Svetlá Lezyne – pripravte sa na jeseň

S príchodom kratších dní sa nám môže veľmi ľahko stať, že ak sa pozabudneme na výjazde, či o niečo dlhšie v práci, vracať domov sa budeme už za tmy. Aby nás takáto situácia nezaskočila, treba sa na ňu pripraviť vopred.

Predné osvetlenie

Deca Drive 1500i a Super Drive 1500XXL

Obe svetlá predstavujú top modely z radu Lezyne Drive. Tri vysoko výkonné LED diódy s maximálnou svietivosťou 1500 lumenov vám doprajú dostatok osvetlenia aj na nočné „hrátky“ v teréne. Pri režime Blast si môžete užívať jazdu pri 1000 lumenoch viac ako dve hodiny. Okrem toho nechýbajú MOR šošovky s dobrou bočnou svietivosťou, optimalizovaný systém svietenia a konštrukcia svetla opracovaná CNC technológiou.

Vyberať je možné medzi siedmimi režimami svietenia a ak zvolíte OverDrive Race Mode, sám vám bude prepínať medzi módom OverDrive a Economy. Model Deca Drive 1500i sa odlišuje možnosťou napojenia na prenosné dobíjacie zariadenie Infinite Light Power Pack, s ktorým v režime Femto vydrží až 226 hodín, či v klasickom Blast 4,5 hodiny. Zariadenie Power Pack je pri tomto modeli svetla súčasťou balenia.


Lite Drive 800XL

Výkonom o niečo slabšie, ale zato hmotnosťou o polovicu ľahšie svetlo ako dva predchádzajúce modely, ponúka max. 800 lumenov a výdrž až 76 hodín, v režime Blast 3 hodiny pri 400 lumenoch. Vďaka prídavnému nadstavcu a nízkej váhe je možné ho nosiť nielen na riadidlách, ale aj na prilbe.


Zecto Drive

Tým, ktorí obľubujú malé, kompaktné svetlá pre každú príležitosť určite padne do oka Zecto Drive. Svetlo s hmotnosťou 47 g poskytuje maximálne až 250 lumenov a 7 módov svietenia, pri najsilnejšom nočnom režime vydrží na 80 lumenov 3,5 hodiny. Je ako stvorené pre večerné návraty z práce.


Zadné osvetlenie

Pokiaľ svetlá nevyužívate len v lese, ale predovšetkým na mestských komunikáciách, v premávke, pri ceste z práce či večerných tréningoch, zadné svetlo môže byť pre vás ešte potrebnejšie, ako to predné. Byť videný je základ pre bezpečný pohyb na vozovke a bezpečné predchádzanie cyklistov vodičmi. Preto čím viac osvetlený, tým lepšie.


Laser Drive

Ak to s tréningom vo večerných hodinách myslíte naozaj vážne a bezpečnosť je u vás na prvom mieste, toto svetlo naozaj ponúka niečo navyše. Laser Drive vyžaruje na zem dva ochranné laserové pásiky, vďaka ktorým budete na ceste dostatočne viditeľný vrátane vytvorenia akejsi “ochrannej zóny”.

Maximálna svietivosť 250 lumenov, rozšírená svietiaca časť pre 180 stupňov viditeľnosti, 9 módov svietenia a blikania – to všetko z neho robí toho správneho parťáka do tmy. Pri režime Blast, ktorý poskytuje 40 lumenov vydrží svietiť 2,5 hodiny, blikať až 9 hodín a samotný laser 7 hodín. Viac informácií sa dozviete aj z testu na MTBIKER.SK.


Strip Drive Pro

Ďalším spoľahlivým „ochrancom“ pred nástrahami premávky je extrémne silné a univerzálne svetlo Strip Drive Pro v unikátnom aero kompaktnom dizajne. Obsahuje päť LED zariadení s ultra vysokým výkonom, ktoré dodávajú až 300 lumenov v režime Day Flash a vylepšený objektív so zabudovanou bočnou svietivosťou. Aj tu je možnosť výberu z deviatich kombinovaných režimov, napríklad taký Enduro poskytne 30 lumenov počas 4 hodín.


Zecto Drive Max a Zecto Drive Auto

Na pohľad rovnaké, ľahké a odolné svetlá s hliníkovým čelným krytom, nízkym profilom a univerzálnym klipom 2-v-1 umožňujúcim upevnenie na sedlovku pomocou pásky alebo klipom napr. na pásku ruksaku. Tri LED diódy pre vysokú viditeľnosť, osem módov svietenia a Intelligent Power Indicator pre zobrazovanie stavu batérie.

Zecto Drive Max ponúka svietivosť 35 lumenov počas 6 hodín, obsahuje dve batérie pre vyššiu výdrž a mód Eco pre jazdu v skupine. Práve v tomto móde vydrží svietiť až 24 hodín, čo sa skvele hodí pre ultramaratóny či dlhé nočné výjazdy.

Zecto Drive Auto ponúka 25 lumenov pri móde Blast, ale vyniká systémom detekcie pohybu, ktorý ak zastavíte, vypne svetlo po troch minútach a pri pohybe ho zase zapne. Takisto si pamätá posledný navolený režim.


Kompletnú ponuku sortimentu a viac informácií nájdete na domovskej stránke značky Lezyne alebo na stránke dovozcu pre Slovensko, ktorým je SLOGER.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom PR článok

Doplnky na nočné jazdy – bezpečne mestom aj lesom

Jeseň je typická sychravým počasím, šerom a skorým stmievaním. Od jazdenia to však mnohých neodradí. Čo by sa mohlo zísť na takéto neskoré jazdenie?
Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti PR článok

Svetlá - vidieť a byť videný je základ bezpečnosti

Ako prilba patrí na hlavu, na bicykel patria svetlá. Zvlášť vtedy, ak jazdíte po cestách s premávkou alebo v „mestskej džungli“. Potrebujete ich? Môžete vyberať u nás.
Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo PR článok

Výbava do mesta – ekologicky, bezpečne a štýlovo

Bicykel – šetrný k životnému prostrediu a mnohokrát najrýchlejší dopravný prostriedok v meste. So správnou výbavou môže byť ešte bezpečnejší a užitočnejší.
keyboard_arrow_up