Ghost 2017 – bicykle s dušou

Korene viac ako dvadsaťročnej histórie Ghostu siahajú až do roku 1993. Za ten čas si bicykle Ghost, typické svojou nemeckou precíznosťou, vybudovali slušné meno na cyklistickom trhu. Okrem kvality, dizajnu, precízneho spracovania a výborného pomeru ceny a výkonu sa Ghost snaží držať neustály krok s trendmi v cyklistickom priemysle a výnimkou nie je ani nová kolekcia bicyklov pre rok 2017. Poďme si teda bližšie predstaviť MTB novinky, ktoré na vás čakajú v jubilejnej 25. sezóne Ghost.

HAMR - Hummer na dvoch kolesách



Novým prírastkom do rodiny bikov postavených na obľúbenej rámovej platforme AMR pre rok 2017 je modelový rad HAMR, zameraný na všetkých dobrodružných cyklistov, ktorí potrebujú poriadny expedičný bicykel, vhodný aj do extrémnych podmienok. Triu hliníkovych bikov kraľuje model HAMR X, ktorý je vybavený 18-stupňovou prevodovkou od Pinionu a setom na mieru vyrobených brašní od českej firmy Pingiun. Nemenej zaujímavým faktom je, že HAMR X je postavený na 140 mm zdvihu a 2,8 palca širokých plášťoch. Ako čerešnička na torte je potom použitie špeciálneho predstavca so zabudovanou USB nabíjačkou, ktorá je napájaná z dynama integrovaného v náboji predného kolesa. Okrem top modelu sú samozrejme k dispozícii aj dva dostupnejšie modely postavené na sadách XT 1x11 alebo SLX 2x11. Spoločným znakom všetkých troch zástupcov je použitie Boost osí, teleskopických sedloviek a objemných 27,5+ plášťov.

HAMR X AL a HAMR 6 AL


Najmenší z rodiny Lectorov

Napriek tomu, že Lectory sú najsilnejšie zastúpenou skupinou v rámci portfólia Ghostu, okrem štandardných dvanástich modelov rozdelených podľa stupňa výbavy, materiálu rámu a priemeru kolies, sa v rámci predajní od novej sezóny môžete stretnúť s jednou prekvapivou novinkou! Tou novinkou je Lector KID 6 LC – 26“ karbónový pretekársky bicykel pre deti a zároveň držiteľ prestížneho ocenenia Eurobike 2016 award. Viac informácii o tomto zaujímavom bicykli vám prinesieme v pripravovanom samostatnom článku.


Lector 27,5"



Z bežných „dospeláckych“ lektorov sú k dispozícii tri 29-palcové modely postavené na rámoch z prémiového materiálu Ultralite Carbon. Šesticu lektorov z materiálu Light Carbon dopĺňajú dve dvadsaťsedmičky z identických karbónových vláken a modelový rad pretekárskych Lectorov uzatvára ultraľahká 29“ novinka v podobe hardtailu Lector X 8 UC vybaveného pevnou vidlicou vlastnej produkcie.

SLAMR 29 a SLAMR X 29 – návrat veľkých obručí



K očakávaným novinkám na rok 2017 patrí nesporne návrat dvadsaťdeväťpalcových fullov, ktoré sa dočkali kompletného prepracovania po vzore svojich 27,5“ súrodencov. Ostro profilovaný rukopis rámov a moderná trailová geometria so 130 mm zdvihom sa postará o skvelú zábavu na všetkých typoch terénu. Samozrejmosťou je použitie širších boost osí a osadenie teleskopickými sedlovkami u všetkých zástupcov triedy SLAMR. K dispozícii sú 2 karbónové a jeden hliníkový model.

SLAMR 5 AL


SLAMR X 6 AL a SLAMR X 9 LC


Odnož 29-palcových SLAMR-ov s prívlastkom X je určená tým, ktorí hľadajú ešte náročnejší terén a so 130 mm zdvihom by si nevystačili. Pre tých sú určené dva modely SLAMR X 9 a SLAMR X 6, ktoré disponujú zdvihom 150 mm vpredu a 140 mm vzadu. Vyššie postavený model SLAMR X 9 je vyskladaný na karbónovom základe a osadený prémiovým pružinovým tlmičom Cane Creek Double Barrel. Na podrobnejšie predstavenie 29-palcových SLAMR-ov sa môžete tešiť v samostatnom článku.

Roket a Asket



Po minuloročnom úspechu karbónového trailbiku Asket došlo k výraznému rozšíreniu zástupcov tohto segmentu, ku ktorému pribudol aj celkom nový model pod označením Roket. Ide o hravý trailbike s položenou vidlicou so 130 mm zdvihom, ktorý má krátku zadnú stavbu a naopak dlhší predný rámový trojuholník a krátky predstavec. Filozofiou tejto platformy je tak ponúknuť jednoduchý a zábavný bicykel, ktorý je zároveň dostatočne odolný. Samotný Roket pritom vychádza práve z Asketu, ale odlišuje sa použitím širších 27,5+ pluskových plášťov, ktoré sa v trailovom segmente vyskytujú čoraz častejšie naprieč produkciou väčšiny výrobcov. Roket je však kompatibilný aj s 29“ kolesami.

ROKET 5 AL / ROKET 8 AL


ASKET 5 AL



V rámci tohto modelového radu je na výber z trojice hliníkových modelov, pričom najvyšší ROKET X je po vzore HAMR-a X vybavený 12-stupňovou prevodovkou Pinion a nižšie postavené dva modely sú osadené pohonom Shimano XT 1x11, resp. 2x11 SLX. Súčasťou sú aj brašne, ktoré sú zahrnuté už v cene. ROKET X je tak predurčený na túlanie sa prírodou - bikepacking.

Najdostupnejší z trojice ROKET 5 sa zaobišiel bez teleskopickej sedlovky. Ku karbónovému Asketu pribudli dostupnejšie hliníkové verzie a vybrať si môžete na základe svojich preferencií z dvojice karbónových, respektíve hliníkových dvadsaťsedmičiek, alebo dvoch hliníkových dvadsaťdeviatok. Použitie širších boost osí a 130 mm vidlíc s 34 mm nohami je identické pre všetky modely Roketov aj Asketov, no na rozdiel od Roketov sú Askéti dostupní len s jednoprevodníkovými sadami.

Elektrobiky Kato a Lanao (FS)



Poslednou pripravovanou novinkou na sezónu 2017 je posilnenie v radoch ebikov. Pevné a celoodpružené horské elektrobicykle Kato, respektíve ich dámsky ekvivalent pod označením Lanao. Všetky spomínané varianty sú osadené novou kompaktnou pohonnou jednotkou Shimano STEPS 8000 a disponujú 500 Wh batériou, ktorá zabezpečuje dostatočnú energiu na roztáčanie pluskových 27,5" kolies pre maximálny grip a prenos hnacej sily k podkladu. U celoodpružených ebikov máte k dispozícii 140/140 mm zdvihu a u hardtailov o jeden centimeter menej v rámci predného odpruženia. Kato a Lanao sú taktiež dostupné s pohonom Shimano STEPS 6000 a kolesami 29".

Podrobnosti a špecifikácie

Pokiaľ vás niektoré z pripravovaných noviniek na sezónu 2017 zaujali, kompletný prehľad noviniek a špecifikácii si môžete pozrieť na ghost-bikes.com/en/bikes/.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy PR článok

E-biky Ghost - nemecké rýchle šípy

Elektromobilita sa aj v cyklistickom svete hlási o slovo a značka Ghost ju ochotne vypočula. Pre rok 2023 si prichystali niekoľko kolekcií elektrobicyklov s rôznym využitím.
Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

Predstavenie: RockShox Psylo, Domain a Rudy 2025 – trojlístok nových vidlíc

RockShox patrí dlhoročne medzi lídrov na trhu s odpružením. Po minuloročnom update vidlíc Pike, Lyrik a ZEB prišli na rad aj cenovo dostupnejšie alternatívy.
Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách PR článok

Ghost 2023 - nemecká precíznosť na dvoch kolesách

Bicykle Ghost sú už roky zárukou a zrkadlom nemeckej kvality a precíznej práce. Pre sezónu 2023 si prichystali najmä nové „fully“ a dobrodružné gravel bicykle.
keyboard_arrow_up