Toto ma zaujíma. Vedel by si ten algoritmus priblížiť viac?
Napr. orezes nezmyselne hodnoty .. mas vzorkovaciu frekvenciu, ukladas si cas, vzdialenost, nadmorsku vysku.
Jeden algoritmus osekava nastupanie .. tj musis nastupat min. napr. 5m na vzdialenosti povedzme 20m, inak ti to nezapocita. Ale to som si teraz vymyslel, tie konstanty su rozne podla tachaca , ked som si to vypocitaval zo zaznamu, tak sa napr. dalo napocitat naviac 100-150m vyskovych na 100km maratonskej trase v MK oproti tachacu, lebo tam to chodi velmi casto hore dole take pidikopceky. Ak stupas povedzme na Kralovu holu tak tam nic take nebude.
Co sa tyka nahlych zmien tlaku, tak napriklad nezmeni vzdialenost o viac ako 2m ale zmeni sa ti nadmorska vyska o viac ako 2m, tak to orezes /cisla som dal len tak namatkovo, ide o princip/. Ak na 10m nastupas viac ako 10m, mozes orezat .. udaj ignorovat. Nakolko to ma kto ako implementovane ja neviem, ale metody low-pass a high pass filter sa pouzivaju vsade. Napr. klasicky HAC tak robi rychlost. Neukazuje aktualnu rychlost nikdy, ukazuje vzdy spriemerovanu rychlost z predoslych hodnot .. tj ked sa rozbiehas, trva asi cca sekundu-dve, nez sa dostane na spravne cislo. Podobne riesi aj tepak. A tusim aj nadmorsku vysku. Eliminuju sa tym jednoduche chyby prenosu a velke vykyvy. Problem by mohol nastat, ak pri dlhom stupani pozvolna klesa tlak. To asi nechyti. Ale to asi nenastava. Napr. stavalo sa mi/stava (co ma stve), ze v kolonke max. power za vyjazd mam nejeka hausnumero ako 1000W

/max. co som kedy dosiahol v cistom vykone bolo cca 580w) .. to je vtedy ked sa nahle zmenil tlak. Ale do nastupanych metrov sa to neprenieslo. Vykon totiz meria bez spriemerovani, len aktualny max.