Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.

absoluteBLACK Graphene platničky - 47,99 €

absoluteBLACK Graphene platničky
Prvé brzdové platničky na svete, ktoré používajú v zmesi modifikovaný grafén. Vyznačujú sa hlavne konzistentným výkonom aj v tom najnáročnejšom teréne. Pre lepšiu efektivitu sú vybavené chladičom, ktorý odvádza o 20 % viac tepla. Samotný grafén sa pri brzdení začleňuje aj do mikropórov brzdových kotúčov, čím predlžuje ich životnosť. Vo vyhotovení pre 4-piestové brzdy Shimano ich nájdeš na tomto odkaze za MOC 47,99 €. Pre ďalšie typy bŕzd pozri MTBIKER shop.

KMC X-10-SL DLC ACE - 86,99 €

reťaz KMC X-10-SL DLC ACE
Výrobcovia nezabúdajú ani na tých, ktorí neholdujú moderným 12-rýchlostným systémom. Jedným z nich je špecialista na reťaze KMC. Vo svojej 10-rýchlostnej „X-10-ke“ použil technológiu Diamond Like Coating - trvanlivú povrchovú úpravu. Tá znižuje vzájomné trenie článkov, čo predlžuje životnosť a poskytuje hladšiu jazdu. Je kompatibilná so systémami Shimano, SRAM aj Campagnolo, vhodná na horské aj cestné bicykle. Reťaz KMC s hmotnosťou iba 244 g nájdeš za MOC 110 € na MTBIKER shope.

SRAM GX T-Type Eagle Transmission AXS - 949,90 €

elektronické bezdrôtové radenie SRAM GX T-Type Eagle Transmission AXS
Špičkové elektronické bezdrôtové radenie v dostupnejšej verzii GX v novej verzii Transmission. Žiadna pätka prehadzovačky, žiadne nastavovanie pomocou skrutiek. Všetko zvládnete hravo pomocou mobilnej aplikácie. Ako funguje a s čím je kompatibilná si môžeš pripomenúť aj v redakčnom videu od kolegu bimjeama. Je to jednoznačne revolúcia v horskej cyklistike a tvoju jazdu posunie na celkom inú úroveň aj v tom najnáročnejšom teréne. MOC sady je 1 419 €. Nájdeš ju na MTBIKER shope.


TATZE MC-FLY Titan - 229 €

pedále TATZE MC-FLY Titan
Rakúsky výrobca komponentov používa pri výrobe vysokokvalitné materiály a inovatívne riešenia, za čo bol v roku 2021 ocenený cenou Design & Innovation Award. Tieto pedále sú určené do náročných podmienok trailového a enduro jazdenia. Majú titánovú osku, štyri ľubovoľne nastaviteľné piny a sú kompatibilné so systémom SPD. Svojím plávajúcim dizajnom poskytujú dostatok miesta na manévrovanie chodidlom na ploche pedálu bez obmedzenia. Za MOC 229 € ich nájdeš na MTBIKER shope.

Selle San Marco Allroad - 174 €

sedlo Selle San Marco Allroad
To, čo predávame, to aj testujeme. Tým pádom vieme, o čom píšeme a našim produktom veríme. Selle San Marco je tradičným výrobcom sediel z Talianska. Začiatky výroby siahajú do roku 1935, čo značí 89 rokov skúseností. Náš „bikefitting guru” cepooo dokonca toto sedlo dôkladne vyskúšal a o svoje postrehy sa podelil v redakčnom teste. Ide o univerzálny a pohodlný model vhodný na cestu, gravel aj MTB. Sedlo so šírkou 146 mm nájdeš za MOC 174 € na MTBIKER shope.

ESI Grips Fit SG - 24,99 €

gripy ESI Grips Fit SG
Tieto silikónové gripy sú plným právom nazývané ako legendárne. Málokto, z tých kto ich vyskúšal, nebol spokojný. Nájdeme ich aj na bicykloch elitných pretekárov v cross-country. V suchu aj za dažďa, vždy poskytujú správny grip, a to dokonca aj bez rukavíc. Na výber je z mnohých variantov. Verzia Fit SG je ergonomicky tvarovaná pre pohodlnejší úchop a citlivejšie riadenie. Taktiež svojím tvarom zlepšujú prekrvovanie dlaní a znižujú tlak na citlivé tkanivo. Ich MOC je 28,99 €. Nájdete ich na MTBIKER shope.


Pirelli 150th Anniversary Prestige Box - 197 €

Pirelli 150th Anniversary Prestige Box
Vyrábať a dodávať pneumatiky pre monoposty formuly F1 je znakom spoľahlivosti, kvality a inovácií. To sa od roku 2018 pretavilo aj do výroby plášťov pre cyklistický svet. Pri príležitosti 150. výročia vzniku firmy Pirelli pripravilo obľúbené plášte na cestné bicykle P Zero Race so zlatou potlačou v exkluzívnom balení spolu s dušami SmarTube P Zero, šiltovkou a kľúčenkou. Poteš seba alebo svojho blízkeho touto výročnou edíciou. Odporúčaná cena je 300 €. Nájdeš ju na MTBIKER shope.

Stan’s NoTubes sada - 40,99 €

bezdušová sada Stan’s NoTubes sada
S touto sadou prerobíš svoje kolesá s dušami na bezdušové veľmi ľahko - za predpokladu, že máš na to prispôsobené ráfiky a správne plášte. Potom už nič nebráni dušu nosiť len ako zálohu, nakoľko tento tmel dokáže zalepiť defekt o veľkosti 6,5 mm. „Bezdušáky“ majú svoje výhody hlavne v teréne, no v našej ponuke nájdeš aj ROAD verziu. Balenie obsahuje tesniacu pásku do ráfika, dva ventily s dĺžkou 44 mm a 200 ml tmelu. MOC je 40,99 €. Nájdeš ju na MTBIKER shope.

Pepi's Tire Noodle R-EVOLUTION 29" - 79,99 €

insert Pepi's Tire Noodle R-EVOLUTION 29
Ak už jazdíme bezdušové plášte, stále existuje riziko, že poškodíš ráfik. Najmä pri nízkom tlaku. Dobrým riešením je insert alebo ochranná vložka do kolesa. „Nudla“ od Pepi-ho R-Evolution je odporúčaná najmä pre XC disciplíny. Okrem samotnej ochrany ráfika zabezpečuje tiež, že sa plášť pri nízkom tlaku nebude deformovať a v prípade neopraviteľného defektu poslúži na núdzový dojazd. Dodáva sa vrátane bezdušových ventilov. MOC produktu je 94,99 €. Nájdete ho na MTBIKER shope.

Viac doplnkov a vybavenia nájdete na našom MTBIKER shope.
Zdroj fotografií: archív redakcie
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Pravidelná údržba bicykla - na čo neradno zabudnúť PR článok

Pravidelná údržba bicykla - na čo neradno zabudnúť

O naše tátoše sa treba pravidelne starať. Či už ide o čistenie, mazanie, vždy sa nájde niečo, na čom treba zapracovať. Inokedy je potrebné rovno vymeniť komponenty.
Čo sa hodí mať v zálohe? PR článok

Čo sa hodí mať v zálohe?

Niekedy to môže byť lanko, či lepenie kvôli defektu, inokedy zas odtrhnutá prehadzovačka. Pozrime sa, čo je dobré mať v zálohe pre prípad núdze - na traile, či v domácej dielni.
keyboard_arrow_up