O tom že je Filip Polc momentálnym kráľom mestských zjazdov niet pochýb a svoju pozícii potvrdil na akcii Red Bull Descenso del Condor v bolívijskom hlavnom meste La Paz. Trať dlhú 2,2km, ktorej štart bol vo výške 4085m, zdolal vo finálovej jazde časom 2:32. V poradí druhý Yannick Wende (Bolivia) prišiel do cieľa so stratou 14s.

Slovenský reprezentant v horskej cyklistike Filip Polc počas uplynulého víkendu opäť potvrdil, že je "kráľom" mestských zjazdov. Tridsaťročný Pezinčan triumfoval na náročných pretekoch v Bolívii pod názvom Descenso del Condor (Zostup Kondora). Na viac ako dvojkilometrovej trati jazdci zostúpili o 485 metrov, štart bol v nadmorskej výške 4085 m v meste El Alto a cieľ v hlavnom meste Bolívie La Paz (3600 m n. m.). Filip Polc dosiahol čas 2:32 min a o štrnásť sekúnd predstihol domáceho Yannicka Wendeho, ktorý skončil na druhom mieste. Tretí bol Čiľan Enrique Genova. "Preteky v bolívijskom La Paze boli super. O ich náročnosti ani netreba hovoriť. Mesto poskytuje pre bikerov mnoho prírodných tratí a v kombinácii so schodmi, skokmi a extrémnym klesaním bola trať neuveriteľne ťažká," uviedol po pretekoch Filip Polc a pokračoval: "Niektorí miestni jazdci sa vzdali a preteky sledovali iba ako diváci. Na celej trati som nabral obrovskú rýchlosť a z neustálych úderov sa mi poriadne triasla hlava. S tréningom sme začali v piatok a v prvej jazde som ideálne zvládol takmer všetky prekážky. Každú jazdu som išiel na hranici svojich možností. Posledná tréningová bola meraná a vyhral som ju s deväťsekundovým náskokom. Po vynikajúcom dni som teda mohol myslieť na sobotňajšie preteky. Bolo ťažké ísť vždy čisto. Kvalifikáciu som vyhral časom 2:35 min a postúpil do finále."

Vo finále sa slovenský reprezentant musel vyrovnať aj s menším technickým problémom. "Brzdy nefungovali tak, ako by mali, a preto som mal pred štartom malé obavy. Vedel som, že som rýchly a dokážem absolvovať všetky skoky, no v spodnej časti som cítil, že brzdy dostatočne nebrzdia a doslova "lietam" na nespevnenom štrkovom povrchu. Bol som veľmi rád, keď som uvidel cieľový oblúk. Oproti kvalifikácii som z času ukrojil ešte tri sekundy," prezradil Filip Polc.

Mestský zjazd "Zostup Kondora" v Bolívii - výsledky:

1. Filip Polc (SR) 2:32,89 min, 2. Yannick Wende (Bol.), 3. Enrique Genova (Čile)

HeadCam


Video

report_problem Našiel si v texte chybu?
mathosh 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie oblečenie 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Aké kúsky oblečenia a výbavy nám zostali v pamäti po sezóne 2023?
Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Video: Naše najobľúbenejšie komponenty 2023 - MTB, cesta, gravel a enduro

Mazanie, kolesá, pedále, plášte, sedlo, radenie… Nielen o týchto komponentoch bude reč, Tomáš, Cepo a Imro si vybrali svoje obľúbené kúsky, ktoré ich zaujali v sezóne 2023.
Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

Video: Koľko dostane amatér od profíka? Trail na ebiku

O koľko bude rýchlejší profesionál od amatéra v zjazde? Kde bežný biker stráca?
keyboard_arrow_up