Lokalizácia
Formulár sa odosiela
..scalpel som mal veľ. L, neviem čo bolo príčinou ale na L sa mi zdalo resp. mojej chrbtici, že je hooodne dlhý, funkcia zadného odpruženia-nič moc, niekedy som si pripadal že som na HT, pozitívum bola Leftyna, tá žehlila absolútne všetko.... a krkolomné kamenisté prudké výjazdy-tam bol neprekonateľný, ale pri dlhých tiahlych /nie prudkých/ stúpaniach strácal na zotrvačnosti /alebo žeby to bola moja telesná schránka?/ :P
Zobraziť komentár 10.02.2008 - 17:57:07
00
Dnes dom mal tu cest jazdit na Scalpelovi, bezne jazdim bajky L, tento bol M a sadol mi ako uliaty. Ano Scalpel ma dlhsie kostry aj razvor. Som velmi pozitivne naladeny z toho bajku, uzasne XC jazdenie.

Malokto opusta CD a Lefty, ak s nim bol spokojny, takze preco si nekupis hlinikovy Rush? V tej cene sa zmestis, novy Scalpel bude asi drahsi. Podla mna je Rush logicky nastupca starsieho Scalpelu... :wink:
Zobraziť komentár 10.02.2008 - 22:47:04
00
... s tou veľkosťou máš pravdu a s tým Rushom asi tiež-ešte dlho do noci som študoval a pozeral mnohé recenzie a testy a ten Rush vyzerá celkom dobre, ale prosím píšte ešte svoje prip. spolubikerske skúsenosti nech mám čo najvačší výber
dakujem
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 07:47:00
00
..akurát som bol u kamaráta v obchode a má tam TREK EX9:
http://velosprint.sk/shop/index.php?mai ... ts_id=8293

cenu by na to vedel spraviť veeeľmi dobru, takže čo teraz :idea: :?:
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 10:52:47
00
Ten trek sa aj mne velmi pacil, ma zaujimavy system zadneho pruzenia. vo Vele ho testovali (myslim ze jan 08 alebo dec 07) a neboli spokojny s funkciou zadnej stavby - zo zaciatku super citliva zehlicka, ale velke prekazky nevedela zhltnut. A vraj bol problem donutit tlpic robit do konca (okrem dropov).
Ale bike to je pekny, aj Trek solidna znacka. Zena jazdi Trek a je to fajn stroj....
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 12:47:07
00
fuel neee... :shock:

prejst z jedneho nefunkceho systemu k druhemu nema zmysel
ked chces full, tak nech to pracuje, ako ma
ten trance by bol dobra volba, starsie rocniky ale nevynikali nizkou hmotnostou, 2008 by mala byt na tom podstatne lepsie, akurat treba siahnut hlbsie do vrecka...a to by potom bola lepsia volba trance x
tie 2cm zdvihu naviac pomozu

dalsia moznost lapierre x-control

aj ked to na fore zacina vyzerat, ze nic ine, ako giant a lapierre nema cenu :)

co sa tyka rush-a, zusky sa tvari spokojne, aj ked mu leftyna robi nejake problemy
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 13:51:43
00
aj ked to na fore zacina vyzerat, ze nic ine, ako giant a lapierre nema cenu :)

hm, horsie je, ze na tomto fore AMENaci vnucuju svoj nazor a styl jazdenia uplne vsetkym bez rozdielu... :(

uz tu niekto hodil trefnu poznamku, ze toto forum je len o 150/150 - kriciaca mensina :roll:
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 14:06:49
00
Dudo, svata pravda, normalne sa obcas so 120/100 citim pri nich menejcenne :lol:

Myslim, ze hore kopcom by to bolo asi naopak :wink: Vid vysledky Cergovskej stopy...
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 14:08:25
00
to nieje pravda,ja som za 150/160 :P ale nie,nechapem na koho Dudo myslel,muffin jazdi Trance,co nieje vobec 150/150 a povedal dobre-ak full na xc,tak nieco,kde zadna stavba funguje co naj...jasne,ze nik nebude niekomu vnucovat take zdvihy,ked chce chlapec jazdit xc,tam je tych 120 akurat :roll:
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 14:21:53
00
uffffff.......parí sa mi z hlavy, chodím po nete a už fakt neviem čo: lapierre, cube, trek, cannondale.........uf, uf, uf...nerád by som kúpil niečo čo "nefunguje", kedže som sa dosť "popálil" a finančne stratil pri tom cannondalovi scalpel......poradíte pls :?:
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 14:22:51
00
skusim poradit aj tebe, nebehaj po nete, bez si na tie bajky sadnut... predsa je to uplne iny pocit, na obrazku - alebo pod zadkom... :roll:

nerád by som kúpil niečo čo "nefunguje", kedže som sa dosť "popálil" a finančne stratil pri tom cannondalovi scalpel......poradíte pls :?:

tak to cumim - scalpel "nefunguje" a "popalil" ??? Zhanal som Scalpela po svete 5mesiacov, existuje velmi malo bajkov na svete, ktore si tak dlho drzia cenu - takze stratit na tom je fakt umenie
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 14:32:13
00
Zli zli AM.ENisti, vnucuju svoje predstavy: )) Ale vidis Dudo, on sa popalil na scalpelovi, asi nefungoval tak ako si to predstavoval. A ani sa mu nedivim, scalpel nieje plnohodnotny full. Ani ryba ani rak, ani z voza ani na voz, tu me potrim tu me pusc a tak podobne:)
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 15:10:35
00
Dudo, svata pravda, normalne sa obcas so 120/100 citim pri nich menejcenne :lol:

Myslim, ze hore kopcom by to bolo asi naopak :wink: Vid vysledky Cergovskej stopy...

Cergovsku stopu vyhral clovek na fulle, ktory jazdi aj AM.EN:) Mimochodom za domom si vybudoval zjazdovu trat - tzv. Kovalku. Ono je to vsetko o kondicke. Nie az tak o zdvihoch.
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 15:13:32
00
uznavam, ze kazdi sme kritici/zastancovia len toho, co sme sami skusili. Skusam len tvorit druhu stranu nazoru, ked presadam z HT (aj scalpel), tak nemusim ist rovno do 150, su bajky so zdvihom 90, 100, 110, ktore napr. mne plne postacuju.
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 15:16:29
00
..tak, tak, kedysi som na svojom prvom bajku DEMA ASTI s "vidlou" RST 80mm zjazdil Minčol do ZA lepšie ako na cannondalovi.... takže nehľadám "len" nejaké veľké zdvihy ale niečo slušné a hlavne odskúšané bikermi tu na fore
Zobraziť komentár 11.02.2008 - 15:22:27
00
keyboard_arrow_up