Z Rakúska síce mali byť vidieť, ale neboli. Malé Karpaty od Zárub po Vysokú a nad kaplnkou vychádzajúci Mesiac.

Dnešný výjazd nemal za cieľ Záhorie, len z neho začínal, z Moravského Svätého Jána. Cieľom boli blízke rakúske Lysé vrchy (Leiser Berge), Lysé podľa wiki. Dovolím si teda výjazd prezentovať tu, aj keď je to teda iná "lokalita".

Pri pohľade z vyvýšenín Záhoria, alebo z väčšej časti Malých Karpát, sa dajú pri vhodnej dohľadnosti rozoznať dve bodky na neveľkých rakúskych kopčekoch. Práve tieto dva body ma kedysi motivovali na prvý výjazd do tejto časti "príhraničného" Rakúska. Jedná sa o dva letecké radary, prvý je civilný, druhý je vojenský. Najvyšším bodom je vrch Buschberg (491m), na ktorom je civilný radar, rovnako aj miestna horská chata.
Celá oblasť je veľmi vďačnou lokalitou nielen na cyklovýlety. Okolie poskytuje množstvo atrakcii (rozhľadňa, "zoo", zámok, dreziny, historické miesta,...). Čo sa týka cykloinfraštruktúry, tak to je nieže iný svet, ale skôr iná galaxia... Každý, kto jazdí v Rakúsku to pozná... Bezpečné značené trasy, zväčša asfaltové, pri ktorých nie je nutnosť ísť po ceste. Vôbec.
Trasa bola vopred naplánovaná, nešiel som na náhodu a až na pár drobností a záveru som išiel podľa plánu.
Určite a jednoznačne odporúčam, kto tam ešte nebol, niečo z nižšie uvedeného na fotkách, navštíviť. Je to síce ďalej, ale dá sa aj z Bratislavy, prípadne zo Záhorskej Vsi. Alebo kúsok aj Českom a potom smerom na juh. Možností je veľa a to je na to pekné. Nech slúži na inšpiráciu.
Fotiek mám viac, ale zase, niekde treba nájsť hranicu na ich množstvo
Trasa http://www.cykloserver.cz/f/ac02301178/

comment Komentáre ku fotografii

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Foto na mape

Ďalšie fotky z tejto témy

Zobraziť všetky
keyboard_arrow_up