Kalendár podujatí

Logo: 3. Detská Tour Petra Sagana 3. Detská Tour Petra Sagana

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme mediálnym partnerom akcie.

Reportáž z podujatia

Reportáž: Detská tour Petra Sagana - slnečná sobota v Nízkych Tatrách

Tak sa slniečko usmialo po prvýkrát tento rok aj na mladých „saganovcov“ a to počas 3. kola populárnej Detskej tour Petra Sagana.

Rezort Demänová má výborné zázemie pre horskú cyklistiku. Miestne traily, mostíky a slušné výšľapy poriadne preverili našich cyklistov. Zišlo sa ich tu viac ako 400 a rozdelení boli tradične do 10 kategórií. Na záver nás čakali stále viac populárne preteky rodičov.


Veľké súboje malých bikerov

Kategória Mikro chlapci absolvovala 2 krátke okruhy, ale počas nich si vedel viac ako polminútový náskok vypracovať Artur Mešo a s prehľadom zvíťazil. S podobným náskokom Artura napodobnila „stará známa“ maďarská bikerka Sophia Milli Jóny a všetkým dievčatám v jej kategórii ukázala v cieli chrbát.


Napínavý súboj zviedli Vladimír Benčík a Jakub Roštár a až záverečná cieľová rovinka rozhodla, že víťaznú trofej si odnáša Jakub Roštár z Proefekt Košice. Ten istý klub, len z opačného konca Slovenska, teda Proefekt Bratislava dominoval aj v kategórii Mili dievčatá a to zásluhou Eleny Ruskovej, ktorá zvíťazila taktiež v tesnom súboji a získala zlatú medailu.


Mierne prekvapenie nasledovalo v kategórii Mini chlapci, keď nadvládu maďarských bikerov „pretrhol“ Lukáš Mašura z Cyklistickej Tour. Opäť, aj v tejto kategórii, rozhodovala až cieľová rovinka. Medzi dievčatami sa poradie na prvých miestach oproti minulotýždňovému kolu Detskej tour nemenilo a v Demänovej takisto zvíťazila Ella Trochanová z XC Bikers Trenčín. Dušan Dário Lukáč z ŠK Topoľčianky sa na všetkých kolách Detskej tour pohyboval na čelných pozíciách, ale až teraz sa mu podarilo získať najcennejší kov.


Sofia Matiesková z Velosvet Prievidza zbiera jednu medailu za druhou a inak to nebolo ani v Demänovej a s prehľadom zvíťazila v kategórii mladších žiačok. Jej klubový kolega Tadeáš Rybanský využil neúčasť niektorých favoritov v kategórii starších žiakov a po prvýkrát si odnáša z Detskej tour víťazstvo. Staršie žiačky z Cyklistickej Tour opäť dominovali v tejto kategórii a obsadili prvé tri miesta. Najviac síl na technicky zvlnenej trati mala Karolína Bortelová. Medzi rodičmi úlohu favorita splnil Tomáš Valíček a Ivana Nikhazyová obaja z Proefekt Košice.


Najbližšie pokračuje Detská tour Petra Sagana 18. júna v X Bionic Sphere v Šamoríne. Tešíme sa na všetkých, pre ktorých je bicyklovanie zábava!
report_problem Našiel si v texte chybu?
keyboard_arrow_up