Takže môj výber sa zúžil už len na dva
biky - Canyon Nerve a Rocky Mountain Thunderbolt 730.
Včera som si bol v obchode odskúšať RM Thunderbolt - mali však iba verziu 710 a aj to vo veľkosti L. Čo sa týka výšky v rozkroku, tam som mal rezervu asi 4 cm, no L-ko sa mi zdalo veľké - ruky v lakťoch takmer vystreté, viacej vzpriamený posed, sedlovku som mal vysunutú na 12 cm. Z toho mi vychádza, že veľkosť M by mi mala byť akurát - o 25 mm kratšia horná rámová trubka, o 10 mm nižšia výška radenia - stack a sedlo bude vysunuté o 30mm vyššie - čiže i posed bude snáď akurát.
Čo sa týka ceny, tak Thunderbolt by dali so zľavou, to znamená, že o čo je Thunderbolt drahší, to zase vynahradí jeho okamžitá dostupnosť a zastúpenie v SR. Takže ceny riešiť nemusíme, zostáva skôr otázka rámu a komponentov:
-Canyon má lepší tlmič, vidlicu,
kľuky -Canyon je ľahší o 900g
-RM má lepší rám, asi
-ostatné komponety sa mi zdajú byť viac menej porovnateľné
- čo sa týka vzhľadu, tak tam u mňa jednoznačne vedie RM, avšak je celý zladený vrátane vidlice aj ráfikov, to znamená, že ich výmena by moc neprichádzala do úvahy
- pre RM hovorí to, že to nie je taká bežná značka
Žiaľ RM som nemal v teréne možnosť jazdiť, a nikde som nenašiel test Thunderbolt 730, iba 770, ktorý vyšiel v testoch vždy pozitívne. Ako to môže zmeniť vidlica X-fusion velvet, ktorá je na Thunderbolt 730?
Takže čo by ste si vybrali - Canyon Nerve AL 7.0 alebo RM Thunderbolt 730?
Vďaka.