Kalendár podujatí

Logo: MTBIKER Novodubnický maratón 28. ročník MTBIKER Novodubnický maratón 28. ročník

MTBIKER odporúča toto podujatie
Sme partnerom akcie.

comment Hodnotenia akcie

4.12 / 5 • 50 hodnotení
thumb_up11thumb_down reply

Za mňa všetko super, perfektná organizácia a značenie a trať ešte krajšia. A to že bolo potrebné prejsť pár metrov k jedlu a umývaniu je úplne v pohode. Zažil som veľmi zle zorganizované preteky a táto akcia bola na úrovni. Nebuďte až takí rozmaznaní kolegovia. Je to až trápne.
- Matúš Fábry

thumb_up11thumb_down reply
thumb_up10thumb_down reply

Jel jsem HARD a opět jsem byl nadšen! Závody nejezdím a neplatím za ně kvůli výsledkům, tombole, balíčku na startu...., ale pro zážitek, kdy si pod vlivem okolních bikerů a diváků dám do řídítek a často překvapím sám sebe, užiji si závodní atmosféru s adrenalinem během akce a endorfiny v cíli. V tomto případě si navíc mohu jezdit po krásných kopcích bez batohu díky zázemí občerstvovacích stanic. Novodubničák mi opět za více než rozumný peníz nabídnul kopec zábavy.
Za mě značení dostatečné (HARD), občerstvovačky bohaté, trať nachystaná, pěšky jsem musel jít jen, když jsem nezvládal šlapat. Oproti loňskému roku se mi více líbilo načasování mezi tratí HARD a KLASIK. Nad Teplicemi jsme se navzájem nestresovali a naopak nad Porubou mě bikeři z KLASIKU potáhli do cíle. Přesun na náměstí se mi též líbil, v dojezdu bylo víc místa, byl přehlednější.
Nenapadá mě žádný významný zádrhel. Neočekávám bezchybnost. I když někdo pořádá 28. ročník, je pořád člověk. Sám si neumím představit, že bych něco takového organizoval. Co je pro mne hlavní, že mám nadále pocit, že vás to baví a chcete, aby to bavilo i nás.

PS: Supr lahev, tu budu rád vozit. A přimlouvám se za návrat KINGa!
Těším se zase příští rok!

thumb_up10thumb_down reply
thumb_up9thumb_down reply

jaaaj Novodubnicky HARDcore
zmenene zazemie mi prislo trosku roztratene, ak k tomu pripocitam parkovisko pri skole, tak po celej N Dubnici. amfik mi prisiel viac "rodinny".
trosku ma prekvapilo blatko, ale bolo ho tak akurat, ako ked si okorenis polievocku - paradne zapasovalo k tomu mixu co trat ponuka. niektore useky odchadzaju, niektore naopak v lepsom stave ako naposledy.
velmi ma potesilo nacasovanie startov, nemusel som sa predierat nekonecnym mnozstvom pretekarov, ale krasne si zapretekat s rovnymi. po stretnuti tras na zaver to bolo tak roztratene, ze sa to dalo bez problemov zvladnut.
ludia - nechali ste na wapkach prazit sa ludi na slnku v dlhej rade - pridem, vystriekam odchadzam, lestit si mozte doma kolko chcete.
taky bonbonik na zaver - niekto zobral noznicky z jedalne a nevratil. hladni ludia pobehovali nervozne po okoli a hladali noznicky aby sa mohli najset.
ale dnes ma nic z toho nevedelo nasr..dit
rano som stal na starte s pocitom, ze sa mi vobec nechce pretekat. celu Teplicku cast som siel s heslom - kazde trapenie raz skonci. skoncilo na Baske, odkial sa mi slo uplne paradne az do ciela.
Rano som do N Dubnice prisiel zatoxikovany roznymi nedobrymi pocitmi a myslienkami a odchadzal z nej s vycistenou hlavou a usmevom.

Vdaka za dalsi rocnik.

thumb_up9thumb_down reply
thumb_up8thumb_down reply

Super závod, organizace taky dobra. Děkuju všem organizátorům za závod!!! Regulovcici všichni super na trase Hard, za mě bez problémů. Možná posledních 15 km by se občas hodil nějaký človek navíc na méně přehledných místech. Nicméně, fáborky byly tam, kde mely byt, možná na hřebenu Baske-Homolka jich mohlo být víc, přes sluneční brýle v lese není kombinace cervena-bila moc vidět, raději značení na stromech. Sprcha osvěžující, wapky, jídlo, nemůžu říct nic špatného (snad jen lidi by mohli být víc ohleduplní a kolo opláchnout a vypucovat až doma..., ale to je vždy a všude problém). Kdysi byla k dispozici úschovna kol, to by se mi na další ročníky moc líbilo.

thumb_up8thumb_down reply
thumb_up6thumb_down reply

Ahoj, letos jsem tu jel poprvé, trať Hard. Chtěl jsem poctivý XCM a u nás zrovna nic moc nebylo, KPŽ je pro mě mrtvé, jezdím už jen Drásala. Vím, že Slovensko je krásné, pro horské kolo má hodně, co nabídnout a z Brna to nemám tak daleko. Celkově se mi moc líbilo prostředí a organizace. V Dubnici je super, jak je všechno poblíž - od ubytování na startovní lajnu jsem to měl nějakých 700m, což považuji za úplný luxus, to jinde fakt běžné není. Navíc hned za rohem bazén, restaurace, registrace, nemusel jsem nikam popojíždět a všude došel po svých.
Co se týká trati, letos jsem zaplatil nováčkovskou daň a změnilo se to čistě v boj o dojetí do cíle, to je asi jediné moje malé zklamání. Každopádně trať krásná, takto má vypadat XCM. Možná to značení místy, jsem si nebyl úplně jistý, ale naštěstí jsem nezabloudil. Myslím, že se určitě vrátím.

thumb_up6thumb_down reply
thumb_up5thumb_down reply

Krásna trať a veľmi dobré rozhodnutie posunúť klasik na 11.00 kvôli rozostupu s hard. Po minulé roky to bolo veľa pokrikovania medzi jazdcami čo ozaj nemusím. Ďakujem!

thumb_up5thumb_down reply
thumb_up4thumb_down reply

Preteky ako take super, trat roznoroda, krasnym prostredim, niektore zjazdy ma dobre potrapili , obcerstvenie, organizacia, bez namietok ...

Cely dojem z akcie vsak pokazila tombola nakoniec, ktora bola dobry odrb.
Vylosovali moje cislo na druhu cenu - no nemyslite si, ze som dostala 300e poukazku na nakup v MTBikeri ako je uvedene pri propoziciach tunak na stranke. Tu cenu ziskal treti vylosovany a tretiu cenu ziskala stvrta vylosovana (podozrivo obaja sa umiestnili aj na bedni, ale z cca 500 sutaciacich - nazvime to nahoda). Ja som ziskala za 2. miesto v tombole "uplne vhodny darcek pre sportovca" flasu 0,7 L slivovice za zhruba 20e. Rozumiem, ze vela ludi nic nedostalo a nechcem, aby to znelo ukrivdene - aj ked to zamrzi, ked pocujete co pred vami dostali vylosovani pri nizsich cenach v tombole (zacali od 10tej ceny), pisem len, ako to na takychto akciach zrejme chodi a ze sa organizatori - alebo koho chytry napad to bol tak to spravit, mozu hanbit :/

Aj ked clovek chodi na taketo akcie najme pre zazitky, zasportovat si, spoznat nove miesta, postretavat ludi s rovnakymi zaujmami a porovnat si s nimi svoje sily ... , po takejto skusenosti sa citim znechutena a pripadam si zneuzita v style "dalsi prihlaseny do poctu".

Moje hodnotenie zrejme nic nezmeni, pevne vsak verim, ze dalsi rocnik sa aj organizatori budu spravat sportovo a nebudu si robit hanbu pre par "smiesnych" cien.

thumb_up4thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Terka túto istú hlúposť urobili mne pred pár rokmi, ale pred odovzdaním prvej ceny...tou fľašou slivovice človeka akurát naštvú, zostane z toho zlý pocit a tiež to trochu smrdelo... Nikde som sa s takou somarinou ešte nestretol. Je to môj najobľúbenejší maratón s parádnou traťou, ale na tombolu tam odvtedy nezostávam.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up-1thumb_down reply

Bohužiaľ, bežná praktika. Nie jeden, kto chodí na všetky maratóny série ŠKODA BIKE OPEN TOUR, si túto korupciu už dávno všimol, keď väčšinu cien v tombole berú ľudia, ktorí stoja na bedniach. Keď sa to stane na jednom preteku, človek si povie, že náhoda, ale keď človek chodí pravidelne na pretek za pretekom, už to smrdí... Slovensko je krajina skorumpovaná, bohužiaľ aj v športe.

thumb_up-1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Dobrý deň,
chápeme, že ste nespokojná, frustrovaná a rozčúlená, že Vám takpovediac o fúz unikla hlavná tombolová cena. Je to pochopiteľné.
Dôrazne sa celý klub ale ohrádzame k vašim tvrdeniam o nejakých nekalých praktikách. Na našom-vašom maratóne sa nikdy nediali žiadne manipulácie s vyhlasovaním tombolových cien a nedajbože s ich udeľovaním nejakým našim známym alebo niečo podobné. Tombola sa losuje na základe generátora náhodných čísiel. Ak máte nejaké relevantné informácie o tom kto čo a ako zmanipuloval, prosím aby ste ich zverejnili.
Na oficiálnej stránke maratónu, čo je web www.maraton.sk sme neprezentovali žiadne poradie tomboly. Stále si môžete si skontrolovať čo píšeme v propozíciach o cenách.
Kolegovia z MTBIKER si na svoju stránku stiahli časť propozícií na svoj web a doplnili ho (bez nášho vedomia a nevieme kedy) o nejaký zoznam cien do tomboly ktoré sa im podarilo na maratón zabezpečiť. Ospravedlňujeme sa za isté interné komunikačné nedorozumenie medzi nami a Mtbiker a popracujeme na tom aby v budúcnosti boli všetky propozície jednoznačne len na jednom mieste a to na našom webe. Tombolový zoznam sa časom menil a dopĺňal tak ako pribúdali ceny a partneri a finálny bol v podstate až v deň pretekov. Nie sme zodpovední za to, že sa na webe mtbiker zoznam okamžite nezaktualizoval.
V prílohe je fotografia papiera ktorý sme si aj so zástupcom mtbiker odsúhlasili a z ktorého sa vyhlasovala tombola.
Vážime si každého jedného účastníka nášho maratónu a robíme čo je v našich silách aby ste pre vás okrem iného zabezpečenia maratónu dokázali zabezpečiť aj vecné ceny. Sme vďačný každému partnerovi, ktorý do cien čo i len troškou prispel. Aj fľašou za 20 EUR. Nevypili sme ju. Dali sme ju do tomboly pre vás.
Ešte raz, rozumieme vašej nespokojnosti a ospravedlňujeme sa, že ste sa na stránke nášho generálneho partnera dostali do nejakého omylu ohľadom tomboly.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Dobry den,

maratonu som sa zucastnila pre zazitky, zasportovat si, dostat sa mimo komfortnu zonu a prejst si miesta, na ktore sa bezne nedostanem. V tomto ohlade podujatie svoj ucel splnilo, takze nie, nie som frustrovana, asi len trochu sklamana z toho, ako sa to cele zavrsilo.

Je len zvlastne a nedava mi moc zmysel, ze prva cena je bicykel za cca 600e, druha cena resp. ako ste to v prilozenom subore oznacili "skoro prva cena" 20e flasa slivovice (podivne pomenenie a poposuvanie cien v tombole), druha resp. tretia cena 300e poukazka na nakup, tretia resp. stvrta cena plna krabica napojov od SIS, atd. . Ale ako ste naznacili, mozem byt vlastne rada, ze ste mi dali plnu flasu a nie uvazovat nad tym, ze to moc logiku nema. Koniec koncov, je to vec organizatorov ako si poradie cien stanovia.

Co sa tyka konspiracii ohladne vyberu cisiel do tomboly, ja som len uviedla,ze je velka nahoda (= 1 : 500) vylosovat spomedzi zhruba 500 cisiel zrovna take, co uz boli na bedni. Nic netvrdim, vlastne myslim, ze nikto kto bol pred podiom si nemoze dovolit nieco take povedat, nikto z nas nevidel ako sa losovali cisla, z akeho suboru, pripadne akym sposobom. Mozem len dufat, ze je to tak ako pisete a tym velkym stastlivcom aspon takto zagratulovat.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up-1thumb_down reply

Dobry den, este doplnim. Co sa tyka generovania cisel pre tombolu, tento je postaveny na nahodnom losovani z cisel, ktore odstartovali. Osobne som bol pri programovani kodu pred 5 rokmi. Vlastnikom kodu je generalny partner a mozem prehlasit, ze hocijake konspiracie ohladne vyberu vyvolenych cisel su nezmysly.

thumb_up-1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Zdravim. Este doplnim fotku zoznamu tombolovych cien, ktora bola schvalena aj generalnym partnerom. Edit: obrazok tu nezobrazuje, poslem Vam ho spravou tu na mtbiker.sk

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up4thumb_down reply

To vám fakt dojem z maratónu dokáže pokaziť tombola? Niekede takáto cena býva nazvaná cenou útechy.
Napríklad kedysi sa na MSR a MCR vyhral 3litrovy rum ako hlavná cena u žien a mužov elite a neni to tak dávno (Jindrichuv Hradec- 2008)😅
Za mňa všetko fajn, ďakujeme za super organizáciu 😊

thumb_up4thumb_down reply
thumb_up4thumb_down reply

Vše super, jen občerstvovačka by měla být na lepším místě než po sjezdu a trochu ještě vylepšit značení.

thumb_up4thumb_down reply
thumb_up4thumb_down reply

Úžasná akcia, veľmi milí organizátori a fantastická nálada. Za mňa boli preteky veľmi dobre zorganizované, deti si to fakt užili a my s nimi tiež.
Deti sa síce tešili, ze budeme najväčšia rodina,ale veľmi radi to dopriali aj iným. 😊Ďakujeme celému tímu, o rok prídeme isto znova 🙂

thumb_up4thumb_down reply
thumb_up4thumb_down reply

Prvý krát som sa zúčastnil trate hard a musím povedať, že práve preto oceňujem to, ako prehľadne bola trať pripravená. Predsa len bolo nesmierne teplo, plus ta porcia kopcov bola celkom poriadna - preto som bol vďačný, že počas celej trate som nemusel vôbec premýšľať či idem dobre a v každom problematickom mieste čakal pripravený regulovčík a usmerňoval. Za mňa veľký palec hore a môžem iba odporučiť.

thumb_up4thumb_down reply
thumb_up3thumb_down reply

Ahoj,
mám to přes kopec tak jsem si řekl proč nevyzkoušet Novodubnický maraton.
Okolí Nové Dubnice nabídlo krásnou trasu lesem, který nás povětšinu tratě chránil před horkým sluncem.
Organizace závodu byla přehledná, ale závod ztratil atmosféru tím jak byla rozházená na několika místech .Chtělo by to lidi udržet v cíli na náměstí.
Doporučil bych registraci a občerstvení dát na náměstí také mtbiker mohl přidat více stánků se zbožim, aby bylo po čem koukat.
Opláchnout sebe a kolo kousek od středu dění už by tolik nevadilo
Také moderátor by mohl být lepší
Za rok ahoj

thumb_up3thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Bracho každému sa vyhovieť nedá pri takej mase ľudí to proste nejde 👍🏻

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up3thumb_down reply

ako vždy TOP!

thumb_up3thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Môj prvý maratón. Jediné porovnanie s akciami domácou Parenicou a Častovský cyklookruh. Za Mňa všetko OK akurát ten štart o 11h bol dosť drsný. Zároveň však dodám že borci čo jazdia HARD si určite prišli na svoje a nemotali sme sa im tam. Prídem aj na budúci rok.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Ahojte, v globále spokojnosť s organizáciou, pretekom ako takým. Náročné podmienky najmä pri zjazdoch, kde to bolo slušne rozbité s celkom aj nebezpečne.
Na zlepšenie dávam do pozornosti rozhádzané umývanie bikeov, seba samých a zároveň jedlo po preteku.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Do Dubnice chodim rad ... ale tento rok sklamanie. Ani sa mi to neche rozpisovat. Ostatni to v podstate zhrnuli.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Ok, dalo sa, ale veľmi ťažke preteky.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Pretek ako taký bez námietok, trať bez problémov, aj keď miestami značenie nebolo najlepšie, najmä pre ľudí, ktorí trať nepoznajú. Ja ju našťastie poznám. Vec, s ktorou som mal problém, boli bufety, alebo skôr správanie jazdcov na nich. Prišli tam, bicyklami zaterasili prístup a ešte aj tam postávali ako na bare. Treba si uvedomiť, že prichádzajú ďalší a bufet má kapacity, preto bicykel nechám tak, aby nezavadzal, zoberiem, si čo potrebujem a následne sa dám nabok, ak sa chcem na mieste ešte napchávať a beriem to celé turisticky. Nemal som na to nervy, pobral som sa radšej ďalej...

Jedáleň potešila, aj keď nájsť ju nebolo najjednoduchšie, najprv bolo treba rozlúštiť smerovník po dysgrafikovi umiestnený na vchode do športovej haly.

Sprchy osviežujúce ako vždy.

S tou zmrzlinou tomu úplne nerozumiem - kupón majú len jazdci z trate HARD? Trochu zavádzajúce.

Podľa mapky areálu sa mal nápoj vydávať na amfíku a na námestí. Na amfíku ma však poslali na námestie, že oni nič nevydávajú. Trochu bordel...

Umývanie bajkov celkom valilo, čakanie do 20 minút neberiem ako tragédiu, ani na slnku, keď som ho zvládol na preteku... Treba byť tolerantný k jazdcom, ktorí si chcú kvalitne umyť bajky, aby si nezaprasatili auto. Každý ma zaplatené za umývanie, preto má každý právo si umyť bajk ako potrebuje. Preto je tam viacero vapiek...

Štart o 11:00 vyhovoval, človek aj z diaľky mohol prísť vyspatý na pretek.

Cena relatívne ľudová za pretek, v porovnaní so sériou ŠBOT, kde je štartovné extrémne a úroveň často nižšia ako na dedinských pretekoch, ktoré nemajú ani taký sponzoring.

Na záver len jedno - ak sa chválim tým, že ide o najstarší maratón na Slovensku, organizácia by mala byť bezchybná už len z hľadiska tradície.

V globále však parádna akcia.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Kedze som tu nebol 1x, vedel som co mozem cakat od inej pozicie startu/ciela. Na namesti bola aspon moznost schovať sa pred slnkom. Na amfiku, na tribunu svieti priamo na ludi. Urcite by som zvazil posunut start klasik na 10tu. Rizoto perfektne, napoj na namesti potesil. Boli sme s dietatom a vobec nam nevadi presuvat sa, aspon rozchodi clovek nohy po preteku.
Vsetci tu hundreme, ale zaraza ma dlhodobo, ze na obcerstvovackach je vzdy bordel na zemi. Su tam vrecia, kde mozeme hodit pohar, supu od banana, prazdne gely, ale just vacsina asi bojuje o sekundy . Asi aj 145. miesto na preteku stoji za to ponahlat sa a vyhodit to na zem. Trat super, prekvapil ma viac mokry podklad, na luke som sa netrapil. Za mna fajn a vidime sa o rok.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

KLASIK. 1x na Dubničáku. Hoci teplo nechutilo, trať perfektná, tie zjazdiky, výhľady, krása! Aj blatko aj sotolinka, luky, super super. Zamna mám veľmi rad ak niesu na mtb vyznačené korene, kamene 👍👍.
Premna bolo značenie plne dostatočne.
Organizačne sa akurát ťažšie hľadalo jedlo.
Pre pretekárov, bolo by fajn sa zamyslieť, že pokiaľ ostane niekto v sedle v stojke a ma tu silu/chuť ísť, a ako pretekár ktorý zbadá stojku a hneď ide zo sedla, bez toho aby premysklo koleso, tak prosim vláčik a nie kazdy po svojom a potom vznikaju rôzne aj napäté situácie a upozorňovanie nonstop. Česť výnimkám, niekedy to bolo presne tak a to bola radosť tlačiť do stojky.
Dakujem 🙏

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Trat super, organizacia tiez. Nic nechybalo.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Hodnotenie za trasu Hard.
Zmenu rozostupu medzi trasami Hard a Klasik hodnotím ako velmi podarenú. Nevznikol špunt nad Tren. Teplicami a keď sme sa napojili na trasu Klasiku pri poslednej občetvovačke tak pretekári už boli dostatočne roztrúsení a nebol najmenší problém. Pominulé roky toto bol z mojeho hladiska najväčší organizačný problém celého maratónu.
Ludia na občestrovačkách ochotní, doliali vodu. Za mňa mi chýbalo magnézium na občestvovačkách. Dosť som kŕčoval a svoje magnezium som minul v stúpaní na Baske. Ale rozumiem, že magnéziový shot nie je úplne lacná záležitosť (možno by mohol MTBiker zasponzorovať a nebolo by ho možné mať pre dostatok pretekárov. Naštastie bola sol čo mi dosť pomohlo.
Značenie trasy neviem posúdiť, keďže som mal .gpx v garmine + trasu poznám.
Zázemie v poriadku. Parovanie v blízkosti štartu a dostatok parkovacích miest.

Možno jedno drobné negatívum/pripomienka: nechápem prečo na občetvovačkách boli všetky nápoje naliaté do pohárov ledva do polovice. Čo malo za následok, že som musel vypiť viacero pohárov nápoja a vznikol zbytočný odpad. Bolo to tak snáď na každej občestvovačke.

Ďakujem organizatorom za pre mňa doteraz asi najlepší ročník, pokračujte v nastavenom trende, robíte to dobre.
O rok sa vidíme zas.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Mne sa maratón veľmi páčil. Išiel som Klasik s 11-ročným synom a v tomto miernejšom tempe som si trať vyslovene užíval.

Myslím, že teplo na trati by bolo úplne rovnaké či je štart o 10tej, alebo o 11tej. Takto sme aspoň nezavadzali harďákom. Takže za mňa dobrá zmena.

Trať poznám, takže značenie neviem úplne posúdiť, ale zdalo sa mi v pohode.

Neporiadok na zemi na občerstvovačke zaskočil aj mňa. Organizatori to ale priebežne upratovali. Možno by pomohlo viac tých vriec na smeti a keby boli poriadne otvorené. Naopak jeden pretekár predomnou na trati zastavil a zbieral odpadky po ľuďoch pred nami. Klobúk dole. Len škoda, že aj medzi bikermi sa nájdu ľudia čo si nevážia prírodu (aj ked ako povedal on, mohlo to niekomu omylom vypadnúť)

Viem si predstaviť aké je v dnešnej dobe ťažké zohnať dobrovoľníkov a sponzorov, takže balíček ani tombolu nebudem riešiť. Aj tak sa kvôli tomu neprihlasujeme. Buďme vďační aspoň za to čo sa podarilo.

Jedine negatívum bolo to slnko na námestí. Ale to bolo vždy aj na Amfiku.

Veľká vďaka všetkým organizátorom! Vďaka vám som prežil so synom aj s celou rodinkou krásnu športovú sobotu. Dobre sme si zamakali a stretli sme veľa milých ľudí. Včera som si ešte cely deň premietal v hlave trať ako sme ju šľapali a mal som chuť si ju ist prejsť znova. Tešíme sa na ďalší ročník 😉 vďaka.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Bol som na mojom prvom polmaratóne celkovo, registrácia prebehla v pohode, flaška potešila, gél sa mi zišiel v záverečnej tretine ako "soľ" . Je super zažiť to prostredie, začiatok vo veľkej skupine, nohy vládzu tak sem tam niekoho predbehneš a jasné že to prepáliš. V bufetoch všetko šlapalo, voda, jonťák, ovocie a aj tá pauza dosť pomohla. Trať bola veľmi pekná, aj výšlapy aj zjazdy - fakt som si to užíval. Značenie bolo celý čas jasné, mal som pocit že sa nedalo nikde zablúdiť (možno až na konci keď sa z lúky vychádzalo na cestu bola možnosť dvoch ciest a chvíľku som mal pocit že budem vyťahovať mapu - ale všetko dobre dopadlo). Vyhodnotenie bolo veľmi pekné, tombola sa mi dosť páčila, že to nie je robené tak, že kto si nakúpi koľko lístkov tak má šancu, ale jednotlivo. Na to že som si išiel zajazdiť s kolegami a nič od toho neočakával tak to bolo super prekvapenie ako prevetrať bike a užiť si techniku, kondičku a hlavne "hlavu".

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Trať: HARD - krásna trať a zjazdy, ktoré nenudili
Čas štartu: skorý štart mi vyhovuje
Značenie trate- párkrát som mal problém trafiť, nakoľko šípky na zemi bolo horšie vidno (ako backup som mal gpx, ktorý pomohol), nezablúdil som
Bufety: OK
Zázemie: OK
Organizácia: OK

ďakujem za dobre preteky a organizáciu.

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up2thumb_down reply

Za mna trať super,
Organizacia tiež super bufety vyzerali o niečo prazdejšie než zvyčajne
Do buducna by som uvytal keď vedia organizatori dopredu že bude 30 stupnou v tieni dať niekam na trasu jedno hasické auto alebo niečo hadicu a kropiť ludí … nie každeho samozrejme kto bude chcieť sa prejde po kropenej časti …
Tombola vysmech tak jak aj na škoda maratonoch … nečudoval by som sa keby sa losuje nie z 500 čisiel ale z 20 ale okej …
Zmena amfik namestie zopar rozdielou na amfiku sa človek mal kde schovať a sadnuť si tu všetky lavičky na slnku a komplet obsadené čiže za mna amfik bola lepšia volba .
Neposledne ale velmi podstatné dať pred štartom dopovedomia ludom čo si prišli maraton “užiť” a nie závodiť a potom keď mu poviem či ho možem obehnuť slušne… mi povie že kam sa jebem že on si to prišiel užiť… tak nech sa nejebú dopredu na štarte ale nech idú na koniec
Ďakujem .

thumb_up2thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Čo by som zlepšil: organizačne: dať vsetko viac pokope, trať: ubrať lúkové sekcie..
Čo chválim: 4 miesta na umývanie bikov- aj keď pri tom počte na 44km trati..
občerstvovačky- umiestnenie aj vybavenie
výborná organizácia na trati a značenie
Skrátka výborne zorganizovaná akcia aj pri tej mase ĺudí, akurát doladit detaily!
To čo som napísal platí pre 44km trať a dojazd do ciela pred 14:00 😁

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bol som 44ku , tras pekná , mala všetko čo do MTB patrí. Štartovanie neskorej pomohlo a menej sa križovalo s pretekármi na trati Hard.
Bohužial opäť značenie slabé. Málo
bielo-červeno vysiaceho značenia, ružové šípky malé a neskoro pre odbočenie. Aj nám sa podarilo ísť ku koncu mimo trať(škoda lebo to vyzeralo na pokorenie 2h15min , no nakoniec z toho bolo 2h32min) , keď sa to zmiešalo s traťou Family, tam už okolo 13:00 hod. nemali rodičia z deťmi čo hladať, bez urážky… super , že je naša mládež vedená k cyklistike, ale nebezpečné pre nich ako pre nás. Organizácia priemerná, ako písali iný bolo to moc rozhádzané …. výdah jedla a nápojov by mohil byť pokope a nie tak ďaleko od námestia. Možno zopár stanov aby sa dalo trocha skryť pred slnkom, poprípade daždom pri iných budúcich ročníkoch . Pri takom horku zabespečiť pitný režim bez poplatku ako v jedálni včera na námestí by bolo lepšie. No a štartovný balíček, tak ten asi nemusíme ani komentovať…. jeden gel a flaška 😮 .
Škoda,že tento rok prevažujú negatíva, inak pretek super.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Paradicka

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

No ako by som začal pretek ako taký je super 👌🏻 bordel po niektorých borcoch v lese no stým nič nedokážem spraviť (jedine to po nich zbierať 😂) označenie 🔖 paráda 😁. Ale niektorí borci by potrebovali závodní manuál ked človek krycí napr z ľava tak to kurna neznamená aby tam 👉 ten borec išiel ale že ho stej strany niekto obieha 😱🚵‍♂️🙈no a ešte niečo bol som nemilo prekvapený 😲 keď som si vypýtal nejakú dezinfekciu (lebo som sa... spadol kvôli niekomu čo ma vytlačil z ceste na zjazde) no a kvetinka mi povedale že lekárničku majú ale nemajú v nej dezinfekciu 🤔🤔🤔🤔🤔. Ale akcia zamna SUPER 👌🏻 👌🏻 👌🏻 😂 😂 😂 VŠETKO TO PATRÍ KTOMU. CHLAPCI ĎAKUJEM 👍🏻OPÄŤ SUPER 👌🏻 ZÁŽITOK PRETEK VIDÍME SA URČITE ZASE OROK EŠTE RAZ ĎAKUJEM 👍🏻 👍🏻 👍🏻 👍🏻 👍🏻 PROSTE STE DOBRÝ A DUBNICA NIKDY NESKLAME 👍🏻👌🏻👌🏻👌🏻🙈🚵‍♂️😂🗻

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

pekny pretek,aj keď sa mi viac páčil dojazd do amfiku

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

za mňa trať super, značenie nestratil som sa, len nohy odišli, ale zázemie nič moc všetko rozhádzané parkoval som uplne na opačnej strane než boli sprchy wapky no námestie bolo len dve ulice, na námestí sa nedalo nikde skovať pred slinkom tak som sa dal nejako dohromady a išiel som rači dom než sa pariť na tom slnku a čakať do 16:30 na vyhlásenie a tombolu, budúci rok už asi budem zvažovať či toto chcem podstúpiť znovu

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Trať super označenie dobré len mi to prišlo trochu roztiahnute parkovisko štart a nevedel som kde sa mam najesť v cieli mi nevedeli dať info inak super

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Trat bola narocna ale pekna. Posunuty start Klasika zabezpecil, ze sme sa na trati s nimi moc nekrizovali. Znacenie bolo podla mna dostatocne, netreba pozerat len na predne koleso.
Ano, v cieli to bolo viac rozhadzane a mozno ten amfik bol lepsi ako namiestie. Bohuzial tombola spravila viac zla ako potesenia. Ti co prisli medzi prvymi na nu dlho cakali a naopak, posledni ani nemohli nic vyhrat lebo boli na trati.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Akcia super ako vždy , len teraz to bolo rozťahané po celej Dubnici , parkovisko na jednom konci , registrácia na druhom , štart na na námestí .

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Akcia fajn ako vždy dobre zajazdil,klasik ponukol všetko blato,slnko,brutalny zjazd po tej blatovej zvažnici ten si užil 😉 čo sa tyka organizacie bolo to take rozhadzane.už pri vstupe do dubnice ma regulovčik posielal na opačnu stranu ako bola registracia(ešte že poznam dubnicu),jedlo nevybral lebo nevedel kde si ho mam vyzdvihnúť,zdalo sa mi že aj občerstvovacky boli slabšie(nieže nebolo z čoho vybrat).

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Moja druhá účasť na MTB NDm mi dáva tento pohľad, KLASIK: trať za mňa stále super aj so značením (mať nahratú trasu je tiež výhoda!), trasa má všetko čo má XCM mať, korene, zjazdy, lúky, nemal som žiaden problém odbočiť alebo podobne. - jediná vec, kt. mi prekážala, že parkujem na jednej strane NDm a registrácia bola pre mňa dosť d"aleko ale tak to je detail, záleží teda kde zaparkujete - po príjazde do cieľa, ísť zase kus umyť bajk (aj keď však na bajku zbehnete rýchlo na wapku) - veľa ľudí sa však pýtalo na jedlo, takže ten amfík bol viac super, jedlo po ruke, wapka kúsok. Dal by som teda 5/5 ale tom námestí je to vážne všetko rozhádzané preto 4/5. Jediné čo ma mrzí, že borci čo až tak nejazdia sú už 10:35 na štarte a prebyť sa cez toľko jazdcov je makačka. Takže podľa schopností sa aj radiť (:

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Keďže na túto akciu chodím už roky, nič ma neprekvapí viem kde je zázemie, viem čo ma čaká na trati. Ale viem sa aj vžiť do situácie tých čo tam boli prvýkrát a bolo vidieť ako sa stále niekto pýtal kde sú sprchy, kde jedlo, wapky atď. Proste všetko rozhádzané, neoznačené. Trať klasik je podľa mňa dosť náročná vzhľadom na to že má len niečo cez 40 km, môžu za to stojky, tlačenie ale aj rozbahnený zjazd. Dubničák sa už stal srdcovkou, viem že trať vzhľadom na lokalitu je ako tak adekvátna, zázemie síce nie je Top ale cením si aj tak prácu organizátorov.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Za mňa všetko super.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Ja som sa zúčastnila súťaže na trati Family … ako najstaršia účastníčka tohoročného maratónu. Do súťaže som sa prihlásila kvôli vnukom, aby som prispela k ich športovému výkonu a aby boli vnuci za svoje športové nasadenie aj odmenení. Keďže v kategórií Family oceňujú len 1.miesto = jeden tím, a to Najpočetnejší, a pravidla určujú, že musia byt Vo vzťahu dieťa -rodič -starý rodič, čo sme dodržali v počte 6. Napriek tomu si myslím, že bola ohodnotená nesprávna rodina a ak sa mýlim, prosím vysvetlite mi to. Na tohoročný Maraton som prišla s dobrou náladou a odchádzala som naozaj sklamaná, pri pohľade na smutných vnukov. Jedná sa mi o princíp, A ak si niekto mysli, že toto nie sú dôvody na kritiku, pre mňa sú.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Dobrý deň pani Uhláriková.
O tejto chybe vieme a ospravdlňujeme sa celej vašej rodine. Podklady k vyhláseniu maratónskej rodiny sme dostali od nášho partnera a zjavne sa prepočítali. Riešime to a ak sa nedohodneme s vinníkom, tak vám darčekový kôš kúpime a donesieme sami a budete ho mať aj tento rok. Na našom webe ste ako maratónska rodina uvedený vy.
Ešte raz sa ospravedlňujeme za nedorozumenie a verím, že vás už čoskoro budeme aspoň dodatočne kompenzovať.
Mimochodom, poznáme sa osobne, poznáte nás asi všetkých a je mi preto osobne ľúto, že toto riešite na druhý deň cez fórum...

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Dobrý deň pán Holý, ďakujem vám za objasnenie. Prosím neberte to osobne, O ten kôš sa mi naozaj nejedná.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Skvělá trať, docela těžká ve sjezdech v lese, obtížná pro pořadatele, kteří zajišťovali bezpečnost na veřejných komunikacích. Byla to bikerská ochutnávka na 43 km, V sobotu jedu Rusavskou padesátku...

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

MTB 43km

Zázemie oproti minulému roku bolo teraz rozhádzané, ale nejako mi to neprekážalo. Štart/cieľ na námestí sa mi páčil. Parkovanie sa mi ušlo o 1 ulicu od námestia pri nejakej škôlke. Registrácia bola ďalej, ale na biku tam je človek za chvíľu a ide tam aj tak len na začiatku.
Trasa rôznorodá, bavila ma. Niektoré blatisté zjazdy boli dosť rozbité, ale zísť sa to ako tak dalo. Inak terén fajn.
Značeniu som moc pozornosť nevenoval, stále som išiel za niekým. Ale dva krát sa mi stalo, že som váhal kde odbočiť, v jednom prípade mi poradil biker za mnou, druhý prípad som našťastie trafil správne, fáborka bola až niekde úplne v diaľke.
Jedlo bolo dobré, len niektorí organizátori nám nevedeli povedať kde sa to jedlo vydáva. Moderátor to vravel tuším len na pred pretekom ale kto si na to spomenie po preteku. Nakoniec sme to našli sami.
Ak by to malo byť nabudúce na námestí, tak by tam mohli byť nejaké veľké stany kde by sme sa schovali pred slnkom, alebo prípadným dažďom. Kľudne aj jedlo vydávať tam. Prípadne aj nejakú malú cisternu s pitnou vodou, na iných pretekoch som to už videl.
Tombolu a wapky nehodnotím, tomboly som sa nezúčastnil a malú wapku si vozím svoju pre prípad dlhých radov.
Štartový balíček, fľaša potešila.
Celkovo som spokojný, prídem aj nabudúce.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bol to môj prvý MTB maraton vôbec (Klasik 43 km) a preto berte moje hodnotenie s rezervou. Viem porovnávat len organizáciu s bežeckými podujatiami na Košickom maratone alebo Banskobystrickom maratone - avšak všetko bežecké.

Organizácia
Podla mna ok, nepostrehol som nic, co by ma vyrušovalo. Jedlo po závode ok, napoje v stánku tiež. Je pravda, ze to bolo rozdelene, ale s tým sa asi nedá nič robiť.
Na umytie bicykla sa mi nechcelo čakať a keďže v NDCA sú 2 wapky, riešil som to takto a použil pritom ešte osmotickú vodu

Občerstvovačky za mňa taktiež ok.
Značenie úplne bez problémov. Toho som sa najviac obával, keďže MTB boli moje prvé preteky.

Športové hľadisko

Keďže išlo o moje úplne prvé MTB preteky a nemám talent a skills na zjazdy, obával som sa terénu, ktorý aj podľa skúsených jazdcov bol pri zjazde niekedy dosť náročný.
Zjazdy mi vôbec nevyhovujú a to si priznám. Preto som na štarte išiel až úplne posledný a uvidím, ako to dopadne. Vychutnával som si však kopce, kde som kompenzoval slabý zjazd. Tam som sa cítil ako ryba vo vode, aj keď úsek, kde bolo stúpanie 27% bol výzva aj pre mňa na takomto rozmočenom teréne.

Ešte otázka na prevýšenie pri Klasik 43 km. GPS mi na konci ukázala celkové stúpanie 1630 m. Je údaj 1300m správny?

Takže ďakujem za organizáciu a budúci rok sa vidíme opäť.
Teraz sa rýchlo preorientovať na Košický maratón

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Asi ti to neukazuje dobre (no nie asi ale určite) 👍🏻

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Prvy krat som bol na dubnicaku v 2001, siel som vtedy najkratsiu trat "BABY" 69km, v 17-stich som si na 170km Kinga este netrufal, pamatam si prespavacky pretekarov v telocvicni noc pred maratonom. Ubehlo uz vela rokov a stale sa sem velmi rad vraciam. Vidim za tym maratonom partiu ludi, ktoru to neskutocne bavi a organizuje ho s nadsenim, a k tomu najvacsi bonus paradna a narocna trat, u nas jedna z mala co sa priblizuje k old-school MTB, ja nepohrdnem ani zvaznicovou nahanackou niekde pri BA, ale kazdorocne sa tesim na august ako si dam do tela, stertnem kamosov a pokusim sa o PRko na Baske 😁. Takze za mna super, davam 99%, za co som si zaplatil to som dostal. To 1% je za strihanie rohov cisla pred jedalnou, tie noznice zmiznu skoro kazdy rok 😁, chcelo by to tam nejakeho dobrovolnika s noznickami alebo inak vymysliet. Gulas bol fakt super, pozdravujte kuchara/ku 👍🏻. K vapkam a neohladuplnym "lesticom" sa nevyjadrujem, to je na kazdom maratone. Do znacenia nemozem moc kecat kedze trat poznam, ale na Harde bolo podla mna OK, dolezite miesta oznacene, na krizovatkach regulovcici... Vdaka za akciu, vidime sa o rok.

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Bol som trať klasik a spokojnosť.Posunutý štart o 11tej pomohol,aby sme sa menej plietli s pretekármi z Hard trate.A horko by bolo aj keby sme štartovali o 10:00... So značením som nemal žiadny problém,ale zas tú trať idem už 4x a už ju poznám.A rozbitá trať,blato,korene a podobne mi nevadí,kto také jazdí pravidelne ,tak je zvyknutý 😃

A pred štartom by bolo dobré vyhlásiť nejaké odporúčania ako napr.
Keď niektorí nevládzu šlapať do kopca a tlačia bajk,tak nech sa dajú na jednu stranu a nech sú neni rozptýlení po celej ceste dvaja traja vedľa seba a podobne...

thumb_up1thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Veľmi rad davam plny počet hviezd maratónom, vždy rad vychválim veci a organizáciu lebo viem koľko úsilia ide do toho. MTBIKER je už značka, kvalita nejaká úroveň, presne to by som cakal na maratóne. Pekne od začiatku. Minuly rok som bol harda, križovali sa trate áno jedna trat Skorej druha neskorej. Ale štartovať klasik o 11, šliapať na lukach pri 40°C+ neni ideál, dobre to sa dá prekusnut počasiu nerozkazeme a znížilo sa riziko križovania. Trať a jej značenie, jedna veľká katastrofa, nevýrazne, veľa krát aj chalani čo sem chodíme každý rok sme váhali kam ísť. Maličké maratóny majú značenie premakane o 20levelov vyššie. Regulovcik nad omsenim by mal dostať po prstoch retardér! Prvá skupina letíme, posielal stále niekoho mimo trat na inú luku dole do dediny úplne od veci, že to je lepšie. Nakoľko sme tento úsek poznali jeho poveli sme ignorovali. Borec z prvej skupiny dostal defekt, začal nás opäť dobiehať a predierat sa do predu aby chytil opäť prvú dvojku. Ale tento pán a mnoho dalších kričal nech ide mimo trat. Opäť si nadbehol zablúdil no komment! Zjazd ku kaplnke z omsenia, naháňali nás psy hneď sa lepšie šľape agresívne veľké psy. Prídeme do cieľa človek sa ide najest, pomaly nikde nejaké info na mieste kde sa dáva jedlo či nápoj. Dobre na to sme prišli, išli sme do školskej jedálne a mne osobne sa ešte nožničky ušli a presne ľudia pobehovali nervózny lebo niekto tie nožničky niekde potiahol naozaj nožničky? vapky? Rada minimálne na hodinu na slnku nie dik prešiel som radšej 2min na biku na vapku. Akože som naozaj sklamaný, nakoľko tento rok som už navštívil veľa maratónov od apríla ale toto bolo zatiaľ najhoršie. Štartovný balicek pomerne onicom za tie peniaze už sa to začína podobať na škoda maratón za veľa peňazí nič v balíku. Zatiaľ najlepšie bikefest. Keď už bol ten upek na tom námesti, mohli ste zabezpečiť pitnú čistú vodu pre ľudí zdarma v nejakých bareloch. Lebo kupovať si minerálky za 1.20€ 0.5 a čakať 3 h na vyhodnotenie neni ideál. Rad by som povedal že tieto pocity som mal len ja, ale bohužiaľ zdieľam ich s ostatnými ocastnikmi s ktorými som mal možnosť hovoriť po závodoch. Prvé na slovo vždy prišlo chabé značenie. Dakujem za akciu dúfam že budúci rok sa vidíme a troska s vylepšením

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Peťo , veď Ty si z TN, to si mohol tú trať poznať takmer po slepiačky , veď to máš za oknom....

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Ja trať, poznám. To neznamená, že značenie je dobre. To neznamená, ze každý to má za oknom. Tak isto neznamená, že regulovcik má posielať zlým smerom. Ja pisem konštruktívnu kritiku. Rad opäť prídem. Ale bez spätnej väzby nemá organizátor ako vedieť čo bolo zle a čo naopak dobre vidíme sa ahoj

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Jasné vždy je , čo zlepšovať, ja som išiel tento maratón a trať HART prvý krát. Za mňa veľmi pekná trať. Už len ju vyznačiť na 84 km musí dať zabrať. Pretekári z trate Klasik a Hart sa prelínali prirodzene. Za mňa dobré načasovanie. Zajazdil som si trochu aj s najlepšími z trate Klasik a na záver som išiel s tými trochu pomalším z kratšej trate. Neblúdil som ani raz, ale asi je to aj tým, že to bol môj deviaty tohtoročný maratón. Pekný deň prajem.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Aj keď som sa preteku nezúčastnil zo zdravotných dôvodov , tak darček k štartovnému číslu sa doma veľmi páčil. Hneď mi baby zobrali cyklo fľašu.
Dúfam, že aj na rok bude taká pekná fľaška.
Ďakujem

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

Nemozem hodnotit, dostal som defekt po 4,5 km 😁 takze verim, ze o rok. Ale dam 3. Za zazemie.

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

🤔💪🏻😆

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up0thumb_down reply

všetko bolo povedané na isté veci sa luďia stažujú XY rokou nepomáha politika je tam taká aká je ale chodím tam kvôli ludom zapretekať si a po preteku posedieť s partiou

thumb_up0thumb_down reply
thumb_up-3thumb_down reply
Tento príspevok vyhodnotili používatelia ako nekvalitný alebo ofenzívny, a preto sa nezobrazuje Klikni sem ak si ho želáš napriek tomu zobraziť.
thumb_up-3thumb_down reply
thumb_up1thumb_down reply

Mrzí nás vaša skúsenosť a že sme nedokázali naplniť vaše nekonkretizované očakávania.

thumb_up1thumb_down reply
Formulár sa odosiela
Pridaj hodnotenie
Formulár sa odosiela
Pridaj svoje hodnotenie
keyboard_arrow_up