Zdroj: Natália Šoltesová

Pri rýchlej jazde dole kopcom treba extra dbať na správnu ochranu. Bude to klasická prilba či „integrálka“? Chrániče kolien, alebo radšej celé torzo?

Kellys DARE II - 69,99 €

prilba Kellys DARE II
Prilba DARE II je primárne určená na jazdenie po trailoch. Bola vyhotovená technológiou in-mold, čo znamená vstrekovanie expandovaného polystyrénu do škrupiny prilby. Vo výsledku je tak prilba ľahšia. Navyše, tento model disponuje štítom, ktorý chráni pred slnkom aj pred konármi. Potešia aj drobnosti ako magnetické upínanie Fidlock či port na okuliare. MOC prilby je 69,99 € a vo viacerých farebných vyhotoveniach ju nájdeš na našom MTBIKER shope.

Leatt Knee & Shin Guard Dual Axis - 92,99 €

chránič Leatt Knee & Shin Guard Dual Axis
Chrániče kolien od Leatt majú okrem ochrany aj ďalší cieľ – zabezpečiť maximálnu slobodu pohybu. Dvojité otočné čapy presne kopírujú pohyby kolena a tak takmer necítiť, že chrániče nosíte. Okrem toho je každý kúsok anatomicky tvarovaný pre konkrétnu nohu. Na poli ochrany je skĺbená tvrdá nárazová škrupina na vonkajšej strane s mäkkou a vetranou nárazovou penou vnútri. Lepšej ventilácii napomáhajú aj vetráky. MOC chráničov je 109 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

CTM BONKiT - 32,99 €

prilba CTM BONKiT
Model BONKiT je ako doma pri jazdení na BMX, pumptracku či v disciplíne dirt. Vzhľadom na svoju konštrukciu je prilba až prekvapivo ľahká – jej hmotnosť je 270 g. O odvetranie sa stará 20 ventilačných otvorov, ktoré sú v prednej časti doplnené sieťkou proti hmyzu. Prilba nezaostáva ani s ohľadom na pohodlnosť nosenia, keďže je možné ju stiahnuť otočným mechanizmom. Samozrejmosťou sú pohodlné vypchávky a popruhy. Jej MOC je 32,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

ALPINA Rootage - 106 €

prilba ALPINA Rootage
Enduro s maximálnou dávkou bezpečnosti? V Alpine nenechali nič na náhodu a model Rootage má v škrupine integrované karbónové platničky, ktoré prilbu robia robustnou a zároveň ľahkou. O odvetranie sa stará 15 otvorov, ktoré sú vystužené polykarbonátom. Za zmienku však stojí najmä upínanie. Systém Run Ergo Flex stiahne prilbu okolo hlavy o 360°, čo zaručuje maximálnu mieru bezpečnosti pri jazde. MOC tohto modelu je 180 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Leatt Impact Shorts 3DF 4.0 - 111 €

chránič Leatt Impact Shorts 3DF 4.0
Ochrana bokov a stehien je niekedy zaznávaná, no pri rýchlych gravity disciplínach o to dôležitejšia. Šortky od Leatt sú vyrobené z kompresného MoistureCool materiálu. Sieťovaná ventilácia zabezpečuje odvetranie aj v teplých dňoch a je odolná voči zápachu. Nejeden cyklista ocení, že sedenie je polstrované a teda na pohodlí zapracovali aj v tomto smere. Bonusom je odnímateľné polstrovanie kostrče. MOC šortiek je 129 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Giro Agilis - 79,90 €

prilba Giro Agilis
Giro Agilis patrí medzi univerzálne prilby, ktoré využiješ ako v teréne, tak aj na ceste. Kombinuje v sebe totiž pretekársky dizajn s predĺženou ochranou zátylku. O tom, že je stavaná na intenzívny tréning, svedčí aj 32 vetracích otvorov, usporiadaných za pomoci technológie Wind Tunnel™. Typickým pre prilby Giro je aj systém upínania Roc Loc® 5, ktorý spoľahlivo drží prilbu na mieste. MOC prilby je 92,78 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Bell Super 3R MIPS - 172 €

prilba Bell Super 3R MIPS
Dva v jednom – aj tak by sa dal popísať model prilby Super 3R MIPS. Jej chránič brady je odnímateľný a tak je vhodná na traily, enduro aj downhill. Nemenej dôležitý je ale systém MIPS, ktorý pri páde znižuje účinok rotačných síl na mozog. Štít prilby je nastaviteľný a tak je na výber viacero polôh – od ochrany pre konármi až po lepšiu venitláciu. Tú klasicky zabezpečuje 23 otvorov. Prilba je kompatibilná so zjazdárskymi okuliarmi a GoPro, jej MOC je 269 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Leatt Body Vest 3DF AirFit Evo - 203 €

chránič Leatt Body Vest 3DF AirFit Evo
Chránič Body Vest chráni torzo tela a je odolný voči nárazu do úrovne 2. Vďaka zväčšenej nárazovej zóne chráni väčšiu plochu hrudníka. Nezabudlo sa ani na bočný náraz – tu sa nachádza penová výstelka. Okrem toho, inovovaný systém BraceOn v spojení s penou 3DF AirFit poskytujú pohodlie pri jazde – jednak štíhlejšími popruhmi a tiež mäkkosťou a odvetraním. Bonusom je kompatibilita s chráničom krku Leatt Neck Brace. MOC je 239 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Ak si chceš prezieť viacero prilieb či chráničov pre jazdu v teréne, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
Zdroj fotografií: archív redakcie

[Foto na úvode: Natália Šoltesová]

info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela PR článok

Prilby a chrániče - aby cyklistika nebolela

Nešťastné pády nie sú doménou len začiatočníkov. Stačí, že si ako najbližší cieľ dáme zvládnuť náročný rockgarden alebo gap. Možností ochrany je hneď niekoľko a zopár kúskov si dnes ukážeme.
Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe? PR článok

Giro Coalition Spherical – celý deň vo full face prilbe?

Giro Coalition svojimi unikátnymi vlastnosťami nastavuje nový štandard pre ľahkú full face prilbu. Poď sa spolu s nami pozrieť na to, čo ju robí takou výnimočnou.
keyboard_arrow_up