Reflexné doplnky výbavy za dostupné ceny od FORCE

Pasívna bezpečnosť je obvykle z dizajnových dôvodov cyklistami dosť často podceňovaná. Reflexné prvky však nie sú len odrážky napevno primontované k bicyklu, ale aj rôzne praktické odnímateľné doplnky, ktoré vám neraz môžu doslova zachrániť kožu.

Tí, ktorí pravidelne dochádzajú v skorých ranných hodinách na bicykli do práce, prípadne sa z nej vracajú večer, by určite vedeli hovoriť o tom, aká adrenalínová vie byť jazda v cestnej premávke. Byť poriadne videný v takomto prípade určite nie je na škodu a okrem osvetlenia sa môžete zviditeľniť aj rôznymi reflexnými prvkami, ktoré veľa nestoja a netreba ich ani nabíjať. V prípade potreby ich viete dať jednoducho dole, alebo použiť pri inom bicykli, športe alebo aktivite.

Reflexný klip na nohavice

Zabíja rovno dve muchy jednou ranou. Kým voľné nohavice vám pružný pásik pomôže ochrániť pred zamastením od reťaze, reflexná plocha na pohybujúcej sa nohe prinúti vodičov prichádzajúcich vozidiel zbystriť v dostatočnom predstihu. 23-centimetrov dlhý a 1 centimeter široký klip sa dodáva v páre za cenu cca 2,5 € a viac informácií sa dozviete na tomto odkaze.


Reflexný klip na odev

Pokiaľ na bicykli nenosíte dlhé a voľné nohavice, pravdepodobne oceníte viac klip, ktorý možno podľa ľubovôle uchytiť na váš odev, batoh alebo iný doplnok. Rozmery žlto-zeleného “fulo” klipu sú 6,5 x 5 cm a jeho cena činí niečo cez 2 €.


Sada reflexných nálepiek DIVERSE

Nenápadné strieborné nálepky, ktoré sú vyrobené z materiálu od svetoznámeho výrobcu 3M, sú k dispozícii ako 15-dielna sada pozostávajúca z rôznych veľkostí a tvarov. Nechýbajú ani oblúkové nálepky, ktoré sa dajú umiestniť na ráfiky. Cena je opäť na úrovni 2 €.

Reflexné nálepky - vo verzii premium

Ak by ste si nevystačili s klasickými reflexnými nálepkami, mohla by vás zaujať 6-kusová sada štvorcových nálepiek vyrobených firmou ShamanRacing z materiálu Reflekton R3000, ktorý sa vyznačuje nadštandardnou životnosťou a vynikajúcimi reflexnými vlastnosťami. Materiál je navyše vysokoodolný voči pretrhnutiu a zároveň tvárny, takže ich dokážete nalepiť aj na členitejšie povrchy ako sú napríklad hydroformingom tvarované trubky rámu. Cena je cca 2,5 € za sadu a viac sa dozviete na tomto odkaze.

(DIVERSE / Premium)

Reflexné trubičky na špice

Strieborné reflexné trubičky, ktoré sa nastrkávajú na jednotlivé špice vo výplete, sú veľmi efektívnym spôsobom, ako dať o sebe vedieť, pokiaľ sa k vám vozidlá približujú z boku. Vyrobené sú opäť z materiálu, ktorý dodala firma 3M. Ich dĺžka je 7 centimetrov a priemer 5 milimetrov. Na celkovej rotačnej hmotnosti kolesa vám 10-kusové balenie pridá iba 14 gramov. Zadovážiť si ich môžete za sumu tesne pod 3,5 €.

Reflexný pásik s LED diódami

42 centimetrov dlhý reflexný pásik zeleno-žltej reflexnej farby je vybavený vysokosvietivými červenými diódami po celom obvode. Na jeho bezpečné uchytenie slúži suchý zips, ktorý je s reflexnou časťou spojený pomocou elestického pásika. Diódy v pásiku sú napájané jednou mincovou batériou typu CR2032, aké sa používajú aj do tachometrov a v prípade vybitia ich nie je problém nahradiť. Cena tohto doplnku sa pohybuje na úrovni 3,5 € viac sa dozviete na stránke výrobcu na tomto odkaze.


Vesta FORCE SAVE

Praktickým pomocníkom je aj minimalistická vesta SAVE, ktorá je dostupná v decentnej čierno-striebornej verzii alebo klasickej tenisovo-loptičkovej krikľavej farbe. Okrem prítomnosti vrecka na kľúče na suchý zips je výhodou aj odvetraná chrbtová časť zo sieťoviny a možnosť nastavenia na šírku hrudníka 80-120 cm pomocou suchých zipsov. Jej maloobchodná odporúčaná cena činí menej ako 8 €.


Možností, ako o sebe dať vedieť na cestách a zvýšiť tak svoju bezpečnosť je naozaj veľa a aj drobná investícia do niektorého z reflexných prvkov sa môže poriadne vyplatiť. Česká značka FORCE je dobre známa výborným pomerom kvality a výkonu, rovnako ako aj rozsiahlou ponukou svojich produktov. Kompletný zoznam jej sortimentu nájdete na stránke force.cz.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe PR článok

Bezpečnosť na cestách - ohľaduplne voči iným, ohľaduplne voči sebe

Cítiť sa pri jazde bezpečne je dôležité – aká by to bola radosť z jazdy pri neustálom strese? Pomôcť sa jej dá oblečením, osvetlením, no aj aktívnymi bezpečnostnými prvkami.
Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Test: Force TORCH 2000LM USB – dve svetlá v jednom?

Chcete brázdiť traily aj potme a zároveň na ceste neoslepovať vodičov? Hľadanie vhodného svetla sa práve skončilo.
Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

Test: ABUS kotva - zabezpečenie na vysokej úrovni

S príchodom zimy sa veľa cyklistov rozhodne uskladniť svojich miláčikov na zimný spánok. Netreba však zabúdať na bezpečné uloženie, hlavne, ak ho budete skladovať napr. v pivnici, alebo všade tam, kde nebude na očiach.
keyboard_arrow_up