každý spomína výhody fullu dolu kopcom, a nik nespomenul že maratóny sa nerozhodujú v jazde smerom nadol :roll:
12.01.2009 - 17:03:49
00
Kiri:

Keby boli maratony a XC drncavejsie, potom by si videl ako dokaze full setrit sily aj do kopca. Skus niekedy pris na Slansky maraton, mozno pochopis.
12.01.2009 - 17:05:32
00
Skus niekedy pris na Slansky maraton...

Skoda, ze tento maraton je uz minulostou. Snad nie nadlho.
12.01.2009 - 17:11:23
00
Ak jazdis z 80% asfalt tak je ti full na prd a predna vidla v podstate tiez. Ide aj o to, ze mnohe maratony sa daju bez problemov prejst na crosse. Keby boli maratony a XC drncavejsie, potom by si videl ako dokaze full setrit sily aj do kopca. Skus niekedy pris na Slansky maraton, mozno pochopis.



naco by som jazdil na HT asfalt???...jazdim na scott scale 40...a myslim ze by bol na asfalt zbytocny...rovnako ja ta pozyvam na nesutazny maraton okolo martinskych holi 102km(78km hory a lesne cesty. ten 15km vyjazd je v hore na rozmlatenej lesnej ceste...tahaju na nej drevo.) ja jazdim maratony tak viem o čom to je...
12.01.2009 - 17:51:32
00
a preco ked napisete ze fully su neviem ake uzasne a date pomaly ten najdrahsi co najdete vo svojej oblubenej znacke...ja vam mozem dat najlahsi seriovo vyrabany HT na svete a aky to ma zmysel?? sa tu predbiehat ze ktory full je lepsi a silou mocou byt proti mne...proste kazdy ma svoje skusenosti svoj nazor a uz sa tu nemienim s vami o tom dohadovat(ked chcete neco napisat aspon ma nepreklinajte az neviem kam)...dovi dopo
12.01.2009 - 17:55:53
00
to není proti tobě - to je proti tvrzení že HT je na maraton rychlejší - a to není pravda.
při stejné výbavě je srovnatelný full s Ht cca o 1kg těžší, to kilo sice poznáš, ale přínos pohodlí to bohatě vynahradí.
Ano sou maratony ale spíš ty kratší a míň technicky náročné kde můžeš být na Ht rychlejší, ale pokud máš fulla stavěného na maraton je to jednoznačně přínos a ve výsledku si rychlejší.
Zažil sem maraton s relativně malým převýšením, ale v totálně rozbitém, kořenitém terénu a navíc se spoustou kamenů, a hodně jezdců ze špičky sesedala a vzdala protože to prostě na HT nešlo - byly to dvě kola a cca 80km.
s vysokým rychlostním průměrem, ti co jely na fullech se jen smáli a jeli v pohodě dál
12.01.2009 - 18:08:46
00
zbohom :mrgreen:
12.01.2009 - 18:13:08
00
je pekne mat vlastny nazor, druha vec je ci je ten nazor spravny a podlozeny faktami :)

// quasko : suhlasim...


Naposledy upravil Steju dňa 12.01.2009 - 18:59:21, celkovo upravené 1 krát.

12.01.2009 - 18:44:36
00
Neviem preco sa hadate ked sa mozete pobit !
Myslim ze to mozeme uzavriet s tvrdenim ze na rozne trate su vhodne rozne biky.
12.01.2009 - 18:52:25
00
Ide aj o to, ze mnohe maratony sa daju bez problemov prejst na crosse. Keby boli maratony a XC drncavejsie, potom by si videl ako dokaze full setrit sily aj do kopca.


persing a ty si bol na koľkých maratónoch, keď vieš že sa dajú prejsť aj na crosse.... :roll:
12.01.2009 - 19:09:26
00
persing a ty si bol na koľkých maratónoch, keď vieš že sa dajú prejsť aj na crosse.... :roll:

neviem či nekto z vas pozna sulovsky maraton...ale minuly rok tam bol chlapik na krosse...na tej najlahsej trati..na zaciatku som sa ho opytal ci uz niekedy jazdil po lese na biku...a vysmial sa mi ze sa uvidime v cieli na stupienku vitazov..a ja som mu nato povedal budete rad ak dojdete zivi...maraton prešiel ako voda...a čo som nevidel chlapika s crossom...niesol ho na pleci..obidve kolesa totalne rozbite...osmicky, a vajco...defekty na obidvoch kolesach a navyse zadnu dusu mal omotanu okolo kazety...tak som knemu pristupil a povedal som ze ze sa dosmial..nalozil bike do auta a odisiel prec..nastastie prisiel zivi:)..to len tak na margo
12.01.2009 - 19:14:53
00
Myslim ze to mozeme uzavriet s tvrdenim ze na rozne trate su vhodne rozne biky.

Presne aj ja som za takýto záver v tejto téme :lol: V ďalšej môžeme riešiť, na ktorý maratón a trať je vhodný aký bajk :wink:
12.01.2009 - 19:16:46
00
neviem či nekto z vas pozna sulovsky maraton...

No zopár bajkerov z fóra hádam aj hej, ale asi ich nebude nejak veľa :D :twisted:
12.01.2009 - 19:18:13
00
No zopár bajkerov z fóra hádam aj hej, ale asi ich nebude nejak veľa :D :twisted:

no ak ty zrovna ano ked si zo ziliny:))...aj si tam nekedy bol?..ako súťažiaci??
12.01.2009 - 19:45:50
00
a preco ked napisete ze fully su neviem ake uzasne a date pomaly ten najdrahsi co najdete vo svojej oblubenej znacke...ja vam mozem dat najlahsi seriovo vyrabany HT na svete a aky to ma zmysel?? sa tu predbiehat ze ktory full je lepsi a silou mocou byt proti mne...proste kazdy ma svoje skusenosti svoj nazor a uz sa tu nemienim s vami o tom dohadovat(ked chcete neco napisat aspon ma nepreklinajte az neviem kam)...dovi dopo

Urcite sme nechceli aby to vyznelo ako utok, ale na druhej strane ked napises take odvazne tvrdenie o niecom, comu sa dost ludi na tomto fore venuje a aj relativne rozumie, tak nemozes cakat, ze ludia nebudu oponovat. A to oponovanie neber osobne, teraz maju bikeri vseobecne viac casu kedze sa neda tolko jazdit a co je lepsie na skratenie dlhej chvile, ako takato tema. :)

Ja tiez nemozem uplne suhlasit s Tvojim tvrdenim a prave preto som sem linkol ako priklad tu Meridu Ninety-Six Carbon 3500-D s lockoutom z riadidiel aj pre vidlicu aj pre tlmic, cize pri locknuti vidlice aj tlmica a tej vahe (je o cca 350 gramov lahsia ako Tvoj HT) je to urcite plnohodnotna konkurencia Tvojmu HT vo vyjazdoch (full s prepruzujjucou zadnou stavbou by naozaj mohol nieco malo stracat). Ale po odomknuti pruzenia je na tom Merida lepsie oproti HT jednak v rozbitych vyjazdoch hore kopcom a samozrejme aj v zjazdoch. A tou cenou takmer 150 tisic Sk na linku sa nenechaj pomylit, ten bike sa da kupit tot kusok za hranicami u madarskych susedov za cca 100 000 Sk. Ked zoberieme do uvahy, ze ma ta Merida lepsiu vybavu ako Tvoj Scott Scale 40 2008, tak si nemyslim, ze je pri tej cene 100 tisic az tak hrozne predrazena (ten Cannon od Kubada je samozrejme z inej kategorie). Ale ak sa mame bavit o lacnejsej alternative fulla (mimochodom s este lepsou vybavou a nizsou vahou ako ta Merida), tak potom tento Canyon za sumu tesne nad 80 tisic Sk (aj s postovnym) a s vahou o takmer 0,5 kg lepsou ako Merida a o 0,8 kg lepsou ako Tvoj Scott nema asi vobec ziadnu konkurenciu. A keby sme zratali cenovy rozdiel vo vybave Tvojho HT a tohto Canyonu, tak sa dopracujeme k tomu, ze cenovy rozdiel samotneho ramu medzi Tvojim HT ramom a tymto FS ramom je velmi maly. Cize nemalo to tu byt o dokazovani za kazdu cenu, ze full je vzdy najlepsi a taktiez ani o tom, ze len mega drahe fully mozu konkurovat priemerne drahym HT (ani jedno totiz neplati).

Ja by som to cele trochu poupravil - v dnesnej dobe to uz nie je o tom, ze HT na full ziskava v stupani a straca v zjazde, dnes uz skor plati, ze full (s lockoutom tlmica abo prepracovanou zadnou stavbou eliminujucou hupanie) je v stupaniach v podstate uplne rovnocenny super a v zjazde uz na HT ziskava. Uz su proste prec casy, kedy fully za HT v stupaniach zaostavali takym rozdielom, aby sa dalo tvrdenie o tom, ze HT su lepsie, povazovat za vseobecne sravne a akceptovane. Technicky pokrok nezastavime a ten stiera rozdiely medzi HT a FS kazdym rokom a dovolim si tvrdit, ze tie "top" FS biky uz HT naozaj predbehli (aj ked samozrejme stoja viac a aj toho servisu si vyzaduju viac ako HT).

Sorry chalani, musel som taky dlhy sloh. :) Nechcem, aby to tu vyzeralo, ze umyselne utocime na kazdeho, kto sem napise. Takze family, pokojne pis a oponuj - ved forum je o diskusii. :idea:
12.01.2009 - 19:51:41
00
keyboard_arrow_up