Finále Žilinskej cyklistickej ligy a „zakopávanie prehadzovačky“.

Finále Žilinskej cyklistickej ligy a „zakopávanie prehadzovačky“.

Vo štvrtok Cyklistický spolok Žilina v spolupráci s Krajským športovým centrom Žilina a Centrom voľného času Žilina – Bytčica usporiadal posledné 5. kolo Žilinskej cyklistickej ligy 2007. Trať merala „úctyhodných“ 35 kilometrov s cieľom v Rajeckej Lesnej.

ilustračné foto

Na štart sa podarilo organizátorom prilákať esá slovenskej cyklistiky ako 2 násobného olympionika a 5 násobného Majstra Slovenska v cestnej cyklistike Martina Rišku, jazdiaceho za rakúsky profi tým, Petra Sagana tohtoročného medailistu z Majstrovstiev Európy v horskej cyklistike, Juraja Sagana vynikajúceho špurtéra, čo dokázal na nedávnych Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike, Mateja Vyšňu reprezentanta Slovenska v cestnej cyklistike a Tomáša Jurkoviča Majstra Európy v zimnom triatlone. Konkurencia ako bič. Organizátori museli za túto hviezdnu účasť zaplatiť nemalé štartovné / guláš a hadovicu/.
Tempo pretekov bolo od začiatku vysoké o ktoré sa staral tréner Peter Zánický, ale to len dovtedy, kým sa priemerná rýchlosť nevyšplhala cez štyridsať“. Vtedy sa do čela prebojovala desať členná skupina, ktorá spoločne aj špurtovala do cieľa. Hodnotnú cenu do súťaže venoval aj Velo sprint Žilina, ktorých farby na trati hájil Peter Sládek.
Po skončení súťaže sa na chate zakopávala cestná a horská prehadzovačka na znak ukončenia úspešnej sezóny 2007. Pri prvých jarných kilometrov ju prídu cyklisti opať vykopať, aby aj tá budúcoročná sezóna bola tak bohatá na úspechy.

Výsledky:
1. Matej Vyšňa
2. Peter Sagan
3. Juraj Sagan
4. Tomáš Jurkovič
5. Jakub Bučo

Celkovým víťazom Žilinskej cyklistickej ligy sa stal 69 Juraj Škorvánek.
report_problem Našiel si v texte chybu?
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Od základu: XC, TR, AM, EN, DH - kde je rozdiel?

Horská cyklistika sa delí na viacero disciplín – od bežného lesného/asfaltového jazdenia do kopcov až po extrémne náročné zjazdy. Ktoré disciplíny poznáme a ako sa volajú?
Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové Město na Moravě 2023 - súboj generácií, farby a blato

Nové trasy, nové bicykle, vybavenie, farby všade naokolo, ale tiež dážď, mokré korene a blato. Predovšetkým ale skvelé výkony a atmosféra. To všetko a tiež mnoho ďalšieho priniesli prvé preteky svetového pohára horských bicyklov.
Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Reportáž: Bahenný kúpeľ pre Kráľa Šumavy

Príbeh o kúpaní na konci leta, pleťovej maske, sirupe zo žabieho slizu, výbere lepšej stopy a iných zaujímavostiach :D.
keyboard_arrow_up