Lokalizácia
Formulár sa odosiela
Zabudni na cube. Ak máš krátke nohy, potrebujes relatívne dlhšiu stavbu. A z nej menšie číslo.
Zobraziť komentár 25.06.2014 - 22:48:17
00
Tak som si bol dnes odskúšať Cube AMS 130 Pro, avšak iba v predajni. Veľkosť 18", o ktorej som si myslel, že mi bude akurát ma však prekvapila tým, že v rozkroku som mal hornú rámovú trubku úplne na doraz - žiadna rezerva. Pritom výška sedla aj dosah sa zdali byť v poriadku. 16" by však bolo určite málo. Znamená to, že som jeden z tých, pre ktorých sa Cube geometria nehodí, keďže mám na výšku 170 cm nízky rozkrok 78 cm?
Tak to vyzerá, že Cube budem musieť zo svojho zoznamu vyškrtnúť. Alebo má niekdo názor ako predavač, že to nie je až také dôležité, či je rezerva medzi výškou hornej rámovej trubky a výškou rozkroku jazdca, dôležitejší je správny posed?
Obor, na ASX7500 si zobral akú veľkosť rámu, a akú máš výšku postavy a rozkroku?

Na to mam na trosku dlhsie litanie, tak dam do PM. Strucne, pri vyske 181cm a insame 89 som zobral 20.5, lebo GHOSTY su na pocit kratke. Pretym som jazdil 19".

Geometriu toho Ghosta si pozri tu http://www.ghost-bikes.com/za/bikes-2012/bike-details/asx-7500/
u 17.5" to obkrocis v pohode /rozmer O=73.5cm / Ak ti sedli rozmery vyska sedla a dosah u Cube 18" potom u ASX ti ta 17.5"-ka s vyskou 735mm sadne ako serbel na riť :rofl:
Zobraziť komentár 25.06.2014 - 23:49:04
00
kvetoDL na svoju vysku nemas extra kratke nohy. Tieto cuby AMS su vsak poslednym pozostatkom starej doby ked sa robili fully s prednym trojuholnikom ako HT.A tam je na nohy 78cm 18ka proste vela. Dnes uz vacsina bajkov ma slopovany(prehnutu rornu trubku) ram resp trubka klesa co najnizsie a velkost sa riesi navarkom k sedlu. Ak ti v obchode povedali ze je jedno ci mas bajk zarazeny v rozkroku, nic by som u nich nekupil, len sa ti snazli predat blbost aby sa ho zbavili. Ked pozries nove cuby(sting, stereo) aj tie uz maju tie ramy riesene inak. Na tvoju vysku je vhodny 44cm/17-17,5", ale musi mat moderny ram , nie ako ten cube ams.

A tu to mas potvrdene:
http://www.ebicycles.com/bicycle-tools/frame-sizer/mountain-bike/size-sheet?utf8=%E2%9C%93&u=cm&r=man&h=1700.0&i=780.0&b=Calculate

Ja mam 180/82 a mam ghost amr 48ku (19). Ako vidis na priklade mna a Obra, rovnaka vyska postavy nic neznamena.

Obor - a tebe sa aj tvoj zda kratky? Lebo ja mam podstatne dlhsi trup pri rovnakej vyske a o cislo mensi je mi akurat.(predstavec 9cm) Skor by som cakal ze pri tvojej dlzke noh(napriemerne dlhe na tu vysku) ti bude 52ka velmi dlha.

Naposledy upravil marek_K dňa 26.06.2014 - 12:38:31, celkovo upravené 1 krát.

Zobraziť komentár 26.06.2014 - 09:12:05
00
Obor - a tebe sa aj tvoj zda kratky? Lebo ja mam podstatne kratsi trup pri rovnakej vyske a o cislo mensi je mi akurat.(predstavec 9cm) Skor by som cakal ze pri tvojej dlzke noh(napriemerne dlhe na tu vysku) ti bude 52ka velmi dlha.

Nepisal som ze 20,5" je kratky, pisal som ze 19,5 sa mi videl kratky. 20,5" je mi ok.
Co sa tyka insamu, cojavuiem, tak mam mozno 182cm (rano, a vecer 181) , ked som bol mlady som mal 184, uz mi tiahne na 50 tak som sa nejak scvrkol (asi opotrebovane medzistavcove platnicky).
Zobraziť komentár 26.06.2014 - 11:45:54
00
Pôvodne som mal zámer si vybrať niektorý z bikov, ktoré odskúšam v Kálnici. Nejako sa mi však tento plán začína rúcať, keďže Cube AMS 130 18" má pre mňa vysokú geometriu, a zrovna som sa dozvedel, že Ghost ASX 7500 v 17.5" veľkosti bude tento rok už len v červenej farbe (napriek tomu že dealer mal zajednané ďalšie kusy aj v čierno bielej kombinácii). Teda nie že by bola farba najdôležitejšia, ale s takouto kombináciou sa nejak nedokážem stotožniť. Som prekvapený, že v polovici roka sú už niektoré typy bicyklov vypredané, no asi to tak chodí.

Takže mi zostal:
-Canyon Nerve AL 7.0 zatiaľ ešte dostupný na konci augusta
- Giant Trance 27.5 2 ltd, pred nejakými 2 týždňami bol ešte dostupný, ako je to teraz neviem.

Keďže sa mi takto zúžil výber, chcel by som sa spýtať, či by ste mi nedoporučili ešte nejaký bike, ktorý som zatiaľ nemal vo výbere, ale predsa len by stál za zváženie - 27.5 full na trail, s cenou do 2100 EUR.
Čo by ste povedali napr. na tento Rocky Mountain?
http://velosprint.sk/shop/c.224_1207/rocky-mountain-thunderbolt-730.p.32674
Zobraziť komentár 27.06.2014 - 14:44:06
00
bike-discount ma od dnes zlavy az 30%, pozri ci tam nieco nenajdes http://www.bike-discount.de/de/bike-summer-sale
Zobraziť komentár 27.06.2014 - 14:48:27
00
kvetoDL Vacsina tohtorocnych modelov bude vypredana uz v Auguste, v pripade popularnych modelov aj o mesiac skor.
Co sa tyka RM Thunderbolt, je to dobry bike, ma dobry ram no niektore slabsie komponenty (kolesa a brzdy). Je to dobry zaklad ktory sa da neskor vylepsovat. Ma super geometriu, aj vidla je celkom slusna, tato X fusion ma dobre recenzie a dlhodobu spolahlivost. Len je trochu tazky na to ake ma zdvihy (co bude tymi lacnejsimi komponentami, brzdy, kluky, naboje), oproti Canyonu o cele kilo. Paci sa mi, len mi pride trohu drahy. Vseobecne mam pocit ze niektore americke znacky (RM, GT) maju riadne prestrelene ceny vzhladom na vybavu. Co uz plati sa za znacku.
Nerve je stale lepsia volba pri pomere vybana / cena, na druhej strane ak ti komponenty na RM sedia a dali by ti zlavu, mas dobry bike a jednoduhsiu podporu a servis (na SK). Prachy a vybava bokom, viac sa mi paci RM, hlane kvoli lepsej geometrii a nie je to bezna znacka . :-)
Zobraziť komentár 27.06.2014 - 15:17:50
00
http://www.ctm.sk/model/full/rawer-xpert/ len bohvie ci ti geo sadne.
takmer som ho kupil, no chcel som bike s CTD ci niecim podobnym.
U predajcu v tvojom shope este by ti mali byt schopni dat dole 10% s ceny .
Zobraziť komentár 28.06.2014 - 23:13:01
00
Takže môj výber sa zúžil už len na dva biky - Canyon Nerve a Rocky Mountain Thunderbolt 730.
Včera som si bol v obchode odskúšať RM Thunderbolt - mali však iba verziu 710 a aj to vo veľkosti L. Čo sa týka výšky v rozkroku, tam som mal rezervu asi 4 cm, no L-ko sa mi zdalo veľké - ruky v lakťoch takmer vystreté, viacej vzpriamený posed, sedlovku som mal vysunutú na 12 cm. Z toho mi vychádza, že veľkosť M by mi mala byť akurát - o 25 mm kratšia horná rámová trubka, o 10 mm nižšia výška radenia - stack a sedlo bude vysunuté o 30mm vyššie - čiže i posed bude snáď akurát.
Čo sa týka ceny, tak Thunderbolt by dali so zľavou, to znamená, že o čo je Thunderbolt drahší, to zase vynahradí jeho okamžitá dostupnosť a zastúpenie v SR. Takže ceny riešiť nemusíme, zostáva skôr otázka rámu a komponentov:
-Canyon má lepší tlmič, vidlicu, kľuky -Canyon je ľahší o 900g
-RM má lepší rám, asi
-ostatné komponety sa mi zdajú byť viac menej porovnateľné
- čo sa týka vzhľadu, tak tam u mňa jednoznačne vedie RM, avšak je celý zladený vrátane vidlice aj ráfikov, to znamená, že ich výmena by moc neprichádzala do úvahy
- pre RM hovorí to, že to nie je taká bežná značka

Žiaľ RM som nemal v teréne možnosť jazdiť, a nikde som nenašiel test Thunderbolt 730, iba 770, ktorý vyšiel v testoch vždy pozitívne. Ako to môže zmeniť vidlica X-fusion velvet, ktorá je na Thunderbolt 730?

Takže čo by ste si vybrali - Canyon Nerve AL 7.0 alebo RM Thunderbolt 730?
Vďaka.
Zobraziť komentár 01.07.2014 - 10:07:46
00
Za mna palec hore pre RM. Podla mna ma trochu lepsiu geometriu (kratsi chainstay length, polozenejsi hlavovy uhol, strmsi uhol sedlovky, nizky BB). Je to modernejsia geometria, myslim si ze vacsina trail bikov pojde v buducnosti tymto smerom. Canyon je tiez super, nelisi sa o moc, ale pokial rad jazdis agresivne RM je lepsi.
Co sa tyka komponentov, RM je cierno-cerveny, ak nenajdes cervene komponenty, das tam cierne a je po probleme :-) X-fuson Velvet ma dobre recenzie aj spolahlivost, a vyzera to tak ze sa da upravit na 140mm . Aj ked neviem ci to znesie ram a ci RM nema specialnu verziu ktora ma 120mm nohy a damper namiesto 140mm ako bezna verzia.
RM je kultova znacka, tiez menej bezna ako Canyon, ale vyhoda je ako pises v lokalnom zastupeni a dostupnosti. Tiez pokukujem po RM, ale 29 a cakam kedy pojdu dole ceny, zatial su drahe (aspon tie modely o ktore mam zaujem).
Zobraziť komentár 01.07.2014 - 19:09:09
00
Tak nakoniec som zobral RM Thunderbolt 730, veľkosť M. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k tejto téme.

Váha je tých 13.5kg, oproti špecifikácii sú tam akurát iné brzdy - Shimano M447 namiesto M505. Inak výbava v podstate Race Face a Shimano - Deore, akurát prešmykovač je SLX a prehadzovač XT. Dnes som sa pohral s nastaveniami a dal krátky výjazd - prvé dojmy sú rozhodne pozitívne. Akurát brzdy zatiaľ brzdia poslabšie, ale predpokladám, že sa ešte zabehnú.
Po dizajnovej stránke som veľmi spokojný, hneď som sa do neho zamiloval ;-)
Prikladám foto.
Príloha:
Komentár súboru: Foto môjho "blesku"
Thunderbolt228.jpg
Thunderbolt228.jpg 646.87 KiB Otvoriť v novom okne thumb_up2thumb_down

Zobraziť komentár 05.07.2014 - 22:03:40
09
Pekna masina. Keby brzdy boli poslabsie aj po zabehnuti, vymena za ine je uz len drobnost.
Zobraziť komentár 05.07.2014 - 22:32:59
00
Keby som menil brzdy, kotúče by mohli zostať? 160mm vzadu na 70kg asi stačí, nie?
Zobraziť komentár 06.07.2014 - 11:28:38
00
Keby som menil brzdy, kotúče by mohli zostať? 160mm vzadu na 70kg asi stačí, nie?

Brzdy aj kotuce sa musia jednoznacne zabehnut. nAjdi si nejaku zjazdovku a ides ;) Takisto aj tlmic a vidla.
A aka bola cena bajku nakoniec?
Zobraziť komentár 06.07.2014 - 23:53:58
00
A aka bola cena bajku nakoniec?

Predajca mi dal zľavu 10%. To čo som ušetril som ale nakoniec aj tak u neho minul na dovybavenie biku.

Akurát že som nakoniec kúpil bicykel, ktorý som v Kálnici ani netestoval (z dôvodu nedostupnosti ASX7500)
Zobraziť komentár 07.07.2014 - 09:28:15
00
keyboard_arrow_up