Slovenský cyklista Peter Velits finišoval vo 4. etape pretekov Paríž - Nice z Brioude do Saint Vallieru (199,5 km) na 3. mieste a rovnaká priečka mu patrí aj v celkovom poradí tohto podujatia WorldTour. Štvrtkovú etapu vyhral Švajčiar Michael Albasini zo zoskupenia Orica-GreenEdge.

Presadil sa v špurte vedúcej 37-člennej skupiny pred Kazachom Maximom Iglinským. Lídrom pretekov je naďalej Američan Andrew Talansky, ktorý skončil vo 4. etape šiesty. Jazdec tímu Garmin Sharp vedie o 3 sekundy pred Ukrajincom Andrijom Grivkom (Astana), Velits zaostáva o ďalšiu sekundu.

"Cítim sa fajn. Zatiaľ mám od začiatku sezóny asi najlepšie nohy. Nechcem to však zakríknuť, ťažké etapy ešte len prídu. Dnešné 3. miesto je síce pekné, ale mohol som skončiť aj lepšie. V závere som urobil chybu, išiel som do špurtu príliš zozadu. Musím sa naučiť lepšie reagovať v týchto situáciách. Je to pre mňa ponaučenie," povedal pre agentúru SITA Peter Velits. Pre 28-ročného Púchovčana to bolo vo štvrtok premiérové pódiové umiestnenie v tejto sezóne. Do rebríčka UCI si pripísal prvé tohtoročné 2 body. Na cyklistov na Paríž - Nice ešte najnáročnejšie etapy len čakajú. Poradím na prvých priečkach môže zamiešať už piatková etapa, ktorá bude končiť 13,8 km dlhým stúpaním na La Montagne de Lure. O výsledkoch definitívne rozhodne nedeľňajšia časovka do vrchu. Okrem Petra Velitsa má tím Omega Pharma-Quick Step na popredných priečkach aj Sylvaina Chavanela, ktorý je momentálne štvrtý. "Obaja sa máme pokúsiť ísť na celkový výsledok. Nemáme určené, že sa pôjde iba na jedného konkrétneho jazdca. Už piatková etapa bude veľmi dôležitá a jedna z rozhodujúcich. Náročné etapy prídu až v závere pretekov. Zatiaľ som spokojný," doplnil Peter Velits.

Výsledky - cyklistické preteky Paríž - Nice:

4. etapa (Brioude - Saint Vallier, 199,5 km): 1. Michael Albasini (Švaj.) Orica-GreenEdge 4:55:41 h, 2. Maxim Iglinskij (Kaz.) Astana, 3. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step, 4. Enrico Gasparotto (Tal.) Astana, 5. Robert Gesink (Hol.) Blanco, 6. Andrew Talansky (USA) Garmin-Sharp - všetci čas ako víťaz

Poradie po 4. etape: 1. Andrew Talansky (USA) Garmin Sharp 19:35:17 h, 2. Andrij Grivko (Ukr.) Astana +3 s, 3. Peter Velits (SR) Omega Pharma-Quick Step +4, 4. Sylvain Chavanel (Fr.) Omega Pharma-Quick Step +4, 5. Gorka Izaguirre Insausti (Šp.) Euskaltel-Euskadi +5, 6. Lieuwe Westra (Hol.) Vacansoleil-DCM +6

report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Video: Aby výber a nakupovanie gélov a tyčiniek mali hlavu aj pätu

Ako pristúpiť k nákupu športovej výživy? Kupovať postupne, alebo si spraviť zásobu? Vybrať si len jeden obľúbený produkt? Na veci z potravín úplne zabudnúť?
Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Video: Svalovica po bicyklovaní - čo na ňu pomáha?

Čo to je svalovica a ako sa jej vyhnúť alebo ju zmierniť? Čo hovorí odborný svet na masážny valec, pištoľ alebo lymfodrenážne nohavice?
Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Video: Prečo úspešní ľudia športujú? Naše firmy, ktoré vedú majitelia cyklisti

Veľa majiteľov úspešných firiem aj športuje. Ako to majú páni stojaci za firmami Martinus, Isadore, Pixel Federation a MTBIKER.sk?
keyboard_arrow_up