Enduro World Series - 5. kolo už tento víkend v talianskom La Thuile

Po minulotýždňovom kole svetového pohára v zjazde aj cross-country vo Vallnorde (Andora), prichádza o niekoľko dní piate kolo svetovej série v endure. Pozrite sa spolu s nami, ako to celé bude vyzerať.

Letné obdobie prináša množstvo podujatí pre všetkých bikerov, ako sa vyblázniť do sýtosti. Dlhé výjazdy, náročné stúpania a traily, spojené s vyššími teplotami, dokážu unaviť každé telo. Občas preto nezaškodí posadiť sa v pohodlí domova na gauč a pozrieť si živý prenos rovnako zapálených ľudí.


La Thuile, Taliansko

Z predchádzajúceho kola na rozmedzí Slovinska (Jamnica) a Rakúska (Petzen) sa presúvame viac na východ, do oblasti monumentálnych vrcholov, známych nejednému slovenskému jazdcovi. Pohorie Álp ponúka širokú paletu možností, z ktorej si vyberie naozaj každý. Dlhé traily s impozantnými výhľadmi sú už priam klišé tejto oblasti.


Trať pretekov je prístupná už od nedele (15.júla) a na štvrtok (19.júla) sú naplánované prvé oficiálne tréningy prvých troch etáp (počínajúc 9:30 až do 17:00). Druhú časť si jazdci prejdú nasledujúci deň. Očakávaný „race day“ začína v sobotu o ôsmej hodine rannej. Rovnako je tomu aj v nedeľu.

Vzdialenosť, na ktorú sa pretekári musia pripraviť v sobotu, prekračuje 39 kilometrov (39,15). Nedeľňajšia už pôsobí prívetivejšie, ale s 27,6 km taktiež nebude zadarmo. V súčte tak zdolajú 6 etáp.

Živý prenos z pretekov vo forme priebežne sa aktualizujúcich výsledkov, je dostupný na stránke enduroworldseries.com/live.


Rebríček hodnotenia

Po štvrtom kole sa celková klasifikácia usporiadala v tomto poradí:
  • V mužskej kategórii čelné miesto zastáva Sam Hill, minuloročný obhajca celkového prvenstva, v tomto roku zvíťazil v troch kolách (Chile, Kolumbia a Petzen/Jamnica). S výrazným odstupom 310 bodov nasleduje Robin Wallner, aj napriek tomu, že v 2018 nedosiahol lepšie umiestnenie než 3. miesto v Chile a Petzen/Jamnica. Naopak, celkovo štvrtý Martin Maes, s 1 320 bodmi, dosiahol dve druhé a jedno tretie miesto. Žiaľ, absencia v Kolumbii nenávratne zväčšila bodovú priepasť na prvého Sama Hilla.
    1. Sam Hill (Chain Reaction Cycles Mavis) – 1 880 bodov
    2. Robin Wallner (Ibis Cycles Enduro Race Team) – 1 570 bodov
    3. Damien Oton (Unior Devinci Factory Racing) – 1 520 bodov
  • Dámska vedúca trojica zložená s Cecile Ravanel, Isabeau CourdurierKaty Winton s výnimkou poslednej menovanej, si zachováva stabilne prvé, respektíve druhé miesto počas celej série. Cecile neokúsila prehru od začiatku sezóny.
    1. Cecile Ravanel (Commencal Vallnord) – 1 600 bodov
    2. Isabeau Courdurier (Intense Mavic Collective) – 1 400 bodov
    3. Katy Winton (Trek Factory Racing) – 1 200 bodov


Pohľadom na minulé kolo sa môžete presvedčiť o náročnosti tratí a zručnosti svetovej špičky endura.

Vital MTB 4.kolo Jamnica/Petzen


Enduro World Series 4. kolo highlights


Dúfame, že aj tohto týždňové súperenie prinesie rovnako zaujímavé momenty ako doposiaľ. Všetky dôležité informácie nájdete na tomto odkaze.

(Zdroj foto: enduroworldseries.com)
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Video: Ľuboš Staňo je späť! – reportáž posledného kola SPEN

Video: Ľuboš Staňo je späť! – reportáž posledného kola SPEN

Posledné kolo SPEN sa konalo v Malých Karpatoch v Bratislave. Kto vyhral a ako tieto preteky dopadli?
Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Reportáž: Bajkula Bratislavské enduro - dôkaz, že enduro neupadá?

Posledné kolo SPEN sa konalo 15. októbra v Malých Karpatoch. Po zrušenom predošlom kole, ktoré malo byť v Mýte pod Ďumbierom, si jazdci prišli zmerať sily práve na traily TBK v Bratislave.
Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Reportáž: Nádherný záver Hornonitrianskej Enduro Série v Bojniciach

Organizátori štvrtého a zároveň posledného kola ročníka 2023 si pre endurochtivých pretekárov pripravili štyri rýchlostné skúšky s celkový prevýšením takmer 700 metrov.
keyboard_arrow_up