Príslušenstvo KLS – novinky naprieč kategóriami

Kellys, to už dávno nie sú len bicykle. Slovenská značka sa v širokej miere venuje aj cyklistickým doplnkom pod označením KLS. V článku sa dozviete, čo je nové.

Tak ako aj pri bicykloch s mnohými vlastnými technológiami, aj v príslušenstve vidieť osobitý prístup a dôraz na detail. V ponuke nájdete širokú škálu doplnkov, kde nechýba oblečenie, batohy, komponenty alebo elektronika. A ešte oveľa viac... Dnes si bližšie predstavíme niektoré novinky na sezónu 2019 v rôznych kategóriách.


Batohy – ochrana aj nízka hmotnosť

Pri agresívnom jazdení je veľmi dôležitá nielen ochrana hlavy či kolien. Zabúdať by sa nemalo ani na chrbát a presne ten ochráni model Switch 18 (119 €). Má integrovaný a certifikovaný chránič chrbta SAS-TEC a je vyrobený z odolného nylonu 420D s Ripstop úpravou.

Perforované ramenné popruhy z EVA peny sa výborne prispôsobia a v kombinácii s výškovo nastaviteľným hrudným popruhom a širokým a priedušným bedrovým popruhom zabezpečujú stabilitu batohu aj v náročných zjazdoch. Nechýba mu množstvo priečinkov na príslušenstvo, pričom celá predná časť sa dá oddeliť a využívať len samostatný chránič – ideálne napr. do bikeparku. Súčasťou je aj pláštenka s reflexnou potlačou.


To najnutnejšie na trail sa zmestí do batohu Jet 8 (49.90 €) s vystuženým a výborne odvetraným chrbtovým systémom. Je vyrobený kombináciou extrémne odolného a zároveň ľahkého materiálu nylon 420D Ripstop a oderuvzdorného polyesteru 600D.

Priedušné popruhy z peny EVA sa postarajú o komfort nosenia, pričom celý batoh je možné odzipsovať a vďaka vnútorným prepážkam si veci prehľadne zorganizovať. Súčasťou je oddelenie na vodný vak, držiak na prilbu a vystužená priehradka na okuliare.


Oblečenie z radu Tyrion – stvorené pre enduro

Novinkou v ponuke značky je oblečenie Tyrion, ktoré sa svojím zameraním orientuje najmä do technického terénu. Kombinuje potrebný komfort, odolnosť a samozrejme štýl. Dres Tyrion s dlhým rukávom (44.90 €) je vytvorený v pohodlnom strihu a dizajnovaný pre všetkých MTB jazdcov.

Je elastický a predĺžený v zadnej časti pre vysoký komfort. Rovnaké vlastnosti má aj variant s krátkym rukávom (39.90 €) pričom obidva nájdete v 2 farebných prevedeniach.


Všetko pekne dopĺňajú rukavice (24.90 €) a ponožky (9.49 €) Tyrion. Rukavice sú ľahké a odolné, pričom umožňujú ľahké ovládanie dotykovej obrazovky. Majú dlhší strih a spolu s anatomickým tvarom, zapínaním bez suchého zipsu a perforovanou syntetickou kožou so silikónom na dlani poskytujú skvelý pocit počas jazdenia.

Ponožky idú v duchu moderných trendov a majú vysoký profil. Kombinácia priadze z bavlny zabezpečuje mäkký pocit a komfort pri nosení, pričom polyamidová časť napomáha optimálne regulovať odvod vlhkosti. Ponožky majú na chodidle mikroplyš, ktorý zmäkčuje namáhané časti chodidla. Sú ladené v rovnakom dizajne ako dresy.


Oblečenie Rival – športové XC

Tento rad je orientovaný viac na športových jazdcov, či už na MTB alebo ceste, ktorí preferujú najmä rýchlu a svižnú jazdu. Tomu napomáha celkový strih a konštrukcia vrátane prepracovaných detailov.

Základom výbavy v zimných mesiacoch je membránová bunda Rival (119.90 €). Okrem toho, že nepustí dnu vietor ani vodu, dokáže dýchať a odviesť tak prebytočnú vlhkosť. Vnútorná časť obsahuje jemný flís, ktorý výrazne zvyšuje tepelný komfort. Bunda má na zadnej strane 3 vrecká doplnené o reflexné prvky pre vyššiu bezpečnosť a tej napomáha aj výrazná farba.


Dres Rival (56.90 €) s dlhým rukávom nájde využitie ako druhá vrstva pod bundu v zime, alebo samostatne počas prechodného obdobia. Je vytvorený v ergonomickom strihu a ladený pre športovú pozíciu. Technický materiál so štruktúrou z vnútornej strany zahreje počas chladnejších dní, no zároveň poskytuje optimálne odvetranie a reguláciu vlhkosti.

Nechýba celorozopínací zips, tri vrecká vzadu a jedno na zips v zadnej časti. Jeho letnou alternatívou v podobnom dizajne je dres s krátkym rukávom Rival (44.90 €). Technický sieťovaný materiál, z ktorého je dres šitý, zabezpečuje maximálne odvetranie a je vhodný aj na dlhé výjazdy v teplom počasí.


To všetko dopĺňajú nové krátke nohavice (49.90 €), ušité z viacerých panelov a z odolného polyamidového mikrovlákna. Nechýba komfortná výstelka pre dlhý čas v sedle.


Ak hľadáte kvalitné a teplé nohavice na zimné obdobie, výborne poslúži model Thermo RBX, alebo o membránu doplnený model Isowind. Oboje nájdete dostupné s výstelkou (78 €, resp. 97.90 €) alebo bez nej (65.90 €, resp. 82.90 €) v prípade, že ich chcete využiť aj pri iných športoch (beh, bežky, turistika).


Pumpa Covert

Tento doplnok patrí neodmysliteľne k povinnej výbave jazdca, pričom nový model Covert (29.90 €) ponúka niekoľko šikovných vychytávok. Schovaný tlakomer viete vysunúť odklopením nášľapnej platformy a zmeniť príručnú pumpu na mini servisnú.

Taktiež dopomáha dvojité teleskopické telo. Pri väčších tlakoch (max tlak 8 BAR) vie pumpovanie uľahčiť možnosť uzamknutia spodného piestu. Ak používate stranu hlavice na galuskový ventil, druhá strana pre autoventil sa automaticky zablokuje samotným nasadením – to platí aj opačne.


Pedále pre technický terén

Značka Kellys sa nijako netají spojením s technickým jazdením (all mountain, enduro zjazd), výsledkom čoho je aj široká ponuka platformových pedálov. Model Stealth (99.90 €) je vyrobený CNC technológiou zo zliatiny 6082 a vďaka nízkemu profilu umožňuje zníženie ťažiska jazdca a zvýšenie stability. Veľkosť plochy a 8 mm piny poskytujú stabilnú oporu pri jazde cez kamene, korene alebo blato.


Univerzálnejšie využitie má model Rein, dostupný v širokej škále farieb, vrátane tých poriadne veselých. Telo je vyrobené z termoplastu vystuženého sklenými vláknami, je ľahké a zároveň dostatočne odolné aj pre agresívnejšie jazdenie. Úzke piny sa postarajú o dostatočný grip bez ohľadu na obuv.


Bezpečnosť je základ – svetlo Illux USB

Pri pohybe na ceste je potrebné byť v prvom rade videný, no nie je svetlo ako svetlo. Nový model Illux USB (19.90 €) ponúka až 16 LED diód pre dostatočnú viditeľnosť a to v 290 stupňovom rozsahu, pričom spĺňa aj prísnu nemeckú legislatívu o cestnej premávke StVZO.

Nabíja sa jednoducho pomocou micro USB kábla a plne nabité vydrží svietiť 2 hod v najsilnejšom režime. Široké tlačidlo umožňuje zapnúť svetlo aj bez nutnosti zastaviť jazdu a štíhly dizajn sa nestratí ani na aerodynamicky tvarovaných sedlovkách. Rovnako ho upnete aj na zadnú stavbu rámu.


To bol len malý pohľad do kolekcie 2019. Všetky podrobnosti a kompletnú ponuku nájdete na domovskej stránke značky Kellys.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách PR článok

Suunto Race – osvedčené funkcie aj v nových farbách

Pre tento rok Suunto rozširuje modely hodiniek Suunto Race o ďalšie tri farebné variácie. Nájdeme medzi nimi modely s titánovou aj nerezovou lunetou. Nechýba ani novinka pre milovníkov hudby počas tréningu.
keyboard_arrow_up