Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.

FORCE Base - 68,99 €


Správny domáci kutil, ktorý sa stará nielen o svoj bicykel, ale aj o bicykle celej rodiny, by mal mať jednoznačne doma stojan. Takýto „mĺkvy sluha“ je nenahraditeľným pomocníkom snáď pri všetkých operáciách na vašom dvojkolesovom miláčikovi. Navyše, tento od českého FORCE je možné zložiť, aby nezaberal veľa miesta a tiež obsahuje praktickú poličku na náradie či diely. Všetko o ňom sa dozviete v redakčnom teste. Odporúčaná cena tohto skladacieho stojanu je 80,99 €. Nájdete ho v MTBIKER shope.

Lezyne Classic Floor Drive - 64,99 €


Kvalitné vyhotovenie, ktoré zahŕňa oceľový podstavec a tiež piest, CNC opracované hliníkové telo a kvalitnú drevenú rúčku, ponúka Lezyne vo výkonnej dielenskej pumpe. Správny tlak si budete vedieť odčítať na analógovom manometri s priemerom 3,5”. Dlhá, multifunkčná hadica poslúži lepšej manipulácii a bude kompatibilná so všetkými bežnými hlavami ventilov. Maximálny tlak je 15 barov. MOC pumpy Lezyne je 74,99 € a v štyroch farbách ju nájdete na MTBIKER shope.

Park Tool VP-1 - 2,69 €


Isto poznáte to nepríjemné zasyčanie spod kolies, keď trafíte nejaký ostrý predmet. Ak stále uprednostňujete duše, určite nezabudnite mať so sebou aj sadu na opravu defektu. Napríklad túto od výrobcu Park Tool v praktickom balení s minimálnymi rozmermi, kde nie je nič navyše, ani nič nechýba. Šesť kusov záplat rôznych tvarov, k tomu adekvátne lepidlo a samozrejme brúsny papier na zdrsnenie povrchu. Ešte minipumpa a môžete vyraziť na cesty. Sadu nájdete za MOC 3 € v MTBIKER eshope.

Super B TB-7715 - 7,79 €


Sada inbusových kľúčov je základ domáceho náradia na údržbu, nastavenie a montáž, či demontáž bicyklových dielov. Či už objímka sedlovky, predstavec, riadidlá alebo pokojne aj pevná zadná a predná os kolesa. Tam všade sa s nimi môžeme stretnúť a to sme nespomenuli ďalšie spoje, či nastavenia. Inbusy z tejto sady sú vyrobené z tvrdej ocele. Čísla 6, 5 a 4 majú guľové ukončenie pre lepší prístup k skrutke. Toto ekonomické balenie v praktickom držiaku nájdete za MOC 6,50 € na MTBIKER eshope.

TATZE Contact - 52,99 €


Tatze je výrobca pedálov a ďalších dielov zo susedného Rakúska. Keďže v tejto krajine sú Alpy, komponenty TATZE sú skúšané v tom najdrsnejšom teréne. A výnimkou nie sú ani platformové pedále Contact. Vďaka desiatim pinom na každej strane zabezpečujú skvelú priľnavosť k cyklistickým topánkam. Sú vyrobené z kompozitného plastu s utesnenými kvalitnými ložiskami. Ako sa s nimi jazdí, si môžete prečítať aj v redakčnom teste. Pedále nájdete za odporúčanú cenu 78,99 na MTBIKER eshope.

microSHIFT AdventX - 53,99 €


Kvalitná desaťrýchlostná prehadzovačka ADVENTX pre použitie ako vhodná alternatíva k „tradičným” výrobcom. Vyznačuje sa kompatibilitou s 10-rýchlostnými pohonnými jednotkami. Pojme kazetu s maximálnym počtom 48 zubov, čo postačí na širokú škálu terénov a vďaka tomu nájde uplatnenie aj v rámci drsného enduro jazdenia, ako otestoval náš kolega Tomáš. Odporúčaná MOC prehadzovačky je 76,99 €. Nájdete ju na našom MTBIKER eshope.

Effetto Mariposa Caffelatex M - 39,99 €


Dosť bolo lepenia defektov? Sfúknutých kolies? Chcete využívať potenciál plášťov aj pri nižších tlakoch bez toho, aby ste „nesekli“ dušu? Ak ste odpovedali trikrát áno, tak sada od jedného z popredných výrobcov bezdušových systémov bude pre vás. Obsahuje totiž všetko, čo potrebujete, za predpokladu, že vaše kolesá podporujú „tubeless“ prevádzku a máte vhodné plášte. Nech už jazdíte cestu alebo v teréne, táto sada je vhodná pre všetky typy kolies. Jej MOC je 39,99 €. Nájdete ju v MTBIKER eshope.

absoluteBLACK Oval - 120 €


Udržiavať a servisovať je základ. Vašu jazdu a bicykel však môžete vylepšiť aj zmenou niektorých komponentov. Nemusia byť iba farebne zaujímavé, ale aj maximálne funkčné. Napríklad oválne prevodníky dokážu v mnohom pomôcť pri šliapaní do kopca, alebo pomôžu šetriť kolená. Ako to celé funguje si môžete prečítať v tomto teste od Henryho. MOC dúhového prevedenia začína na 119 €. Na výber však máme množstvo iných prevedení pre rôzne typy uchytenia.

Weldtite čistiaci prípravok - 11,09 €


Než sa vôbec pustíte do servisu bicykla, doprajte mu najprv očistnú kúru. Prípravok od britskej značky Weldtite je vhodný na čistenie povrchu rámov, aj na čistenie komponentov vďaka novej výkonnej receptúre. Stačí ho nastriekať a nechať pôsobiť 30 sekúnd, potom opláchnuť. Nebojte sa, k laku rámu nie je agresívny. Je biologicky odbúrateľný. Čistenie a následný servis bude sprevádzať príjemná limetková, alebo citrónová vôňa. Za maloobchodnú cenu 11,09 € ho nájdete na MTBIKER eshope.

Všetko potrebné pre servis bicykla nájdete v našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Čo sa hodí mať v zálohe? PR článok

Čo sa hodí mať v zálohe?

Niekedy to môže byť lanko, či lepenie kvôli defektu, inokedy zas odtrhnutá prehadzovačka. Pozrime sa, čo je dobré mať v zálohe pre prípad núdze - na traile, či v domácej dielni.
Náradie na servis doma aj v teréne PR článok

Náradie na servis doma aj v teréne

Či už plánuješ robiť servis bicykla doma, alebo neplánovane v teréne, polovicou úspechu je výbava. Tá rozhodne, či to bude hotové raz-dva, alebo „trápenka“ na niekoľko desiatok minút.
keyboard_arrow_up