Oravaman Triatlon - jeden z tých najťažších aké sa vôbec dajú absolvovať má za sebou úspešné tri ročníky. V poradí štvrté vydanie tohto už legendárneho podujatia v lone oravskej prírody je naplánované na 12. júla 2014. Organizátori počas uplynuvších mesiacov nezaháľali a pripravovali nové trate, ktoré pretekárom sprostredkuju viac nádherných výhľadov, výnimočných zážitkov z trate, viac endorfínov, viac námahy, viac zábavy... Ako to docielili?

Oproti minulým ročníkom predĺžili trate na takzvané pol-ironmanské vzdialenosti. Aby sa každý pretekár dostal až do cieľa, musí absolvovať 2000m plávania v Liptovskej mare, absolvovať cyklistickú časovku v predĺženej verzii na 90km na trase Liptovská Mara - Huty - Zuberec - Oravice - Suchá hora - kde bude obrátka. Následne sa vrátia cez Oravice znovu do Zuberca a odtiaľ už budú stúpať na Zverovku a potom v nekonečnom stúpaní až na Ťatliakovu chatu v Roháčoch. Na záver stáčí už len odbehnúť polmaratón 21km, cez Rákoň, Lúčnu, Látanú dolinu, Zverovku až do areálu penziónu Pribiskô v Zuberci.Polmaratón je zaujímavý tým, že pretekári prekonajú prevýšenie 600 m.


Preteky to budú krásne ale aj náročné, pretože sa konajú vo veľmi členitom teréne v prostredí Západných Tatier s celkovým prevýšením 2600m.
Po vytúženom cieli však pretekárov bude čakať naozaj len to najlepšie. Nekonečná a obľúbená after párty, kde sa stretávajú pretekári z mnohých krajín, športov, ročníkov narodenia, skrátka ako jedna rodina. Pripravená bude bohatá tombola a samozrejme rockový koncert a neobmedzená zábava až do rána bieleho " title="
Toto podujatie po troch rokoch už patrí medzi špičku svojho druhu v Európe o čom svedčí aj množstvo národných vlajočiek, ktoré budú musieť organizátori pripraviť pre otvárací ceremoniál " title=" Ale nik nepochybuje, že sa znovu naplní už známe motto podujatia - BUDE AKO NEBOLO.


Nové náročné trate prilákajú viacerých pretekárov aj z okolitých krajín. Dnes už môžme povedať, že Oravaman sa vďaka svojej náročnej trati bude môcť zaradiť medzi najťažšie polovičné ironmany v Európe.

Regitrácia je pre obrovský záujem otvorená už od 1.novembra 2013 od 8.00. /3. ročník bol vypredaný za 94minút/ -čo svedčí o mimoriadnej obľúbenosti podujatia.

Viac informácii nájdete na http://www.oravaman.sk alebo na Facebooku pod heslom Oravaman.


report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné videá

Video: MTBIKER na trailoch - Bikepark Kubínska hoľa

Video: MTBIKER na trailoch - Bikepark Kubínska hoľa

Čo môžete očakávať od strediska Kubínska hoľa v okolí Dolného Kubína?
Video: Predbehnú cyklisti vlak? Faster Than a Train 2023

Video: Predbehnú cyklisti vlak? Faster Than a Train 2023

Cyklisti nepretakajú medzi sebou, ale súperia s vlakom. Cieľom je predbehnúť lokálny vláčik Oravka, podariť sa to môže najmä vďaka spoločnej spolupráci.
150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

150 km s Ironmanom alebo na výjazde s Mišom Holubom

Poďte s nami parádny okruh cez Oravu a Liptov a spoznajte zatiaľ jediného Slováka, ktorý vyhral triatlonové preteky série Ironman.
keyboard_arrow_up