žalúdka a začal som mať pocit závratu a musel som si na chvíľu ľahnúť a predýchať to, lebo inak by som sa asi dovracal. Takže pokiaľ je bezpečné ísť až naplno podľa teba? Neviem, či je bezpečné skúšať iba tak sa huliť na max. a držať sa tam dlho.
Dobre rozvrhnutým tempom trpíš až poslednú cca tretinu času.
Pri testoch čo robievam, mi zverenci pomaly padnú z bicykla a rozhodne to nie je príjemná aktivita. Preto sa to robí každých 4-6týždnov.
Robím laktátové testy, používam oveľa prepracovanejšie metódy pre profíkov, no skús odporučiť niečo na doma
toto som si tiež myslel, že to tak bude.
Preto robím laktát doma
budem za koko*a ale vidim ze ti to bez toho nedocvakne - pan ktory umrel na maratone v slovenskom raji by tu mozno este bol keby mal prehliadku u sportoveho lekara 2x do roka...
na autobus som už nebežal dobre dlho, asi preto som zlenivel