Kalendár podujatí

Zimný Cyklonárez

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Do preteku cyklistov sme prebrali množstvo prvkov z motošportu a 11. januára tak odštartuje úplne nové podujatie s vlastnými pravidlami, ktoré by mali priniesť viac zábavy aj trápenia.

Podarilo sa nám vyriešiť problém s kapacitou aj ubytovaním. Premiestnili sme štart aj cieľ do jedného bodu a potom… potom sme si pozreli, ako to funguje vo svete tvrdých chlapov, kde sa stavajú trate s jediným cieľom – aby cieľom neprešiel nik. No nebojte, až také strašné to nebude, ale rozhodne to bude iné.

NOČNÝ PROLÓG ala REDBULL ROMANIACS

Jedným z najnáročnejších a zároveň najatraktívnejších enduro pretekov sveta je bezpochyby Romaniacs s jeho prológom v rumunskom meste Sibiu. Tak trošku sme sa rozhodli túto myšlienku zakomponovať do Cyklonárezu a výsledkom bude piatkový nočný prológ. Veď čo sme dáke sračky?
Náš prológ, samozrejme, nebude obsahovať až také množstvo umelých prekážok, ale nejaké si na vás určite prichystáme, plus vás poženieme lesnými cestami cca 8km. Štartovať na nočný prológ sa bude vo dvojiciach podľa štartových čísiel bez rozdielu kategórií a trás, aby sa s poradím nedalo kalkulovať.
Jednoducho, piatok večer musíte ísť ako o život (ak pomýšľate na dobré umiestnenie).

SOBOTNÝ PRETEK

Bude odzrkadlením piatkovej snahy alebo smoly. Pre štart bude nachystaný rošt po troch pretekároch vedľa seba vo viacerých radoch za sebou. Jazdci s najlepšími časmi z piatku sa radia vpredu v trojici a za nimi s odstupom ďalšie trojice. Odštartovaní budú všetci súčasne.
Odfláknutý piatok alebo technický problém znamená sobotný štart zo zadných pozícií. O to viac sa jazdci zozadu namakajú, kým sa prederú celým polom vpred a začnú stíhať stratu na prvých.

NOVÉ ŠŤAVNATEJŠIE TRASY

Zmenou štartu sa presúvame vyššie do doliny na bývalú detskú ozdravovňu Železnô. Takmer úplne bude z trasy vypustený asfalt a to aj v prípade ľahšieho variantu.
Náročnejšia trasa bude 40km a cca 1800 metrov prevýšenia, jednoduchšia približne polovica z nej. Číhať budú dlhé stúpania aj viaceré zjazdy. Samozrejme v prípade nepriaznivých podmienok sa trasy skrátia.





ČO ČAKÁ JAZDCOV?

Piatkový nočný pretek s vlastným osvetlením a hlavný sobotný pretek. Okrem súťaženia príde v piatok po preteku na besedu lekár Leteckej záchrannej služby a možno dá pár dobrých rád, ako si poradiť v prípade vážnych úrazov počas jazdenia v horách aj v lete.
V sobotu vás bude čakať po zdolaní cieľa obed, vyhodnotenie preteku s perfektnými cenami od našich partnerov. Pokračovať budeme premietnutím filmov od Rasťa Hatiara, ktoré boli na nedávnom Medzinárodnom festivale horských filmov v Poprade odmenené porotou. Nasledovať bude večera a afterpáry, kde nám do tanca zahrá Hudba z Marsu. V nedeľu už len raňajky a odchod do nížin.



KOĽKO TO BUDE STÁŤ?

Štartovné je stanovené na 18,-eur – v tejto cene majú pretekári zahrnutý drobný darček, čip na piatkový prológ, sobotný obed (polievka plus druhé jedlo) a bezplatný vstup na všetky sprievodné akcie (beseda, premietanie, koncert na afterpárty)
Pre cezpoľných záujemcov je možnosť doplatiť si stravu a ubytovanie za prijateľné ceny.
Tak si to rozoberme:
15,60 – polpenzia na dva dni (piatková večera, sobota raňajky, sobota večera, nedeľa raňajky)
20,00 – turistické ubytovanie na dve noci (na izbe sú štyri postele, toalety, sprchy a kuchynka sú spoločné pre chodbu)
68,00 – malý apartmán na víkend piatok – nedeľa (manželská posteľ plus plnohodnotná prístelka)
136,00- veľký apartmán (manželská posteľ a vedľajšia izba 4 postele)
Každý apartmán má vlastné sociálne zariadenie, kúpeľňu a kuchynku. Ak túžite po vyššom štandarde, potom si musíte rezervovať ubytovanie individuálne buď na chatách na Magurke alebo priváty v Liptovskej Lúžnej či Partizánskej Ľupči.

REGISTRÁCIA

SK: Pretekári sa budú môcť registrovať do 24. decembra. Do konca roku 2018 bude potrebné uhradiť štartovné aj prípadný poplatok za ubytovanie a stravu. Registrovať sa na mieste nebude možné. Registrovať sa môžete zaslaním mailu na adresu: ahoj@bicyklomposlovensku.sk ,kde uveďte nasledovné:
MENO, PRIEZVISKO, DÁTUM NARODENIA, MOBILNÉ ČÍSLO, TRASA (ťažká alebo ľahká) + typ ubytovania.
keyboard_arrow_up