Čistenie ako nevyhnutná súčasť jazdenia - predĺžte životnosť komponentov

Po výjazde sa vždy potrebujeme osprchovať a aj náš dvojkolesový miláčik si vyžaduje čistenie a trochu pozornosti. Dnes vám predstavíme základné čistiace prostriedky pre váš bicykel.

Weldtite Jet Blast Degraser


Jet Blast Degreaser tlakový odmasťovač poskytuje účinné a rýchle čistenie. Vďaka vysokému tlaku 18 bar v nádobe odstránite nečistotu, olej či prach z vašej kazety a reťaze. Trysku si môžete nasmerovať na znečistené miesta. Žiadna demontáž kazety nie je potrebná. Každého určite poteší informácia, že tento odmasťovač vyschne v priebehu niekoľkých sekúnd. Cena tohto čističa sa pohybuje okolo 10 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Cyclon Bike Care Bionet


Mnohé čistiace prostriedky nemyslia na prírodu. Cyclon Bike Care Bionet je biologicky rozložiteľný odmasťovač mastnôt, olejov a všetkého, čoho sa chcete zbaviť. Zároveň má veľmi príjemnú vôňu, nie je toxický a môžete ho riediť vodou. Báť sa nemusíte ani o svoj lak. Predáva sa s praktickým rozprašovačom, ktorý vám pomôže vyčistiť aj menej prístupné miesta. Cena sa pohybuje okolo 11 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Tunap čistič vidlice


Len čistá vidlica dokáže plniť svoju úlohu na sto percent. Myslíme tým samozrejme čisté nohy vidlice. Čistič v spreji od značky Tunap odstraňuje prach a mikroskopickú špinu a stará sa o plynulý a bezproblémový chod vidlice. Sprej jednoducho aplikujete na nohy vidlice, necháte chvíľu pôsobiť a potom ho utriete. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Motorex Easy Clean


Motorex Easy Clean sa stará o odmastenie a čistenie reťaze a ďalších pohyblivých častí bicykla, ktoré môžu byť poriadne zanesené. Tento prípravok sa dá kombinovať aj s práčkou na reťaz, a tak vám vznikne kvalitná zmes, ktorá dokonale vyčistí váš pohon. V balení nájdete aj šikovný aplikátor, ktorý vám pomôže dostať sa na menej prístupné miesta. Cena sa pohybuje okolo 13 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Force čistič PRO


Čistič určený pre všetky druhy rámov ponúka aj Force. Či už je váš bicykel z karbónu, hliníka či titánu, tento produkt môžete použiť za každých okolností. Vďaka pene s vysoko účinnou receptúrou napomáha pri odstraňovaní nečistôt a mastnoty z pohonu. Predáva sa v praktickej 0,75 litrovej fľaši spolu s rozprašovačom. Cena sa pohybuje okolo 6 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Rex Chain Cleaner


Predĺžiť životnosť kazety a reťaze môžete pomocou pravidelnej údržby. Prípravok od značky Rex čistí a odmasťuje. Je dodávaný v praktickej fľaši spolu s rozprašovačom. Použiť ho samozrejme môžete aj v kombinácii s práčkou na reťaz, a tak sa môžete pustiť na ďalší svoj výjazd s čistou kazetou a reťazou. Cena sa pohybuje okolo 16 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Shimano WET Lube


V tomto období potrebujete olej, ktorý zvládne ťažké sychravé podmienky. Voda, topiaci sneh či vlhkosť sa môžu prejaviť na vašej reťazi a pohone. WET Lube vďaka vyššej hustote zostáva na reťazi dlhšiu dobu, znižuje trenie a hluk a chráni reťaz pred koróziou a nečistotami. Predáva sa v 100 ml fľaštičke a tá je navyše ukončená praktickým dávkovačom. Cena sa pohybuje okolo 6 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.

Bianchi čistič na lesklé rámy


Pozornosť si pri čistení určite vyžadujú nielen komponenty, ale aj rám. Značka Bianchi sa nesústreďuje len na výrobu rámov, ale snaží sa pomáhať aj pri ich údržbe. Vďaka čističu na lesklé rámy sa zbavíte prebytočnej špiny a zároveň prinavrátite pôvodný lesk. Čistič je predávaný aj pre matné rámy v 500 mililitrovej fľaši s aplikátorom. Cena sa pohybuje okolo 10 € a viac sa dozviete na tomto odkaze.


Ak vás niektorý z uvedených produktov zaujal, neváhajte navštíviť stránky jednotlivých výrobcov/dovozcov.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel PR článok

Umyť a namazať - základ starostlivosti o bicykel

Správne prostriedky na čistenie bicykla a mazivo dokážu výrazne stíšiť jazdu, predĺžiť životnosť komponentov a vo výsledku ušetriť za servis. Prinášame niekoľko tipov.
Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý PR článok

Čistenie a mazanie - základ, ktorý zvládne každý

Poznáte ten pocit, keď poumývate bicykel, všetko namažete a zostanete sa naň pozerať ešte ďalších 10 minút s úsmevom? Trochu vám k nemu pomôžeme a pridáme niekoľko tipov na vhodné doplnky.
Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni PR článok

Pohon a radenie – očisti, namaž, upgradni

Medzi „spotrebáky“ na bicykli patria aj rôzne časti pohonu, niektoré vydržia kratšie, iné dlhšie. Prinášame niekoľko tipov, po ktorých môžete siahnuť.
keyboard_arrow_up