Mám na ňom ale mierne „skrčený“ pocit a pri vysunutej sedlovke na trailoch občas pocit nestability.
Môže to byť spôsobené geometriou bicykla a krátkym reachom na moju výšku?
Zvýšilo by sa mi pohodlie, ak by som jazdil na niečom s modernejšou geometriou (dlhší reach a strmší uhol sedlovej rúry)?
Podla mna to je sposobene nespravnou velkostou alebo nevhodne zvolenym bicyklom. Moze byt ze pri danom modeli ti ziadna velkost nesadne, pripadne si musis este posed doladit predstavcom/riadidlami. Modernejsia geometria s dlhsim reachom a kolmejsou sedlovkou by ti posed zmenit nemala, len posunie kluky viac pod teba a predlzi razvor. Mas sice dlhsi predok ale zase
sedlo viac v predu a kratsi predstavec, takze vzdialenost medzi sedlom a rajdami mozes mat viacmenej rovnaku. Ked sa zameriame cisto na posed tak cielom modernejsej geo je byt taziskom viac vpredu, nie natahovat dlzku posedu.
Pocit "nestability" na trailoch s vysunutou sedlovkou je normalny. Potrebujes pracovat s taziskom, posuvat sa dopredu, dozadu, doboku a to sedlo ti v tom prekaza takze ten pohyb robis mensi a
bajk sa tak nesprava tak ako by sa mohol. Plus mas tazisko moc vysoko co tiez nie je pri technickych veciach idealne. Tazko ale povedat co tym myslis. Ano, mozes mat kratky bicykel na tvoju velkost. Celkovo mozno kratky predstavec a nizko rajdy. Viac by pomohla nejaka foto zboku na biku.
Zaroven to co jazdis su XC veci kde by som prave siel max do tych 120/120 zdvihu, cize skor nejakych xc/dc bikov ako trailovych. Na to co jazdis by to malo byt pohodlne dost. Tie trailove
biky co pozeras, aj ked maju nizsi zdvih tak budu asi agresivnejsie ako to co mas teraz.