Kalendár podujatí

1. Zimný cyklonárez

Poď na dno vlastných síl obklopený horským chladom ďaleko za limitmi fitnes krások a požieračov kuraciny. Hybaj sa zviesť na pretek tak trochu (ne)normálnych ľudí.

CYKLONÁREZ. ČO TO JE?


Zimný cyklistický pretek pre poriadnych chlapov i ženy. Nič pre bábovky!

KDE TO JE?


Štart v Partizánskej Ľupči (dedinka 3 km od zjazdu z diaľnice pri Bešeňovej) o 11:00. Cieľ preteku bude na Magurke – pôvodne banícka osada vysoko v horách Nízkych Tatier.

TRASA


Základná – 17 km, 630 metrov stúpanie


vedie z Partizánskej Ľupče po asfaltovej ceste (dúfame, že bude zasnežená) Ľupčianskou dolinou v neustálom no veľmi miernom stúpaní. Po zhruba 14. kilometroch nasleduje odbočka do osady Magurka a tri kilometre cesty, ktorá stúpa oveľa prudšie. „Bič plieska na konci“ platí doslova aj tu, posledné zvyšky síl z vás vysaje záverečné stúpanie.

CYKLONÁREZ + / - 21 km, 1000 metrov prevýšenie


vedie z Partizánskej Ľupče, odbočuje na poľnú cestu smerujúcu do Liptovských Kľačian a z nej sa hodíte na lesnú cestu. Dlhým traverzom vystúpite pod vrchol Prednej Magury. Ďalej čaká na pretekárov zjazd lesnou cestou (nič strmé) späť do Ľupčianskej doliny. Tam sa trasa napojí na Základnú trasu a pokračuje miernym stúpaním hore dolinou až po odbočku do osady Magurka, kde rovnako ako na prvú skupinu číha trojkilometrové stúpanie s krutým záverom. POZOR! Túto trasu zatiaľ nemáme povolenú, rozhodne sa vo štvrtok, v najhoršom pôjdu všetci pretekári základnú trasu.

NIEČO POD ZUB


Každý pretekár dostane na chate čaj a polievku na zahriatie. V prípade strašnej kosy, urobíme jedu občerstovačku s teplým čajom aj na trase.

CESTA SPAŤ


Pretože cieľ je inde ako štart, čaká pretekárov návrat do miesta štartu (základnou trasou v klesaní). Preto odporúčame, aby si pretekári nachystali aj teplé oblečenie pre cestu späť, ktoré si pred štartom nabalia do označených vriec a tie im budú vyvezené do cieľa, kde sa v chate Magurka budú môcť preobliecť do suchých a teplých vecí.

ZDRAVOTNÉ ZABEZPEČENIE


berie pod svoje krídla Horská záchranná služba. Každý pretekár však ide na svoje vlastné nebezpečenstvo a prehlásenie podpíše pri registrácii. Napriek zabezpečeniu prosím všetkých pretekárov, aby si dávali pozor a jazdili opatrne.

KATEGÓRIE


Budú rozdelené nasledovne: Fatbike muži/ženy MTB muži/ženy E-bike muži/ženy
V prvom rade to berte ako zábavu, o ceny až taj nejde.

ŠTARTOVNÉ A REGISTRÁCIA


Svoju registráciu na pretek zašlite, prosím, mailom na adresu: BicyklomPoSlovensku@gmail.com
kde uvediete svoje meno, priezvisko, dátum narodenia, klubovú príslušnosť, trasu a kategóriu v ktorej chcete pretekať.

9 € - uhradené na účet do 24.12.2016 (v prípade neúčasti sa nevracia) Do poznámky uveďte prosím svoje meno a priezvisko.
číslo účtu: SK98 7500 0000 0040 2362 8704 ČSOB
13 € – uhradené na mieste registrácie

REGISTRÁCIA PRETEKÁROV


Bude v Kultúrnom dome v Partizánskej Ľupči 14. januára 2017 od 7:30 – 10:30, kde každý z pretekárov dostane štartovné číslo.

ČASOVÝ PLÁN


7:30 – 10:30 registrácia pretekárov
11:00 - štart preteku
14:00 – vyhlásenie výsledkov na chate a ukončenie akcie
14:20 – 15:00 návrat pretekárov

POVINNÁ VÝBAVA A VÝSTROJ PRETEKÁRA


Na trasu budú pustení len jazdci s cyklistickou prilbou riadne upevnenou na hlave. Pretekári, ktorí si prilbu snímu počas jazdy, budú diskvalifikovaní.
Odporúčame teplé oblečenie, dlhé rukavice a teplé topánky prípadne zimné návleky.

UPOZORNENIE


Organizátori si vyhradzujú právo na zmenu trasy, zmenu času štartu, doplnenie povinnej výbavy aj prehodnotenie kategórii. Pretekári sa počas preteku musia riadiť pokynmi organizátorov alebo horských záchranárov.
keyboard_arrow_up