Zdravim vospolok. Poslednu dobu (dlhsiu) ma trapi taky zvlastny problem s pravym kolenom. Konkretne nejde o samotne koleno, ale subjektivne sa jedna o upon nad jablckom (patelou). Konkretne pri ohybani kolena mi nad jablckom na pravej strane stale akoby pukne. Ked to miesto chytim rukou a ohnem nohu, tak citim akoby na tom mieste nieco preskoci, akoby ten vaz quadricepsu (vid obrazok) sa nemestil pri ohnuni medzi medialnu a lateralnu cast stehennej kosti a nieco musel v smere sipky preskocit. Pisem subjektivne, lebo tak to citim, a neviem si predstavit nic ine, co by tam mohlo takto preskakovat. Nema/l niekto obdobny problem? Da sa to nejako riesit? Prejavuje sa to velmi casto pri slapani na bicykli. Nie je to bolestive, ale cim dalej tym je to viac neprijemne.
Dakujem za rady, ze mam ist k lekarovi (pojdem), ale posledna vec co chcem v tomto case je behat kade tade po ambulanciach.

comment Komentáre ku fotografii

thumb_up1thumb_down reply

Cauko. Ziadne riesenie zatial momentalne bicyklujem menej ale stale plus nejake cvicenie vo fitku a prepukava menej ale zato boli trochu pri vacsej a nahlej fyzickej aktivite. Potom bolest zmizne rychlo. A tak dokola. Uz som z toho jelen a v podstate to uz neriesim ale akceptovala som to Ak nahodou natrafite na dobreho sportoveho doktora, tak dajte vediet Pekne sviatky!

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Co sa mna tyka, tak na problem sa prislo (MRI). Velmi kratko som na to reagoval v tomto prispevku (https://www.mtbiker.sk/forum/post1759544.html#p1759544). Technicky sa v mojom pripade jedna o vazovy zrast. Ten sa pri ohybe kolena trie o kost (resp. tkanivo pod nim) a to vytvara to prelupovanie a neprijemny pocit. Jedine riesenie je udajne operacia - prestrihnutie toho zrastu. Vraj nic strasne, ale pokial s tym nemam fakt problem, ze to vyslovene boli pri kazdom pohybe, tak sa do toho nehrniem, nakolko sa nechcem nejakou nestastnou nahodou dopracovat k zhorseniu stavu.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

stealth Zdravim. Mam presne ten isty problem asi rok a doktori nepomohli, Mri a Rtg nic neukazali. Ani steroidova injekcia nezabrala. Vyriesilo sa to u vas a ak, tak ako? Diky. S pozdravom, zufala Mata.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ahoj. Nevyriesilo sa to. Vyzera, ze je to naozaj preskakovanie svaloveho uponu cez kostny vybezok. Neviem ako sa take nieco vobec riesi. Bol som na ortopedii s niecim inym a spomenul som aj tento problem, tak ze je to podrazdene. Akoze blbost...dva roky to asi nie je podrazdene. Neriesim to, pretoze to neboli, a ked je noha pod zatazou, tak to dokonca vnimam menej. Problem je, ked dlho nejazdim alebo nezatazujem nohu, potom to vnimam vyraznejsie. Teba to boli?

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Mne sa to vystupnovalo asi pocas 2 rokov pri bicyklovani, ze to prepuknutie bolo najskor raz za mesiac a potom sa to zintenzivnilo az do miery, ze som zacala citit jemnu bolest ale skor pri lezani a nicnerobeni. Nic velke ale, ziadny opuch atd.. Prisla vlna malej bolesti a odisla, divne. Bolo mi povedane, ze tam moze byt poskodenie, aj ked to nevidno na Mri a Rtg. Avsak pol roka som nic nerobila a situacia sa nezmenila. Dospela som k zaveru, ze je to svalovy imbalans a pomoze snad fyzio. Uz len zohnat takeho profika, ktory odhadne ten imbalans a dobre cviky poradi. Je to hrozne lebo zlomenu nohu vyriesi cas ale tuto ani nik nevie jasne povedat, co a ako, akoby take este nevideli.Tento clanok mi dava najvacsi zmysel z toho, co som sa docitala: https://www.kneeandshouldersurgery.com/knee-disorders/patellofemoral-disorders/quadriceps-tendonitis/#:~:text=Pain%20from%20quadriceps%20tendonitis%20is,tendon%20attachment%20above%20the%20kneecap.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ahojte, mám podobný problém, až na to že mne to nepreskakuje iba bolí. Už asi 5 mesiacov momentálne aj mimo fyzickej aktivity. Bol som už u dvoch ortopédov no ani jeden mi nepovedal vôbec čo by to mohlo byť. Je to naozaj hrozné ako ťažko sa riešia takéto problémy na v našom zdravotníctve. Taktiež som predtým jazdil veľa na bicykli či horskom, bmx alebo Fixie. Máte niekto nejaké nové informácie ohľadom zdravotného stavu alebo ste na niečo prišli ? Prajem všetkým skoré uzdravenie!

thumb_up0thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela
keyboard_arrow_up