Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.

CTM Molab - 41,99 €


Trailová prilba Molab má hlbšiu konštrukciu, čo má za následok ešte lepšiu ochranu hlavy. O jej odvetranie sa stará 14 veľkých ventilačných otvorov s dvoma špeciálne umiestnenými na čele. Ak sa však už vlhkosť začína hromadiť, postarajú sa o ňu vypchávky. Tie zaujmú najmä svojou pohodlnosťou, možnosťou ich vybrať a oprať a takisto ich schopnosťou doladiť veľkosť prilby do dokonalosti – v balení sa nachádzajú aj náhradné 12 mm vypchávky. Jej MOC je 54,99 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

Giro Agilis - 85,99 €


Giro Agilis patrí medzi univerzálne prilby, ktoré využiješ ako v teréne, tak aj na ceste. Kombinuje v sebe totiž pretekársky dizajn s predĺženou ochranou zátylku. O tom, že je stavaná na intenzívny tréning, svedčí aj 32 vetracích otvorov, usporiadaných za pomoci technológie Wind Tunnel™. Typický pre prilby Giro je aj systém upínania Roc Loc® 5, ktorý spoľahlivo drží prilbu na mieste. Odporúčaná MOC prilby je 89,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Dainese Trail Skins Pro - 84,99 €


Chrániče Trail Skins PRO sú to, čo chcete mať na kolenách pri celodennom jazdení po trailoch. Ich špeciálna štruktúra PRO SHAPE 2.0 pomáha rozptilovať silu nárazu a zároveň umožňuje výborné vetranie počas celého dňa. Aby ochrany nebolo málo, po stranách sú dodatočné výstuhy, ktoré pomôžu pri bočných nárazoch. Na mieste držia vďaka silikónovému pásiku na spodnom aj hornom okraji a naviac sa dajú stiahnuť suchým zipsom. MOC je 84,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Cratoni C-Maniac 2.0 Trail - 90,99 €


Ak si náročný/á pri výbere trailovej prilby, Cratoni C-Maniac určite dokáže zaujať. Pri jej vývoji totiž dbali nielen na čistý dizajn, ale aj na vysokú funkčnosť a praktickosť. Okrem odvetrania 11 otvormi s integrovanou sieťkou proti hmyzu a jemne nastaviteľným obvodom hlavy je na ňu totiž možné inštalovať zadné osvetlenie či GoPro kameru. Ochranný šilt je odnímateľný. Jej MOC je 110 € a hneď v niekoľkých farebných vyhotoveniach ju nájdeš na našom MTBIKER shope.

Amplifi Salvo Joint Knee - 84,99 €


Chrániče na kolená Salvo Joint Knee dobre poslúžia začiatočníkom, ale aj skúseným bikerom. Sú totiž ergonomicky tvarované s cieľom zaručiť čo najlepší komfort za použitia špecificky rozmiestnených flexibilných zón. Výstuž z kevlaru zabezpečuje vysokú odolnosť materiálu. Ich lemy sú ukončené protišmykovým povrchom, aby aj pri šliapaní do pedálov zostali na mieste. Komfortu pri nosení napomáhajú aj bočné vypchávky. Ich MOC je 84,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Dainese Linea 03 - 149 €


Prilba Linea 03 patrí medzi všestranné kúsky, ktoré využiješ ako na traile, tak aj pri jazde po zvážniciach. Jej konštrukcia kombinuje polykarbonátovú škrupinu s EPS vnútrajškom. Ten je mapovaný tak, aby čo najlepšie pokryl časti hlavy, ktoré bývajú najčastejšie vystavené nárazu. Či už sa zameriame na antibakteriálne výstelky, 18 vetracích otvorov, alebo možnosť nosiť ju s copom, komfort je pri nosení skrátka zaručený. Jej MOC je 150 € a nájdeš ju na MTBIKER shope.

ABUS CliffHanger MIPS - 189,99 €


Prilba CliffHanger MIPS je nabitá technológiami a vychytávkami. Jednou z najpodstatnejších je MIPS, ktorá chráni mozog proti rotačným silám pri páde. Prilba je nastaviteľná nielen po obvode, no rovnako aj výškovo za pomoci systému Zoom ACE MTB. O odvetranie sa stará 14 otvorov a komfortu napomáha aj výškovo nastaviteľný šilt, systém GoggFit na uloženie okuliarov alebo magnetické upínanie remienkov. Možné je dokúpiť senzor QUIN Slim. Jej MOC je 189,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

KLS Rampart- 55,99 €


Na ochranu lakťov sa často zabúda, aj keď práve tie bývajú na rane po kolenách ako prvé. „Lakťáky" Rampart sú vyrobené z polyuretánovej peny E3T, ktorý je pri bežnom nosení ľahká a pružná, no pri náraze tvrdne. Po bokoch majú dodatočnú výstelku, na mieste držia silikónovými pásikmi so suchým zipsom na ešte bezpečnejšie uchytenie. Veľkou výhodou je možnosť penu E3T vyberať. MOC chráničov je 74,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Oakley DRT3 MIPS - 106 €


Trailová prilba DRT3 je takisto vybavená systémom MIPS, ktorý redukuje rotačný pohyb pri páde. Zvonku zas chráni pevná škrupina s penou absorbujúcou nárazy. Veľké vetracie otvory sú doplnené o praktické otvory na odloženie okuliarov – koniec koncov, pri ochrane pred slnkom ich čiastočne dokáže zastúpiť výškovo nastaviteľný šilt. Zaujímavosťou je silikónový chránič proti potu, doplnený textilno-penovou výplňou. Odporúčaná MOC tejto prilby je 118 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Pre viac rôznych prilieb a kompletnú ponuku môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: Archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu PR článok

Ochrana hlavy aj tela pre každého cyklistu

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?
Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
keyboard_arrow_up