Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Nazgul V pohode...pre upresnenie, ja v MTBIKER pracujem, takže takéto príspevky budem možno pridávať častejšie aj ku starším témam. Mnohí to budú pokladať za „zbytočné“, no robíme z dôvodu, ktorý som spomenul vyššie - pomoc ďalším cyklistom :-)
Zobraziť komentár 15.10.2024 - 08:35:48
07
arrow_leftmartinbujna napísal:
ja som ho tiez kupil, pred pol rokom, tak moje dojmy....zhrniem - nemal som to kupovat.
- Ide tazko (v porovnani s poslednym kellysom, co este mam) - uz to staci, aby som lutoval kupu
- prevodov ma sice 12 ale pouzitelne 10 - pri najrychlejsom (co je aj tak tragicky pomaly) pri silnom zabere preskakuje retaz (nie, nie je vytahana), pri najsilnejsom prevode este lepsie - spadne z ozubenia na strede. celkove nechapem, ako niekto mohol takyto sytem 1-12 vymysliet :-), mal som zostat 3-9...nechal som sa presvedcit...
- Dalej vrzganie niekde v strede - pride po c 2 hodinach slapania, dovtedy OK
- pri 3tej jazde som stratil packu na upinanie predneho kolesa (ak niekto nasiel medzi bezovcom a klenkovym vrchom, sem s nou...). predajca povedal, ze take nieco este nezazil aprkticky ani nie je mozne aby odpadla...
takze za mna - nie. Ale mozno mam iba prave ten jeden nepodarok z tisica, ktoremu sa neda pri vyrobe vyhnut.

hovoríš o Scott scale 965? Tiez si hobchcem kupiť. Čiže radšej nie?
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 08:20:06
00
Precital by som si cele vlakno. To ze niekto nechape ako sa bicykel pouziva, co treba robit a ze po par jazdach treba s nim do servisu nie je nutne chyba bicykla.
Zobraziť komentár 09.02.2025 - 08:59:27
02
Ahojte, tiež zvažujem vstúpiť do sveta MTB, keďže cely život jazdím cestu. Prišla mi nečakane zvýhodnená ponuka na tento model 965 ( 2025 ) za cca 1100€. Píšete, že by ste vymenili brzdy, plaste, ráfiky… cim sa docielia lepšie brzdné vlastnosti a bike bude ľahší o niečo. Otázka teda je či sa neoplatí skôr vyšší model, keď sa všetky tieto komponenty spočítajú. Alebo celkovo pre nováčika v danom segmente je to vhodná voľba ? Bike sa mi pači aj po dizajnovej stránke. Vďaka mtbikeri?
Zobraziť komentár 23.08.2025 - 08:31:47
00
Musis dat konkretny model na porovnanie s 965 aj s linkom.
Na 965 su 3 prstove packy. Cize vymenou za 1 prstove ziskas vasciu kontrolu. Nie nutne lepsie brzdne vlastnosti, samozrejme aj to ide. Plaste su vecou toho co jazdis.
Ak by som byval v PK rozhodne by som chcel lepsie packy a teleskopku.
Zobraziť komentár 23.08.2025 - 16:22:16
00
Ak by som ja dnes nanovo vstupoval do sveta MTB, šiel by som po niečom zachovalom z druhej ruky. A nemuselo by to mať nutne všetko to, čo tu všetci popisujú (musíš mať pevné osy, teleskopku, toto také, hentaké)...lebo ak to človeka nechytí a kúpi nový drahý bike, tak väčšinou skončí na bazoši s najazdenými ani nie 500km a stratou 30-40% nákupnej ceny. Samozrejme čím drahší bike, tým väčšia strata. Ak to človeka ozaj drapne, nie je problém lacnejší bike zase posunúť ďalej s nejakou smiešnou stratou a ísť do niečoho poriadneho - bez nejakých väčších kompromisov a s už konkrétnymi osobnými preferenciami a prehľadom, čo naozaj potrebujem. Bez urážky voči všetkým tu - mne to tu občas príde, ako keby sa otecko túžiaci po rodinnom aute spýtal pretekára rallye, aké auto kúpiť a ten mu odpovedal, že to nutne potrebuje magnéziové kolesá, sedačky recaro a niekoľko priečnych trubkových výstuh karosérie... :-)
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 15:41:42
03
arrow_lefttl_unicorn napísal:
Ak by som ja dnes nanovo vstupoval do sveta MTB, šiel by som po niečom zachovalom z druhej ruky. A nemuselo by to mať nutne všetko to, čo tu všetci popisujú (musíš mať pevné osy, teleskopku, toto také, hentaké)...lebo ak to človeka nechytí a kúpi nový drahý bike, tak väčšinou skončí na bazoši s najazdenými ani nie 500km a stratou 30-40% nákupnej ceny. Samozrejme čím drahší bike, tým väčšia strata. Ak to človeka ozaj drapne, nie je problém lacnejší bike zase posunúť ďalej s nejakou smiešnou stratou a ísť do niečoho poriadneho - bez nejakých väčších kompromisov a s už konkrétnymi osobnými preferenciami a prehľadom, čo naozaj potrebujem. Bez urážky voči všetkým tu - mne to tu občas príde, ako keby sa otecko túžiaci po rodinnom aute spýtal pretekára rallye, aké auto kúpiť a ten mu odpovedal, že to nutne potrebuje magnéziové kolesá, sedačky recaro a niekoľko priečnych trubkových výstuh karosérie... :-)

Cize odporucis novacikovi to najlacnejsie? Uz vidim ako ho to zacne bavit ked ta jazda lesom bude stat za ho..o a pride domov cely vyklepany. Dnes uz vie mat pevne osky a teleskopku aj bike za ~1000ku. Mozno aj menej. Neni to ziaden luxus.
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 16:50:38
03
Vôbec som nenapísal, že mu odporučím to najlacnejšie (odporučil som niečo rozumné z druhej ruky). A s prepáčením, väčšina bežných XC-čkarov nepozná jazdne rozdiel medzi pevnými osami a QR-kami. Čo som si istý, že so zaviazanými očami to nepozná ani polovica z vás. Len sa tu furt papagájujú dokola určité naučené mantry.
Btw., mňa jazda lesom začala baviť už na starom TREK-u 4300, ktorý podľa súčasných meradiel už asi ani nie je mtb. Bez teleskopiek a pevných osiek sa po lesoch nejazdilo? Takže mi tu netrep sprostosti na štýl, že niekoho nemôže začať baviť jazdiť po lese, ak nemá teleskopku a pevné osky.
Ono ak to niekoho má baviť, začne ho to baviť aj s bajkom z roku 2020 za 5 stoviek. Ak ho to nemá baviť, nebude ho to baviť ani s bajkom za 5 litrov. Prečo je asi bazoš plný predražených bajkov, ktoré za 2 roky najazdili 200-300km?
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 17:41:03
00
Pevne osky by som spoznal hned a s teleskopkou je jazda neporovnatelne lepsia. Preco by som mal odporucat bike ktory ju nema ked sa dava uz aj na lacnejsie biky? Odporucim to co mam odskusane a co funguje.

A co je to to "rozumne" z druhej ruky? Len nieco co TY povazujes za dobre. Tvoj nazor ale nie je jediny a najlepsi, sorry. ?
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 20:17:34
00
arrow_leftDeRikko napísal:
Ahojte, tiež zvažujem vstúpiť do sveta MTB, keďže cely život jazdím cestu. Prišla mi nečakane zvýhodnená ponuka na tento model 965 ( 2025 ) za cca 1100€. Píšete, že by ste vymenili brzdy, plaste, ráfiky… cim sa docielia lepšie brzdné vlastnosti a bike bude ľahší o niečo. Otázka teda je či sa neoplatí skôr vyšší model, keď sa všetky tieto komponenty spočítajú. Alebo celkovo pre nováčika v danom segmente je to vhodná voľba ? Bike sa mi pači aj po dizajnovej stránke. Vďaka mtbikeri?

Scott má hrôzostrašnú politíku komponentov. Bicykel Scott za 2000 a komponenty čistá bieda
Zobraziť komentár 24.08.2025 - 20:30:41
02
Mám predchádzajúcu generáciu 965 v hliníku a áno, výbava bola biedna. Judy som odpálil po 3 mesiacoch. Brzdy tiež skoro som menil, mt200 nebrzdi ale spomaľuje. Rafky mali len 21 mm vnútro. Jazdím ho dodnes lebo ten rám je zas výborný len všetko je už vymenené, okrem riaditok a sedlovky. Ale už by som ho dnes nekúpil. V bazáre sú stále super ht za super ceny.

Prílohy:

Screenshot_2025-08-24-22-20-46-563_com.strava.jpg
Screenshot_2025-08-24-22-20-46-563_com.strava.jpg 251.33 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up0thumb_down

Zobraziť komentár 24.08.2025 - 22:19:57
00
@DeRikko pozeráš model rok 2025, ale táto diskusia je o ráme z roku 2022, Scale všeobecne bol geometriou upgradnutý v roku 2023 + vedenie káblov cez hlavové. Ja 965 mám už tretiu sezónu a jediné čo som musel vymeniť sú brzdy(to ale záleží aj od váhy a odvahy). Ráfiky sú šikoré cez vnútorný 32mm, plášte boli Rekon Race 2,4.
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 13:12:51
00
Ďakujem za info chalani. Možno som mal ešte blizsie uviesť tieto info: Mam doma mame deti 3 a 0 ročne , ktoré planujem brať o rok na cyklovýlety CZ a SK. Možnosť zapojit aj cyklovozik, pripadne mám doma zadnú sedačku. Čiže karbón asi nebude teraz OK. Iked kamarát mi odporúča karbón Trek procaliber 9.5.

Tento 965 model 2025 mam možnosť čisto novy za 1100€. Dizajnovo sa mi padol do oka. :)

V podstate potrebujem bike na ktorom deti povozím , obcas vybehnúť na nejaký trail do miestnych Karpát, prípade skusit nejaké ľahšie 2-3 mtb preteky. Komponenty ak by bolo treba vymeniť ako tie mt200 brzdy za nejaké min Deore a vidlicu za lepsiu časom, možno teleskopku (ak sa to bude dať no nie je nevyhnutné) nevadilo by. Skôr som chcel vedieť, komplexný pohľad na tento model Scottu ak je takáto cenová ponuka. Počas jesene /zimy si mtb segment budem postupne študovať;-)
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 19:58:43
00
Išlo by o takéto parametre a mal by mat pevne osky:

https://www.endorphinrepublic.sk/p/scott-scale-965-blue-horsky-bicykel/290184?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=1%20%7C%20DSA%20%7C%20ALL&utm_id=18049857999&gad_source=1&gad_campaignid=18049857999&gbraid=0AAAAAo16d6uyTWqfecuK6T0C7flKPN9_x&gclid=CjwKCAjwtrXFBhBiEiwAEKen1-ZxOjXkp4z6_Mo03FyQldpY__H4MKg5RTpc8pwHN69-CkiqITqc-xoC0CUQAvD_BwE
Zobraziť komentár 26.08.2025 - 20:16:51
00
Ide o takéto parametre aj s pevnými oskami:

https://www.endorphinrepublic.cz/p/scott-scale-965-blue-horske-kolo/290184
Zobraziť komentár 27.08.2025 - 08:44:21
00
keyboard_arrow_up