Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?

Lezyne KTV PRO Alert - 24,99 €

Lezyne KTV PRO Alert
Svetlo KTV PRO ALERT okrem „klasickej“ funkcie zadného svetla ponúka aj čosi navyše. Ocenia to cyklisti, ale aj vodiči áut. Často sa stáva, že sa pred cyklistom objaví nečakaná prekážka a musí náhle brzdiť. Cyklisti alebo vodiči idúci za ním nemusia na takúto situáciu dostatočne rýchlo reagovať. Svetlo Lezyne disponuje senzorom a dokáže na nečakanú zmenu rýchlosti upozorniť. Nabíja sa pomocou USB portu, jeho MOC je 30,99 € a nájdete ho v MTBIKER eshope.

SiS GO Energy Bar Mini - 1,79 €

SiS GO Energy Bar Mini
Energiu potrebujeme, keď vyrážame na tréning, ak máme pred sebou dlhú cestu domov z práce, ale aj keď vyrážame na večerný výjazd s partiou na traily. SiS ako odborník na výživu ponúka ľahko stráviteľnú energetickú tyčinku s vysokým obsahom sacharidov, vyrobenú zo skutočného ovocia a zdravých ingrediencií. Zmestíte ju do zadného vrecka vášho dresu. Na výber sú až štyri príchute – čokoláda, čučoriedka, jablko s čiernou ríbezľou a lesné plody. Jej MOC je 1,99 € a nájdete ju v MTBIKER eshope.

FORCE X70 Windster - 54,99 €

FORCE X70 Windster
Jesenné výjazdy majú svoje špecifiká. Potrebujeme ochranu pred prienikom chladu, no rovnako potrebujeme, aby naše oblečenie dobre odvetrávalo prebytočnú vlhkosť a teplo. X70-ka od Force ponúka ochranu Windster na prednej strane, kým zvyšné časti tvorí zateplená Lycra. Tá zaručuje, že bunda hreje, ale zároveň odvetráva. K dispozícii je až 5 vreciek na uloženie drobností. K bezpečnosti prispejú fluo žlté časti a reflexné prvky. MOC je 63,99 €. Nájdete ju na MTBIKER eshope.

SIGMA Aura 60 + Nugget II - 47,99 €

SIGMA Aura 60 + Nugget II
Ideálna sada svetiel v kvalitnom spracovaní, s optimálnym výkonom nielen pre jazdu mestom. Predné svetlo poskytuje svietivosť 60 lux, vďaka modernej LED technológii od výrobcu OSRAM. Dosvieti do vzdialenosti 70 metrov. Blikačku je vidieť už zo vzdialenosti 400 metrov, čo je dostatočná vzdialenosť pre každého zo zadu prichádzajúceho vodiča, aby spozornel. Obe svetlá sa nabíjajú pomocou micro USB kábla, hmotnosť sady je 105 g a odporúčaná cena 59,99 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.

Weldtite sada na opravu - 10,89 €

Weldtite sada na opravu
Oprava bezdušových plášťov bude hračka aj v podvečernom jesennom šere. Pomôže vám v tom okrem svetla aj opravná sada, akou je táto od Weldtite. Obsahuje všetky potrebné nástroje, vrátane nožíka na zarezanie pretŕčajúcej gumy, rašple, ihly či špeciálny gumový roztok pre lepšie utesnenie priestoru medzi knôtom a plášťom. Výhodou tejto sady je, že s ňou môžete opravovať defekt bez toho, aby ste zhadzovali koleso z bicykla. Odporúčaná cena je 10,89 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.

ALPINA S-WAY VL+ - 127 €

ALPINA S-WAY VL+
Univerzálne okuliare do každých podmienok. Ideálne ich využijete vtedy, ak vyrazíte na bicykel už na obed a domov sa budete vracať až po tme. Sú fotochromatické a dostatočne rýchlo sa prispôsobia svetelným podmienkam, ktoré vonku panujú. Prispôsobiť si viete rám a aj nosníky tak, aby vyhovovali vašim požiadavkam. Okuliare pritom vďaka ich nízkej hmotnosti (31 gramov) sotva budete vnímať. Multišportové okuliare nájdete za MOC 149,95 € na našom MTBIKER eshope.

SKS Explorer Smart - 29,99 €

SKS Explorer Smart
Ak chcete mať telefón vždy na očiach, alebo si so sebou chcete pribaliť ľahkú bundu či ďalšie príslušenstvo, môže byť pre vás riešením taška na rám. Uchytáva sa hneď ku hlavovej rúrke pomocou kvalitných remienkov so silikónovou potlačou, aby chránili aj samotný rám. Taška má objem 1,35 litra, je vodotesná a priestor pre smartfón je odnímateľný. Priesvitný kryt tiež umožňuje ovládanie dotykovej obrazovky. Bezpečnosť dopĺňajú reflexné prvky. Odporúčaná cena je 34,65 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.

POC Joint VPD Air - 81,99 €

POC Joint VPD Air
Pri „túlačkách“ terénom sa môže stať aj malá nehoda. Nie z nepozornosti, ale napríklad kvôli neviditeľnej nástrahe. Odľahčené chrániče kolien určite poslúžia každému terénuchtivému bikerovi. Nielenže ochránia, no poslúžia aj ako ochrana pri náporoch studeného (pod)večerného vzduchu. Sú maximálne komfortné, vybavené silikónovým protisklzovým systémom a zapínajú sa pomocou suchých zipsov. Chrániče majú odporúčanú cenu 61,99 €. Nájdete ich v MTBIKER eshope.

Garmin Varia UT 800 - 185 €

Garmin Varia UT 800
Pojem Varia má v cyklistickom svete svoju váhu. No nie je to iba vďaka zadnému svetlu s radarom, alebo o novšej verzii s kamerou. Garmin ponúka z tejto rady aj predné svetlo. Svoj výkon dokáže prispôsobiť vašej jazde, podľa rýchlosti a okolitého svetla. Tiež dokáže nastaviť dosvit na základe údajov z cyklopočítača. Šetrí tak batériu a svieti tam, kde si to situácia vyžaduje. K dispozícii je tiež verzia pre jazdu na trailoch a v teréne. MOC svetla Garmin Varia je 185 €. Nájdete ho v MTBIKER eshope.

Viac šikovných doplnkov pre jazdu v noci nájdeš na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo PR článok

Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo

Bicykel – šetrný k životnému prostrediu a mnohokrát najrýchlejší dopravný prostriedok v meste. So správnou výbavou môže byť ešte bezpečnejší a užitočnejší.
Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu PR článok

Prilba – najpodstatnejší ochranný prvok cyklistu

Bez prilby môžeš stratiť omnoho viac, než si myslíš. Určite nezanedbávaj jej nosenie nech už vieš jazdiť akokoľvek dobre a na akokoľvek bezpečnom mieste.
keyboard_arrow_up