Pre mnohych z nas sa outdoorova sezona skoncila to ale neznamena ze bicykel sme ulozili do pivnice. Zdielajte skusenosti, rady, triky teda vsetko co nam moze sprijemnit pobyt na trenazeri a aplikacii Zwift
Ja som šiel cestou Raspberry PI, k tomu ANT+ dongle a funguje to úplne super. Na biku mám wattmeter, takže som nemusel nič kalibrovať a výkon beriem z neho. Ak nemáte wattmeter, sú k tomu výkonové krivky pre nejaké Tacx modely, dá sa aj vyrobiť nová - ale na to treba ten wattmeter.
Takže výsledok je, že Zwift mi ovláda záťaž a funguje aj Ergo mód na workouty. Stálo ma to cca 80€ a jeden deň fidlania a nastavovania.
Pekné. Flowa s i-magicom som používal 10 rokov, len ma prestalo baviť sa džubať s prezúvaním + kdesi sa mi stratili tie adaptéry na 28" kolesá, tak som upgradol na konkurencyju.
Ako hej, navyše direct drive je iný level. Ale ja na trenažéri chodím málo, jazdím vonku keď sa dá, a prišlo mi to také nerdovské sa s tým pobabrať. Tak ma teší, že to ide
Anyone komu po včerajšom, resp predvčerajšom update nefunguje erg mód?
Slope mód (normálne jazdenie) je OK, workouty nejdú (nemení odpor). Poznávacie znamenie - nedostanete sa do špirály smrti.
Môže to byť HW dependent, takže Elite Direto pripojené cez BT.
26.1.: Zwift sa opäť updatol a vyzerá to byť OK.
4.2.: Prd bol OK, problém sa samovyriešil po pripojení Direta cez ANT+. Vyzerá to byť problém s ovládaním trenažéra cez BT.
Ahojte, chcem sa opýtať užívateľov Zwiftu tulenik napr. Keď mám zaplatený account na mesiac, je možné to reálne využívať viacerými užívateľmi? Predpokladám, že tam človek zadáva nejaké svoje parametre a z tých vyplývajú merané dáta. Dajú sa tie parametre meniť? Alebo bude brat musieť šlapať pod mojou výškou, váhou atď. V´daka za odpoveď.
Momentálne nemám zaplatené, tak ti pár vecí neviem overiť, ale v zásade sa z tvojej výšky odvodzuje odpor vzduchu, z hmotnosti asi tiež a pomocou obidvoch sa prepočítava výkon na rýchlosť. Keďže na Zwifte existujú aj preteky, tak sú snahy, aby sa nejako zamedzilo podvádzaniu a úmyselné znižovanie hmotnosti a výšky sú cheating. Takisto zmena pohlavia a vlezenie do ženských eventov.
Technicky síce nič nebráni meniť výšku a hmotnosť - v prípade hmotnosti je viacmenej jasné, že sa v čase mení (a výška občas tiež), ale ak to bude nelogicky (ako je sústavné prepínanie medzi 2-3 sadami hodnôt), môže nastať problém pri používaní zwiftpower a prípadných ďalších podobných služieb (budeš považovaný za podvodníka - "e-doping").
Kým sa ken tak vozenkáš, nikoho to nezaujíma, v okamihu, keď s tým vlezieš do nejakého eventu, tak to môže začať niekoho zaujímať.
tulenik dakujem za promptnu a vycerpavajucu odpoved. Tak to je potom v pohode. Zo zaciatku tu bude urcite len take pojazdenicko. Ziadne race eventy. Neskor ak by to bolo take super, tak nie je prpblem zakupit dalsiu registraciu.tiez to planujem az na zimne mesiace.
Problem moze byt samozrejme aj so sparovanim so 3rd party sluzbami ako Strava, TrainingPeaks a podobne. Ak by ste chceli dvaja ludia vyuzivat zwift a este aj uploadovat zaznamy niekam dalej, musel by si vzdy pred jazdou menit nielen vysku/vahu, ale aj odpojit danu sluzbu a nanovo pripojit.
Ahojte, nevedel som kam moju otázku úplne zaradiť tak strielam sem.
Neviete mi poradiť prečo sa mi nechce spárovať garmin hrudný pás so zwiftom ? Rovnako tak ho nevidí ani NB.
Na youtube som nasiel ze by sa mala dat nastaviť na hodinkách tepova hodnota ako zdielaná. Ja som to ale na mojich fenix3 nenasiel.
Ako prenásate tep hodnotu do zwiftu ?
Dakujem za odpovede
Nechcem ani používať hodinky to len aby bolo zrejmé ze o aky hrudný pas ide.Každopádne myslím že už som na to dosiel. Ja mam spárovaný trenazer cez BT co mi aj funguje ale docital som sa ze gradient zátaz v tom prípade nefunguje. Ide to len cez ANT+ rozhranie. Takže zmením komunikačné rozhranie na ANT+ cim mi pôjde aj simulovaná záťaž a k tomu by mal fungovať aj hrudný pás kedze podporuje ANT+ . Technicky by som mal zabiť dve muchy jednou ranou
Som v tom nový čo sa týka trenažérov takže sa učím
Každopádne dakujem aj za reakciu.
Ja mám hrudný pás od sigma a tiež mi ho zwift nevie nájsť. Neviem čím to je. Tak to používam tak že vo zwifte vidím výkon + kadenciu a mám zapojený aj tachometer kde vidím tep.
Zdravím, prosím, vedeli by ste poradiť najzákladnejšiu zostavu, ktorú si musím zakúpiť pre trénovanie v Zwifte? Bude mi stačiť nejaký základný trenažér + snímač?
Ďakujem
Ahoj, roman3112, budem predpokladat, ze teda nemas smart trenazer, a nemas ani powermeter. V takom pripade to zavisi od toho, aky trenazer, a aky snimac rychlosti mas.
Aky trenazer?
Zwift dokaze z tvojej rychlosti na trenazeri vydedukovat, akym vykonom cca pedalujes, je to nepresne, ale aspon ako-tak konzistentne, a na Zwiftovanie ako take to postacuje. V prvom rade sa musis uistit, ze trenazer, ktory mas, je Zwiftom podporovany, a teda pozna urcity vztah medzi rychlostou a vykonom pre tvoj model trenazera. Zoznam podporovanych trenazerov najdes tu: https://zwift.com/hardware, zakladne trenazeri najdes v casti "CLASSIC TRAINERS", tam si rozklikni tvoju znacku trenazera a pri tvojom modeli potrebujes, aby bola "fajocka" v stlpci estimated power alebo zpower.
Aky snimac?
Je potrebne, aby tvoj pocitac/mobil/tablet, skratka zariadenie, na ktorom planujes Zwift instalovat, dokazal so snimacom rychlosti komunikovat. Ak tvoj snimac podporuje Bluetooth, mas zrejme vyhrate, nakolko bluetooth budes mat ako na pocitaci, tak aj na telefone na 100%.
Ak je tvoj snimac len ANT+, veci sa komplikuju. Bezne zariadenia okrem niektorych modelov telefonov totiz ant+ nepodporuju a budes este potrebovat prijimac ant+, ktory pripojis k pocitacu. Jedna sa male zariadenie do USB, najdes ho na google ako "ant+ dongle" a je na vyber vela modelov. Kedysi sme ho dokonca dostavali ku Garminom pre nahravanie vyjazdov do PC, ale je to uz par rokov dozadu. Bez takehoto USB zariadenia sa tvoj PC/Mac so snimacom rychlosti neskamarati, pardon.
Ak mas spravny trenazer a tvoje zariadenie uz dokaze so snimacom komunikovat, tak si vlastne pripaveny ist na vec, nainstaluj Zwift, po zapnuti sa prihlas a pri vyhladavani zariadenia tvoj "Speed Sensor", po najdeni snimaca si vyber svoj model trenazera a hotovo. Klasicky trenazer + bluetooth speed sensor je ten najlacnejsi sposob, akym sa da vo vnutri trenovat so Zwiftom. Ja som tento sposob kedysi skusal rozbehat pre manzelku par rokov dozadu a fungovalo to vcelku spolahlivo.
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Ak máte starší 'smart' trenažér Tacx, ktorý sa k PC pripája cez USB kábel a nemá ANT+ (ja mám Tacx i-Flow), čiže nejde so Zwiftom, je tu riešenie.
Treba pozrieť sem: http://forum.tacx.com/viewtopic.php?t=34385 a sem: https://forums.zwift.com/t/support-for-tacx-older-smart-trainers/6632/27
Ja som šiel cestou Raspberry PI, k tomu ANT+ dongle a funguje to úplne super. Na biku mám wattmeter, takže som nemusel nič kalibrovať a výkon beriem z neho. Ak nemáte wattmeter, sú k tomu výkonové krivky pre nejaké Tacx modely, dá sa aj vyrobiť nová - ale na to treba ten wattmeter.
Takže výsledok je, že Zwift mi ovláda záťaž a funguje aj Ergo mód na workouty. Stálo ma to cca 80€ a jeden deň fidlania a nastavovania.
Slope mód (normálne jazdenie) je OK, workouty nejdú (nemení odpor). Poznávacie znamenie - nedostanete sa do špirály smrti.
Môže to byť HW dependent, takže Elite Direto pripojené cez BT.
26.1.: Zwift sa opäť updatol a vyzerá to byť OK.
4.2.: Prd bol OK, problém sa samovyriešil po pripojení Direta cez ANT+. Vyzerá to byť problém s ovládaním trenažéra cez BT.
Technicky síce nič nebráni meniť výšku a hmotnosť - v prípade hmotnosti je viacmenej jasné, že sa v čase mení (a výška občas tiež), ale ak to bude nelogicky (ako je sústavné prepínanie medzi 2-3 sadami hodnôt), môže nastať problém pri používaní zwiftpower a prípadných ďalších podobných služieb (budeš považovaný za podvodníka - "e-doping").
Kým sa ken tak vozenkáš, nikoho to nezaujíma, v okamihu, keď s tým vlezieš do nejakého eventu, tak to môže začať niekoho zaujímať.
Mimochodom pribudla nová mapa. Že Yorkshire, ale nie teriér.
Neviete mi poradiť prečo sa mi nechce spárovať garmin hrudný pás so zwiftom ? Rovnako tak ho nevidí ani NB.
Na youtube som nasiel ze by sa mala dat nastaviť na hodinkách tepova hodnota ako zdielaná. Ja som to ale na mojich fenix3 nenasiel.
Ako prenásate tep hodnotu do zwiftu ?
Dakujem za odpovede
Som v tom nový čo sa týka trenažérov takže sa učím
Každopádne dakujem aj za reakciu.
Ďakujem
Aky trenazer?
Zwift dokaze z tvojej rychlosti na trenazeri vydedukovat, akym vykonom cca pedalujes, je to nepresne, ale aspon ako-tak konzistentne, a na Zwiftovanie ako take to postacuje. V prvom rade sa musis uistit, ze trenazer, ktory mas, je Zwiftom podporovany, a teda pozna urcity vztah medzi rychlostou a vykonom pre tvoj model trenazera. Zoznam podporovanych trenazerov najdes tu: https://zwift.com/hardware, zakladne trenazeri najdes v casti "CLASSIC TRAINERS", tam si rozklikni tvoju znacku trenazera a pri tvojom modeli potrebujes, aby bola "fajocka" v stlpci estimated power alebo zpower.
Aky snimac?
Je potrebne, aby tvoj pocitac/mobil/tablet, skratka zariadenie, na ktorom planujes Zwift instalovat, dokazal so snimacom rychlosti komunikovat. Ak tvoj snimac podporuje Bluetooth, mas zrejme vyhrate, nakolko bluetooth budes mat ako na pocitaci, tak aj na telefone na 100%.
Ak je tvoj snimac len ANT+, veci sa komplikuju. Bezne zariadenia okrem niektorych modelov telefonov totiz ant+ nepodporuju a budes este potrebovat prijimac ant+, ktory pripojis k pocitacu. Jedna sa male zariadenie do USB, najdes ho na google ako "ant+ dongle" a je na vyber vela modelov. Kedysi sme ho dokonca dostavali ku Garminom pre nahravanie vyjazdov do PC, ale je to uz par rokov dozadu. Bez takehoto USB zariadenia sa tvoj PC/Mac so snimacom rychlosti neskamarati, pardon.
Ak mas spravny trenazer a tvoje zariadenie uz dokaze so snimacom komunikovat, tak si vlastne pripaveny ist na vec, nainstaluj Zwift, po zapnuti sa prihlas a pri vyhladavani zariadenia tvoj "Speed Sensor", po najdeni snimaca si vyber svoj model trenazera a hotovo. Klasicky trenazer + bluetooth speed sensor je ten najlacnejsi sposob, akym sa da vo vnutri trenovat so Zwiftom. Ja som tento sposob kedysi skusal rozbehat pre manzelku par rokov dozadu a fungovalo to vcelku spolahlivo.