Kellys Theos F100: Dvojkolesový superšport na obzore?

Hoci kombinácia značiek Kellys a švédskeho výrobcu exkluzívnych superšportových áut na prvý pohľad pôsobí ako utópia, opak je pravdou.

Ako teda spolu tieto dve značky súvisia? Slovenský výrobca bicyklov totižto nadviazal spoluprácu s výrobcom automobilových kompozitových dielov pre karosérie známeho švédskeho výrobcu exkluzívnych superšportov, ktorých ceny sa rátajú v jednotkách miliónov eur.


Ľahký, ľahší, Theos F

Cieľom tejto spolupráce je údajne vývoj „najľahšieho plne výkonného e-biku na trhu" s názvom projektu Theos F100. Posledné roky prichádzajú na trh tzv. „light ebiky”, ktoré sú charakteristické tým, že majú osadené batérie s menšou kapacitou, prípadne menšie motory s nižším výkonom a krútiacim momentom. Toto však nie je cesta, ktorou sa rozhodli ísť vývojári Kellysu.


Ebike bez kompromisov

Vývoj nového modelu Theos F100 je teda zameraný primárne na to, aby jeho výsledkom bol výkonný ebike, ktorý by mal vysokú kapacitu batérie s plnohodnotným dojazdom, silný motor a zároveň ponúkal čo najlepšiu hmotnosť v rámci svojej kategórie. To samozrejme súvisí aj s celkovým jazdným prejavom a dynamikou jazdy.

Aby bolo možné niečo takéto dosiahnuť, vývojári sa rozhodli pre tento projekt vyrobiť ešte ľahšiu kompozitovú konštrukciu rámu, pre ktorú má byť okrem vysokej odolnosti charakteristická ešte väčšia redukcia hmotnosti. A tu sa dostávame k zmienenému švédskemu výrobcovi, ktorý pre karbón-kompozitové karosárske diely používa rovnaké technologické zázemie, ako plánuje použiť Kellys na výrobu modelu s kódovým označením F100.


Modelový rad plný inovácií

Tí z vás, ktorí sledujú technologické trendy v cyklopriemysle, si pravdepodobne budú ešte pamätať na videorozhovor s riaditeľom Kellysu o revolučnom extra-odolnom materiáli pod názvom Feather od výrobcu Rein4ced, ktorý Kellys používa napríklad na kompozitové modely Theos F90, a ktorý sme mimochodom mali aj možnosť v redakcii otestovať. Nie je to teda prvýkrát, čo Kellys experimentuje s inovatívnymi materiálmi, pričom využíva aj služby renomovaných európskych výrobcov a vďaka tomu v porovnaní s inými výrobcami príjemne vybočuje z davu.


Informácie o hmotnostnej úspore voči aktuálnym rámom Theos k dispozícii zatiaľ nie sú, rovnako ako termín ich dostupnosti. Podľa nepotvrdených informácií by mal však mať nový ultraľahký elektrobicykel Kellys Theos F aj odlišnú kapacitu batérie v porovnaní so súčasnými 725 Wh modelmi.
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Predstavenie: Nový KELLYS THEOS R - ku kompozitom prichádza hliníková robotika

Počítačom v Európe riadené zváracie a obrábacie stroje, nový motor a technológie. To je úplne nový celoodpružený KELLYS THEOS R.
Predstavenie: Kellys Theos F100 - najľahší plne výkonný e-bike

Predstavenie: Kellys Theos F100 - najľahší plne výkonný e-bike

Kellys predstavil svoj najľahší, plne výkonný elektrobicykel s 825 Wh batériou, 85 Nm motorom Shimano a hmotnosťou iba 20,6 kg. Bude najľahším elektrobikom na svete?
Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

Test: Kellys Theos F90 - The Game Changer

O tomto bicykli už ste určite mnohí veľa čítali, videli fotografie, či videá alebo diskutovali. Ja osobne som ho začal evidovať už v Kanade a tešil som sa, kedy ho vyskúšam.
keyboard_arrow_up