mal by som otazku ako trenujete v zime? Teda ci vobec jazdite na bicykli aj v zime a co este ktomu, ake treningy si davate, aby ste vobec zimu "prezili".. Dakujem vopred..
Konecne zaujimava tema ... minulu zimu som od oktobra do aprila nepohol ani prstom a tak to aj vyzeralo tento rok uz chcem zimu prezit v akej takej kondicke a tak som zacal od oktobra takto :
2x do tyzdna plavanie 2x beh 2x bike a jeden den volno .... samozrejme ze to striedam nie zasebou 2x beh atd ale teraz uz ked je chladnejsie som bike uplne vypustil a mam 3x plavanie a 3xbeh alebo 2:4 plavanie/beh od biku si chcem oddychnut uplne do januara a v januari zacat pomaly nabiehat KM .... beham zatial po 5km ale od novembra po 10 budem ... tak som zvedavy ako dopadne tato zima a samozrejme obcas planujem skocit do posilky ...
Ja som začal jazdiť po dlhých rokoch teraz na jar. Urobil som cca 2000km. Ku koncu som 50km etapy robil s vyše 30km priemerom. Zhodil som skoro 10kg ale čo teraz?Ved do jari to mám späť!
Zajtra idem zložiť starý stacionár myslíte,že to má cenu?
Obavam sa, ze stacionar nepomoze. Sluzi zvacsa ako vesiak na oblecenie. Ja so pokusim plavat, obcas behat {uvidim co povedia kolena} a ani ten spinning nie je zly napad. Zimna priprava/trening je "velka" tema. NA nete sa da najst vselico. Tie tri aktivity, by to mali spravit...
pokial nie je sneh na ceste da sa jazdit cely rok.nie na dlho lebo po hodine zacinaju odmrzat nohy-ale pre tych solventnejsich su tu vyhrievane vlozky.
S tréningom v zime zatiaľ nemám problém. Po dvoch ooooopatrnnnnných rokoch skúšania mi sadlo aj jazdenie na snehu, zatiaľ som to vyskúšala do -9 stupňov a plánujm túto nevšednú aktivitu ďalej rozvíjať. Na zimné jazdenie sa pripravujem už teraz, pomaly spomaľujem tempo, už funguje teplejšie neprefúkavé oblečko, v ozaj zime jazdím v takých rozkošných nepremokavých "snehuliach". K tomu doplnkové aktivity: stacionár, korčuľovanie (ak nič nezmrzne, tak zimný štadión, ale vozenie vonku mám radšej), tento rok plánujem zaradiť aj behanie, už praktizujem. Jazdením v snehu zatiaľ nejdem na výkony, iba udržujem formu. Ale ak by to šlo, o sezónu-dve možno okúsim zimný maratón v Marianke.
tak pokusim sa nieco k zimnemu treningu z mojho pohladu ( odskusane v praxi ). Tu su aktivity ktorym sa venujem pocas zimy, alebo ktorym sa aj nevenujem :
bicykel cesta - podla mna v nasich klimatickych podmienkach nema vyznam jazdit na cestnom bicykli, pretoze ked ma clovek sebelepsie cyklisticke oblecenie, mnohokrat sa stava ze prave pri takomto treningu prechladne a nasledne liecenie je nezelany vypadok v treningu. ked uz vsak niekto stoj co stoj chce jazdit u nas v zime na cestaku, je dobre absolvovat treningy vyhradne v pasmach na rozvoj aerobnej vytrvalosti bicykel MTB - da sa jazdit aj pocas zimy, aj ked je sneh. mne sa kedysi osvedcilo jazdit na biku tak maximalne do hodiny vo vyssich tepoch ( na XC trati...da sa povedat ze islo o intervali ) + clovek co chce jazdit pocas sezony na biku tu ziska velmi dobru techniku trenazer - asi najviac ubijajuca cinnost pocas zimy, ale prave tu sa da co to natrenovat. mozete si zvolit trening aky Vam vyhovuje, ci uz zameranim, narocnostou, dlzkou treningu ( a hlavne je ze sa da robit za akehokolvek pocasia ) turistika - velmi dobra cinnost a ked je vonku minusove pocasie, pre trening idealna turistika v snehu kde clovek musi preslapavat cestu a tym samozrejme ide aj vo vyssich tepoch. vacsinou casovo od troch hodin vyssie... beh - dost preferovana nahrada za bicykel...vyhodou je ze clovek je neustale v pohybe ci bezi do kopca alebo dole kopcom, takze stale sa aspon minimalne poti a tym odpada napr pri behu dole kopcom moznost "prefukania" ako je to pri jazde na bicykli bezky - pokial su na to snehove podmienky, na rozvoj vytrvalosti u nas v zime asi najlepsi sport. pre cyklistu je lepsi "skate" ako "klasika" pretoze sa lepsie rozvyja a spevnuje svalstvo na spodnej aj vrchnej casti tela...odkedy jazdim na bezkach, nemam cez sezonu ziadny problem z bolestou chrbta a podobne hokej/korculovanie - vyborna cinnost na vybusnost a silu...dobre aspon raz za tyzden si dat jednu hodinku
plavanie - vyborny sposob na rozvoj aerobnej vytrvalosti, rozvoja kapacity pluc a nasledne spravneho dychania...tiez dobre dat si aspon raz za tyzden
ja som si kupil na zimu neoprenovu masku na tvar ale nenosim ju lebo vyzeram potom jak pinokijo
Ja som si takú tiež skúšala (ešte nekedy v januári-februári t.r.), a tiež to tak vyzeralo. Tak som oželela neoprén a kúpila som si celú zateplenú kuklu (Trekland).
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
2x do tyzdna plavanie 2x beh 2x bike a jeden den volno .... samozrejme ze to striedam nie zasebou 2x beh atd ale teraz uz ked je chladnejsie som bike uplne vypustil a mam 3x plavanie a 3xbeh alebo 2:4 plavanie/beh od biku si chcem oddychnut uplne do januara a v januari zacat pomaly nabiehat KM .... beham zatial po 5km ale od novembra po 10 budem ... tak som zvedavy ako dopadne tato zima a samozrejme obcas planujem skocit do posilky ...
Zajtra idem zložiť starý stacionár myslíte,že to má cenu?
bicykel cesta - podla mna v nasich klimatickych podmienkach nema vyznam jazdit na cestnom bicykli, pretoze ked ma clovek sebelepsie cyklisticke oblecenie, mnohokrat sa stava ze prave pri takomto treningu prechladne a nasledne liecenie je nezelany vypadok v treningu. ked uz vsak niekto stoj co stoj chce jazdit u nas v zime na cestaku, je dobre absolvovat treningy vyhradne v pasmach na rozvoj aerobnej vytrvalosti
bicykel MTB - da sa jazdit aj pocas zimy, aj ked je sneh. mne sa kedysi osvedcilo jazdit na biku tak maximalne do hodiny vo vyssich tepoch ( na XC trati...da sa povedat ze islo o intervali ) + clovek co chce jazdit pocas sezony na biku tu ziska velmi dobru techniku
trenazer - asi najviac ubijajuca cinnost pocas zimy, ale prave tu sa da co to natrenovat. mozete si zvolit trening aky Vam vyhovuje, ci uz zameranim, narocnostou, dlzkou treningu ( a hlavne je ze sa da robit za akehokolvek pocasia )
turistika - velmi dobra cinnost a ked je vonku minusove pocasie, pre trening idealna turistika v snehu kde clovek musi preslapavat cestu a tym samozrejme ide aj vo vyssich tepoch. vacsinou casovo od troch hodin vyssie...
beh - dost preferovana nahrada za bicykel...vyhodou je ze clovek je neustale v pohybe ci bezi do kopca alebo dole kopcom, takze stale sa aspon minimalne poti a tym odpada napr pri behu dole kopcom moznost "prefukania" ako je to pri jazde na bicykli
bezky - pokial su na to snehove podmienky, na rozvoj vytrvalosti u nas v zime asi najlepsi sport. pre cyklistu je lepsi "skate" ako "klasika" pretoze sa lepsie rozvyja a spevnuje svalstvo na spodnej aj vrchnej casti tela...odkedy jazdim na bezkach, nemam cez sezonu ziadny problem z bolestou chrbta a podobne
hokej/korculovanie - vyborna cinnost na vybusnost a silu...dobre aspon raz za tyzden si dat jednu hodinku
plavanie - vyborny sposob na rozvoj aerobnej vytrvalosti, rozvoja kapacity pluc a nasledne spravneho dychania...tiez dobre dat si aspon raz za tyzden
pocas zimy je taktiez vyborny napr : skialp, spinning, pripadne obcas posilovna
taky retro/zimny trening