Skvido Ako ten Canyon vyzera byt fajn, asi by som do toho aj isiel za tu cenu. Ten z Decathlonu by som neuvazoval, predsalen neni karbon ako karbon.
08.07.2021 - 20:54:28
00
Pokiaľ nemáš skúsenost tak nemôžeš hodnotiť. Kamarát má 2019 xc900 a ver tomu že po Zobori máme kopu šutrov a aj veľkých a rámu nič nieje. A to jazdí tak, že už pochoval 2 zadné kolesá a posledné aj s insertom pepis. Čiže rám je odolný, toho by som sa nebál.
09.07.2021 - 09:02:59
00
kondvi Tak nech kupi lepsie kolesa. :D
09.07.2021 - 09:18:30
00
Ja som v stave hladania nejakeho schopneho rychleho a zabavneho xc s podobnou cenou. A asi idem proti hlavnemu prudu ktory vybera podla toho ako je bicykel ohadzany a vyberam hlavne podla ramu a toho ako sa na danom biku bude jazdit. Naviac karbon je nieco co nepovazujem za nejake zvlast vyrazne plus koli comu by som hladal len karbonove ramy. U mna to teda zatial vyzera na Specialized Chisel Comp 2021. Je sice o 200e drahsi ale maju i lacnejsiu verziu. Oproti ostatnym tu spomenutym bikom to vyzera byt zabavnejsi a univerzalnejsi. Teoreticky moze splnovat i tvoje protichodne poziadavky na nie trail/neskor trail. Za mna ma ale i minusy, pri mojej vahe je to hlavne vidlica s 30mm nohami co je prva vec co by som zmenil, pri tvojej vahe by to ale az taky problem nemal byt. Plusom je ram a geoska, srobovaci stred, za mna i hlinik. Naviac si ten bike celkom na internetoch pochvaluju. Pred tym ako mi to ostatni zhejtite ze za tu cenu mozem mat ppc vybavu alebo karbon ram si pozrite par recenzii, napr
thumb_up0thumb_down
09.07.2021 - 10:19:38
00
Pokial si chceš priplatit za značku prečo nie. Veď volba je na tebe. Keď hlinik tak može isť aj do Kellys Gate, tiež má "vynovenú" geo oproti minulému roku, pekné tvary a lepšiu výbavu. Za tú cenu dokonca aj teleskopku https://www.kellysbike.com/sk/xc-c923/gate-90-29-p67868 otázna je dostupnosť
09.07.2021 - 11:51:04
00
O znacke nepisem nic, vyberam podla ramu a napr mne osobne je potom jedno ze su s danou cenou papierovo vyhodnejsie biky. Nie som ani fanda specialized, skor naopak. No a teleskopku chcem zrusit na endure, tam mi ju fakt netreba, takze na xc ju tiez nepotrebujem, akurat o problem viac - aj ked na xc biku dava asi vacsi zmysel, to je pravda.
Ten kellys je ale asi lepsi vyber vzhladom na poziadavky, ale len ked si to porovnam s ostatnymi tu spomenutymi bikami. Stale je ale Chisel nizsi a o par mm natiahnutejsi, znacka neznacka. Mm sem, mm tam a uz mas z biku iny pocit. Oproti kellysu zabavnejsi bike.
Na druhu stranu pozeral som len biky ktore su dostupne, Chisel v L sa dal zohnat aj v kamenej predajni, ci to tak este je neviem.
09.07.2021 - 13:07:30
00
Dakujem vsetkym za prispevky do diskusie. Mna nenahana cas a kludne si pockam aj pol roka. Vidim, ze teraz ludia vela kupuju aj podla toho co je dostupne nez to co skutocne chcu/potrebuju.
Vsetky co ste tu uviedli by som si vedel predstavit.
Jazdi tu z vas niekto XC hardtail? Mne by pomohla aj osobna skusenost. V zmysle mal som tento ale bolo to neohrabane. resp. Hore kopcom parada - dole uplny otras napriek dobrym papierovym vysledkom.
09.07.2021 - 13:18:06
00
Bez urážky ale keď niekto napíše že mu je na enduro bicykli nepotrebna teleskopická sedlovka nieje podľa mňa kompetentný niekomu radiť s výberom bicykla lebo zjavne nevieš využiť ani 20% potenciál enduro bicykla s týmto tvrdením.
Skvido, pozri. Na svetovom pohári jazdia ťažké trate na 100mm Htckach a zvládajú to. Pokiaľ nemáš techniku môžeš si kúpiť aj enduro na 160mm zdvihoch a skončíš s tvrdením ako kolega hore že na endure teleskopka je zbytočná. Aké kolvek HT so 100mm zdvihom z aktuálnej ponuky je +/- to je isté a ty ako človek čo si v živote nesedel na modernom bicykli nezistis absolútne 0.5° rozdiel v hlavovom uhle atď. To ako rýchlo bude 100mm HT letieť do kopca záleží od tvojich nôh a sekundárne váhy kolies a aj celého bicykla. To ako pôjde 100mm HT dole kopcom bude záležať od tvojich schopností a techniky. Nehladaj žiadne zázraky u tej alebo tej značky.
09.07.2021 - 15:59:43
10
kondvi trafil si klinec po hlavicke. Hladam presne tak ako hovoris nieco co pre amatera bude znamenat hodnotu. Nenahanam teda ani gramy ani dokonale uhly a dlzku trubiek. Skor tak ako si spomenul nieco s lahsimi kolesami a dobru hodnotu za peniaze. Techniku mam otrasnu. Kondicku mam sice lepsiu ale nerobim cyklomaratony ani ziadne zavody a pod. Chcem vsak nieco co mi vydrzi par rokov a bude ma tesit ze som nevydrbal prachy za prestiznu znacku (napr Ghost)
09.07.2021 - 16:05:28
00
Neviem ako si to s tou osobnou skusenostou myslel. Asi ti tu k tomu nic poriadne nenapisem vhladom na to ze moderne xc som nejazdil. Za to som ale skusal niekolko bicyklov, vacsinou trailove a enduro fully, najblizsie k xc ht som bol den na predchadzajucom modely epicu. V minulosti som mal par 26" xc ht, aktualne okrem dirtaka jazdim enduro a rigid (kona unit 2015). Prave ten rigid chcem vymenit za xc ht. Dovodom je to ze chcem nieco sviznejsie/rychlejsie a urcite o nieco lahsie. Zaroven chcem aby som na tom vedel zajazdit minimalne vsetko to co viem zajazdit na rigide teraz. Cize dochadzanie do prace, do mesta, bikepacking a dlhe trasy, asfalt, xc v lese, traily, male skoky, obcas si skocit aj trochu vacsi skok, pumptrack cestou do alebo z prace, ... Naviac oproti tomu by som chcel zase obcas zajazdit preteky xc/maraton/bikepacking a celkovo robit rychle dupacie kolieska s mensou namahou. Z tych mojich poziadaviek mi preto vychadza nejake univerzalnejsie ale stale relativne lahke xc, nieco zabavnejsie ale stale dostatocne sportove. Ten rigid je asi najuniverzalnejsi a svojim sposobom najzabavnejsi bike na akom som jazdil a chcel by som to posunut este trochu dalej. Nechcem ale tupe xc len s jednym urcenim. Najvacsim problemom toho rigidu je vaha v kombinacii s krutenim ramu pri dupani. Cize xc s trochu progresivnejsou geometriou. Moznosti je niekolko. Orbea Alma, BMC Twostroke, Chisel ... Bral by som BMC s polozenejsou vidlicou ale BMC je prave znacka za ktoru sa plati a ten bike ma par nedostatkov, No a Chisel u mna geoskou o par mm vedie pred Almou, naviac ma srobovaci stred. Zvysne biky maju bud ostru vidlicu alebo maju vysoko tazisko co je sice fajn na xc ale na nejake trailovejsie jazdenie je lepsie ist do agresivnejsej geo.
Co sa tyka komponentov tak tam je to rozporuplne. Postupne klesam na sadach a mam pocit ze napr slx je vacsi drziak ako xt plus to az tak neboli ked niektory komponent znicis. Napr xt radenie mi odislo zakazdym po cca 2 rokoch zatial co slx radenie ide stale presne aj bez servisu. Na takom XT som vytratil srobky uz asi zo vsetkeho aj ked pravidelne kontrolujem, SLX zatial nic. Deore som jazdil davnejsie a problemy neboli, 12spd som ale netestil. Sram sa mi rozpadal rychlejsie ako shimano. Na druhu stranu uplne spodne sady su celkom blato asi u oboch vyrobcov. Z nizsich sad som jazdil len starsie GX a tam som mohol salter zlozit z biku bez povolenia sroby, take to bolo vyvaklane. Tak ci tak ak vela jazdis budes mat po par rokoch vymenene skoro vsetko okrem ramu, aspon tak je to zakazdym u mna.
Pozor si treba dat na prevody a pouzit spominany gear kalkulator (toto je dobre http://www.gear-calculator.com/) a porovnat si ako sa ti zmenia prevody ak prechadzas z mensich kolies a dvoj ci trojplacky. Jednoplacka uz totiz nie je taka univerzalna a bud pojdes do lahsich prevodov do lesa alebo tazsich ak jazdis viac polnacky, lesne cesty a asfalt. Ak chces menit prevody tak to ide ale dobre je dopredu vediet ake limity ma ram a salter. Na rigide jazdim vpredu 36z a 34z (s SS setupom 32z) co by snad nemal byt problem na ramoch ale nejake vacsie taniere uz mozu byt problem.
Super vec na taketo ht su bezdusaky s cim by som zacal ak to dany bike nebude mat. Trochu sa ti zrychlia plaste a k tomu bude bike pohodlnejsi.
Teleskopky su teraz in ale na zaciatok staci kupit nejaky lepsi rychloupinak ktory drzi dobre, netreba nicim tocit len otvorit/zatvorit packu a sedlo das dole alebo hore do 5s. Ja som takto skusal rozne lacaky a na rigide som skoncil s Hope ktory je o uplne niecom inom ako ked kupis lacaky niekde v kamenom obchode a ktore bud po par mesiaci zlomis alebo ich musis po otvoreni este kadejako povolovat, premazavat, nedrzia sedlovku pri zatvarani atd.
09.07.2021 - 16:16:29
00
kondvi napísal:
Bez urážky ale keď niekto napíše že mu je na enduro bicykli nepotrebna teleskopická sedlovka nieje podľa mňa kompetentný niekomu radiť s výberom bicykla lebo zjavne nevieš využiť ani 20% potenciál enduro bicykla s týmto tvrdením.

Uhol pohladu. Neviem ako jazdis na endure ty ale ja nemam potrebu neustale nastavovat vysku sedla ani ked jazdim sam. Niekam vyslapem, dam dole sedlo, zjazdim dole a tam dam hore sedlo. Par metrove zjazdiky zvladnem aj s vysunutou sedlovkou. Na to vsetko mi teda uplne dopohody staci dobry rychoupinak. Na pretekoch som sluzby teleskopky vyuzil len raz na dlhsom slapani na rychlebskom endure ked som si ju zdvihol. Ani na blindure 300 ani nikde inde som uz potom nemal potrebu menit vysku sedlovky pocas RS. Jedine mozno Alpy kde som si daval nizsie sedlo v technickych vyslapoch alebo rovinkach ktore ostatni tlacili/nosili. A ked jazdis so skupinkou tak vies ze sa kazdu chvilu niekde cakate, chillujete, na kazdom kopci je pauza, dole pod kopcom je pauza, takze dost casu dat sedlo nadol ci nahor. Zaroven ale pisem ze na xc mi to dava vacsi zmysel lebo na xc nechces zastavovat, chces dupat v kuse a potrebujes viac tlmit nohami.
To ze niekto napise ze mu je teleskopka zbytocna neznamena ze chodi v kuse so sedlom hore, vsakze.
09.07.2021 - 16:28:37
00
Aby sme neboli od témy. Ja som dlho jazdil a ešte ho mám doma stále ako záložný alebo zimák Kellys Gate 2019 ročník. Vymenil som na tom kolesá za DT Swiss 1900 a plášte za maxxis ikon a pre mňa ten bicykel bol vysoko postačujúci. Pokiaľ nehladas nič špeciálneho alebo si není zameraný na konkrétnu značku kľudne pozri Kellys Gate alebo CTM Rascal. Sú to domáce značky, môžeš si vyskúšať aj 2 veľkosti ak si na hrane a v prípade reklamácie alebo čohokoľvek to môžeš rýchlo doriešiť. Moja osobná skúsenosť napríklad s Canyonom keď mi prišiel poškodený alebo sa mi následne druhý krát poškodil (prasklo vahadlo) tak som bol bez bicykla dokopy viac ako mesiac pretože všetko sa riešilo kuriérom a v Česku.
10.07.2021 - 09:39:46
00
Ak by si našiel ešte 200€&
https://www.rosebikes.com/rose-psycho-path-2-2693312?product_shape=Splash+Blue&article_size=M

Prípadne nemecké značky ako Radon, Cube, Focus na stránke bike-discount.de. Už som dva krát odtiaľ bral bajk a vždy bez problemov...
10.07.2021 - 10:21:37
01
Hazard no tak som prebehol a zo vsetkeho mi najlepsie vychadza cube reaction c62 vo verzii race (ta je sice nad limit cenovy ale zle nevyzera ni verzia pro). Kazdopadne v mojej velkosti su nedostupne takze si pockam na model 22.
Pozeram ze oficialny dealer pre Cube je Kaktus a nejaky dalsi dvaja predajcovia. Najradsej by som si to urcite pred kupou ohmatal. Ved ja som poriadne nedrzal “moderny” bike.
10.07.2021 - 22:55:42
00
Cauko, ja pozeram po bikoch v podobnej cenovej hranici (~2200e) - toto su moji styria favoriti:
https://99spokes.com/en-EU/compare?bikes=canyon-exceed-cf-6-2021;*z.MD|w.29,cannondale-f-si-carbon-5-2021;*z.LG|w.29,orbea-alma-m30-2021;*z.LG|w.29,cube-reaction-c62-race-2022;*z.19%22|w.29

Najviac sa mi paci ten Canyon Exceed CF 6, tam ten termin naskladnenia ale prave posunulu z jesene na zimu pre vacsinu velkosti. Alma M30 co som obvolal nejake predajne uz akosi nikde nie je (ale niekde sa este da najst Alma M50 - https://www.velocity.sk/bicykle/orbea-alma-m50-3), Cannondale maju na bike24.de, ale tam sa akosi neviem stotoznit s tym SRAMom, no a o Cube si uz pisal, ten na bike-discount stale nie je na sklade.
13.08.2021 - 16:48:24
00
keyboard_arrow_up