@Roman999, tiez jazdim 2x11 (26-36, 11-42) a uplne mi vyhovuje a presmykac mi nevadi. Co sa ale tyka 1x12, tak kazeta 10-51 s 32z prevodnikom ma prakticky totozny rozsah ako 2x11. Najlahsi prevod 0.63 vs 0.62 a najtazsi 3.20 vs 3.27, cize co vyslapes na 2x11 vyslapes aj na 1x12 a pritom z maximalky ti vela neubudne.
Niekto po pol storoci usudil, ze je to otravne a vacsina sa s tym stotoznila Mozno by sme sa mali vratit na uplny zaciatok a miesto smyku pouzivat vlastnu ruku. Hitom sezony by boli jednorazove cyklo rukavice s recyklovatelneho materialu (v pripade crevnych problemov na vyjazde pouzitelne viacero sposobmi)
pacia sa mi tieto diskusie kazdy budeme asi iny - niekto cim viac prevodov tym viac adidas, ja som zasa z tych ktorym smyk vadil celu svoju "cyklokarieru" a hned ako som riesil novy pohon siel prec a uz sa dufam nikdy nevrati. a to jazdim 32 - 11-42 - dolu kopcom sa veziem, co nevyslapem to potlacim, o ziadnych brutalnych skokoch neviem. najbrutalnejsi skok bol vzdy to preradenie v predu na iny prevodnik + v zadu o 2-3 prevody inam - to ma zabijalo vzdy a ked pohon nebol v uplne idealnom stave tak ma to doslova dozieralo a kazilo vyjazd. kliniec do rakvicky bol jednu zimu ked mi smyk zamrzol a cely vyjazd som odkrutil na 32 - 11-32 9sp.
Gusto0 : smyk nezamrza, to ti zamrzlo lanko, bezna vec .. da sa niekedy poriesit .. je to inak tak, kazdy sme iny .. a moznost volby je velmi fajn. Ak teda existuje
Sa zasmejem tomu, ak pride šmyk zas o pár rokov do módy . Ale tak 2x niečo je fajn,(mne sedí viac ako 3x niečo, 1 prevodník som dlhodobo nejazdil ) no ako bolo písané pri 12 by som do 2 prevodníka nešiel
Vec nie je prezitok, pokial niekomu stale vyhovuje. Ja mam na mojej 26 s presmykacom a s dusami kazdy rok najazdenych 8 az 10 tisic kilometrov v terene.
hmm kazdy tu riesi najlahsie prevody ale co tie tazsie, 30-11 alebo 30-10, to mi pride pomale
mam 2x10 a jazdim aj 38-11 a niekedy by som prijal aj tazsie bo uz tocim ako vrtulnik
tak ale 3.0 po rovine 36km/h ti je malo, z kopca točiť nepotrebujem... 3,2 ka je už 39km/h na rovine..
a tvoj prevod 3,45 neverím že točíš 45 na rovine
to su prtevody do lesa nie na vozenie po asflate ....
no nie uplne po rovine ale po asfalte kludne, niekde kde je jemne klesavy teren alebo tak
bezne ked idem z BK po asfaltke a nasledne od Patronky k Lafranconi (to asi Zihadlo nebude poznat) slapem 45-50 ale nebavi ma to lebo to je ako mixer na nohy
este tych 40-45 sa da, ty z kopca tocit nepotrebujes, ja niekedy ano, som preto horsi?
ako pre koho, kolko krat radsej zhodim na malu ako by som mal 3-4x klikat vzadu, nasledne po prehupnuti cez horizont a klesani vpredu hadzem velku a taham a zas neklikam o dusu
mne toto viac vyhovuje ako mackat pravym palcom do zblbnutia
ja tiez nie len som tak chcel trosku naznacit ze treba pozerat aj na druhu stranu prevodov a nezatracovat vsetko 2x len preto ze to jednemu staci na vozenie sa po lese
Zasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie zaujímavých akcií a noviniek emailomZasielanie darčekov a možnosti výhodnejšieho nákupuZasielanie Akcie týždňa
Zvoľ si, prosím, o ktoré informácie máš záujem:
Raz za týždeň / mesiac posielame súhrn toho čo pribudlo na MTBIKERi. Nikdy neposielame reklamu ani iný spam.
K narodeninám a meninám posielame menší darček s možnosťami výhodnejšieho nákupu a občas posielame email s akciami na tovar, ktorý Ťa môže zaujímať.
Raz za týždeň posielame súhrn našej Akcie týždňa a občas posielame email o špeciálnych akciách a novinkách v našom e-shope.
Dávam spoločnosti MTBIKER community s.r.o., so sídlom 225, Hrádok 916 33, Slovensko, IČO: 52 770 222, súhlas na zasielanie bezplatných informácií podľa špecifikácie uvedenej vyššie a so spracúvaním mojich osobných údajov na tento účel. Môj súhlas je dobrovoľný a beriem na vedomie, že mám právo ho kedykoľvek odvolať v sekcii Nastavenia e-mailov. Zároveň potvrdzujem, že som sa oboznámil(a) s informáciami v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
check_circle
error
MTBIKER používa cookies
Súbory cookies používame na zabezpečenie funkčnosti webu a na personalizáciu obsahu. S Tvojim súhlasom ich budeme používať na meranie užívania webovej stránky, k personalizácii a na zobrazenie relevantných reklám a informácií. Ak nám udelíš súhlas, môžeš ho zrušiť alebo môžeš zmeniť svoje preferencie v sekcii Nastavenia cookies. Ak nesúhlasíš s ukladaním cookies, môžeš ich odmietnuť. Viac o cookies si môžeš prečítať v sekcii Ochrana súkromia a osobných údajov.
Niekto po pol storoci usudil, ze je to otravne a vacsina sa s tym stotoznila
Daj tomu cas a cochvila bude do tej kategorie patrit aj MTB bez e-pohonu
Vec nie je prezitok, pokial niekomu stale vyhovuje. Ja mam na mojej 26 s presmykacom a s dusami kazdy rok najazdenych 8 az 10 tisic kilometrov v terene.
mam 2x10 a jazdim aj 38-11 a niekedy by som prijal aj tazsie bo uz tocim ako vrtulnik
- ale nejakemu endurakovi toto nevysvetlis
a tvoj prevod 3,45 neverím že točíš 45 na rovine
to su prtevody do lesa nie na vozenie po asflate ....
bezne ked idem z BK po asfaltke a nasledne od Patronky k Lafranconi (to asi Zihadlo nebude poznat) slapem 45-50 ale nebavi ma to lebo to je ako mixer na nohy
este tych 40-45 sa da, ty z kopca tocit nepotrebujes, ja niekedy ano, som preto horsi?
mne toto viac vyhovuje ako mackat pravym palcom do zblbnutia