Výmena komponentov po sezóne - pre ďalšie spokojné jazdy

Záver sezóny je ideálny čas na obmenu komponentov na bicykli. Nemusí ísť však iba o „spotrebáky“, určite poteší aj nejaký ten upgrade.

AbsoluteBLACK GRAPHENpads® - 35,99 €

absoluteBLACK GRAPHENpads
absoluteBLACK ide opäť mierne proti prúdu, tentokrát na poli brzdových systémov. Ich organické brzdové platničky GRAPHENpads® kombinujú keramiku a grafén. Je ním potiahnutý povrch platničky a nahrádza toxickú meď. Táto zmes poskytuje zvýšenú istotu a konzistentnosť pri brzdení. Sú kompatibilné so širokým spektrom bŕzd Shimano, Tektro a iných. MOC jedného páru je 35,99 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Effetto Mariposa Caffelatex M - 39,99 €

Effetto Mariposa Caffelatex M
Bezdušové prevedenie plášťov a kolies už dávno nie je vyslovenou doménou horskej cyklistiky a nachádza svoje uplatnenie aj v gravel, či cestných disciplínach. Sada Caffelatex M poslúži na konverziu hocijakého setu kolies. Obsahuje 250 ml tmelu Caffelatex, ktorý neskôr upcháva diery v plášti, bezdušovú pásku Caffelatex na utesnenie ráfika, dva bezdušové ventilky a návod na použitie so samolepkami. MOC tohto setu je 39,99 € a nájdeš ho v našom MTBIKER shope.

microSHIFT XLE H-SERIES - 35,99 €

microSHIFT XLE H-SERIES
11-rýchlostná kazeta z dielne microSHIFT je vhodná najmä na horské, či gravel bicykle a vyznačuje sa svojou vysokou trvanlivosťou. Vďačí za ňu predovšetkým výrobnému procesu ocele, ktorá je viacstupňovo tepelne spracovaná. Tým pádom zvláda aj vyšší krútiaci moment elektrobicyklov, či namáhanie v ťažkom teréne. Je kompatibilná s HG orechmi a dostupná v troch rôznych rozsahoch ozubenia. MOC jedného kusa je 62,99 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Maxxis Assegai - 63,99 €

Maxxis Assegai
Maxxis Assegai v šírke 2,50“ kombinuje to najlepšie z plášťa Minion DHF a Minion DHR II. Poskytuje všetko, čo potrebuješ pre agresívnu jazdu – ochranu bočníc proti prerazeniu EXO a SilkShield, trojzmesovú technológiu 3C zabezpečujúcu minimálny valivý odpor a perfektný grip, či prívlastok WT, teda wide trail, umožňujúci obuť ho aj na široké ráfiky. Extra výstupky zlepšujú prejav plášťa pod záťažou. Cena jedného kusa je 79, 99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

KMC X12 Ti-N - 71,99 €

KMC X12 Ti-N
Reťaz KMC X12 so 126 článkami je určená pre 12-rýchlostné systémy a je kompatibilná s radením ako z dielne Shimana, tak aj SRAM-u, Campagnola, či iných výrobcov. Stavia na vysokej trvácnosti, ktorej napomáha Titan Nitrid povrchová úprava, a zároveň nízkej hmotnosti. Montáž reťaze je uľahčená rýchlospojkou Missing Link. Vďaka vonkajšej časti X-bridge sa pri radení posúva kazetou hladko a rýchlo. MOC je 71,99 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

Panaracer Gravelking SK - 43,99 €

Panaracer Gravelking SK
Ak radi z cesty odbáčate na nespevnené povrchy, je nutné mať dobré plášte a Panaracer Gravelking túto podmienku jednoznačne spĺňajú. Pneumatika má vzhľadom na použitie relatívne agresívny vzor, no čo je dôležitejšie, ponúka grip za suchých aj mokrých podmienok a poskytuje ochranu proti defektu. Vyrába sa vo viacerých rozmeroch a je možné ju použiť aj v bezdušovom prevedení, čím bude pohodlie ešte viac navýšené. Cena za kus je 57,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Stan’s NoTubes tesniaca páska - 12,89 €

Stan’s NoTubes tesniaca páska
Pri bezdušovom prevedení kolies je základom bezdušová páska. Tá utesňuje ráfik a zabraňuje vzduchu, aby cezeň unikal. Zároveň chráni vnútro ráfika pred prenikajúcou vlhkosťou. 9,14-metrová páska je dostupná v štyroch rozmeroch, podľa vnútornej šírky ráfika a hodí sa pre hocijaký priemer kolesa. Lepivá časť pozostáva z lepidla z prírodnej gumy, ktorá nezanecháva zvyšky na ráfiku a spoľahlivo drží za každých okolností. Jej MOC je 18,90 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

FORCE penové gripy - 10,79 €

FORCE penové gripy
Penové gripy sa stali symbolom pohodlia vďaka ich mäkkosti. Gripy od značky Force sú typu Lock-on, čo znamená, že sú na riadidlách zaistené objímkami a skrutkami. Tvrdená pena poskytuje dostatok komfortu, istoty úchopu a takisto trvanlivosť. So svojou dĺžkou 130 mm sú vhodné aj pre ľudí s väčšími dlaňami a rozumejú si s riadidlami so štandardným vonkajším priemerom 22,2 mm. Ich MOC je 12,69 € a nájdeš ich na našom MTBIKER shope.

Viac komponentov, ktoré môžeš po sezóne vymeniť, alebo podrobiť upgradu, nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
keyboard_arrow_up