Pravidelná údržba bicykla - na čo neradno zabudnúť

O naše tátoše sa treba pravidelne starať. Či už ide o čistenie, mazanie, vždy sa nájde niečo, na čom treba zapracovať. Inokedy je potrebné rovno vymeniť komponenty.

SRAM GX Eagle Lunar DUB - 482 €

Sram GX Eagle 12
Nová sada SRAM GX Eagle vo farbe Lunar sa môže popýšiť novým dizajnom a lepšou funkcionalitou. K zlepšeniu došlo v radení v ťahu, ktoré je teraz hladšie. Kazeta s 10 - 52 zubmi poskytuje masívnych 520 % rozsahu, no je spätne kompatibilná aj s kazetami s najväčším 50-zubovým pastorkom. V sade nájdete 175 mm dlhé kľuky a 32-zubový prevodník. Jej MOC je 689 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

KMC X12 - 45,99 €

KMC X12 reťaz
Reťaz KMC X12 so 126 článkami je určená pre 12-rýchlostné systémy a je kompatibilná s radením z dielne Shimana, ale aj SRAMu, Campagnola či iných výrobcov. Stavia na vysokej trvácnosti a zároveň nízkej hmotnosti. Keďže nejde o smerovú reťaz, dá sa namontovať akýmkoľvek spôsobom, pričom jej montáž uľahčuje rýchlospojka Missing Link. Vďaka vonkajšej časti X-bridge sa pri radení posúva kazetou hladko a rýchlo. Jej MOC je 45,99 € a nájdeš ju aj na našom MTBIKER shope.

KLS Poison - 17,89 €

KLS Poison gripy
Gripy KLS Poison majú agresívnu textúru, ktorá zaručuje výborný grip a kontakt s rukami za sucha i za mokra. Výrobca kládol dôraz aj na komfort pri celodenných výjazdoch či pretekárskych ambíciách, preto zvolil mäkkú zmes z Kratonu. Na riadidlá sa montujú on-lock spôsobom, teda dvoma zliatinovými krúžkami, ktoré sa uťahujú inbusom. Dostupné sú vo viacerých farebných kombináciách, MOC jedného páru predstavuje 20,21 € a nájdeš ich aj na našom MTBIKER shope.

microSHIFT Advent - 39,99 €

microSHIFT Advent kazeta
9-rýchlostná kazeta výrobcu microSHIFT disponuje vzhľadom na počet rýchlostí až nadpriemerným rozsahom, čiže 11 – 46 zubov. Nemusíte sa s ňou na bicykli báť poriadne „zabrať“, keďže zuby majú tepelnú úpravu a tento kúsok vydrží aj vysoký krútiaci moment elektrobicykla. Ak poslúži ako náhrada staršej 9-rýchlostnej kazety Shimano, nebude treba meniť ani orech, keďže je kompatibilná s HG orechom. Jej MOC je 39,90 € a nájdeš ju na našom MTBIKER shope.

Shimano RT86 - 45,90 €

Shimano RT86
Brzdový kotúč RT86 z modelového radu Shimano Deore XT sa k náboju upína pomocou šiestich skrutiek. Technológia Ice Technologies v podobe troch vrstiev kotúča zabezpečuje lepší odvod tepla a zabraňuje tak prehrievaniu v dlhých či strmých zjazdoch. Vďaka tejto konštrukcii je teplota pri brzdení o 30 °C nižšia v porovnaní s kotúčmi z nižších sadov. Zároveň sa biker môže spoľahnúť na navýšený brzdný účinok a zároveň lepšiu životnosť. MOC je 58,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Pirelli Scorpion™ XC - 60,99 €

Pirelli Scorpion XC plášť
Maratónsky plášť Scorpion™ XC H o šírke 2.2“ je výbornou voľbou do suchých podmienok. Vyznačuje sa totiž nízkym profilom výstupkov, ktoré sú od seba vzdialené tak, aby zaručovali čo najlepšie odvaľovanie. Zároveň je táto pneumatika za použitia tuhej zmesi na bočniciach odolná voči defektom a tiež poskytuje výbornú priľnavosť vďaka zmesi SmartGRIP. Samozrejmosťou je možnosť konverzie na bezdušové prevedenie. Jeho MOC je 83,99 € a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Weldtite Rapid Ceramic Shield - 20,99 €

Weldtite Rapid Ceramic Shield sada
Jazdiť za každých podmienok je pekné predsavzatie, no po výjazde nás veľakrát čaká nepríjemné umývanie stroja. K jeho uľahčeniu vie dopomôcť aj tento prípravok, ktorý poskytuje rámu hydrofóbnu keramickú ochranu a odpudzuje nečistoty. Mechanizmus je jednoduchý. Pri aplikácii sa vyplnia drobné nedokonalosti v laku a vytvorí sa súvislá odolná vrstva. Tento ochranný prípravok je vhodný pre všetky druhy rámov, jeho MOC je 20,99€ a nájdeš ho na našom MTBIKER shope.

Vortex Go Cream - 4,99 €

Vortex Go Cream mazanie
Každý bicykel má množstvo pohyblivých častí, ktoré si vyžadujú pravidelné mazanie – či už sa bavíme o ložiskách v stredovom zložení, hlavovom zložení, či nábojoch. Vazelína Vortex Go Cream dobre poslúži pri všetkých takýchto pohyblivých spojoch, kde je nutné znížiť trenie. Tiež má schopnosť odpudzovať vodu a z toho vyplýva ochrana voči korózii a degradácii materiálu. Účinná je v širokom rozsahu teplôt, od -30 až do 140 °C. S jej MOC 6,79 € ju nájdeš na našom MTBIKER shope.

Ak ťa zaujíma viacero náhradných súčiastok či cyklokozmetika alebo mazivo pre tvoj bicykel, môžeš navštíviť náš MTBIKER shop.
info
Testy a predstavenia produktov sa realizujú s produktami a materiálmi zapožičanými od dovozcu danej značky alebo z MTBIKER shopu. Ich obsah a záver je subjektívnym názorom autora.
report_problem Našiel si v texte chybu?

Podobné články

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme PR článok

Tuning bicykla - keď všetko ostatné už máme

Bicykel nie je iba dopravný prostriedok. Je to vášeň, relax, sloboda či únik z reality a zaslúži si „hýčkanie a opateru“. Napríklad v podobe prémiových komponentov.
Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie PR článok

Doplnky a výbava - čistota, servis aj pre potešenie

Sezóna sa „prehupla“ do záverečnej časti. Potrebuje váš bicykel servis? Chýbajú vám prípravky na čistenie? Prípadne by to chcelo zmenu komponentu? U nás nájdete všetko.
Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel PR článok

Výbava začínajúceho cyklistu - s radosťou na bicykel

Kúpil si si nový bicykel a uvažuješ, čo ti ešte chýba? Nepotrebuješ hneď to najlepšie na trhu, no hľadáš kvalitu za rozumnú cenu? My ti radi pomôžeme.
keyboard_arrow_up