Fotogaléria: Eurobike 2018 - novinky v elektro segmente

Výrobcovia každým rokom posúvajú laťky technologických možností, ale najmä prinášajú nové modely, ktoré majú čo ponúknuť. Aké miesto je lepšie, než jedno z najväčších výstavísk cyklistického sveta – Eurobike...

Neortodoxné „lowridery“

Nemecká značka RuffCycles ponúka elektrické modely amerických klasík mestských bicyklov. Ak chcete vyčnievať z radu, toto je vaša vstupenka.





Sram EX1

Elektrický motor si vyžaduje aj jemu špecifickú sadu. Konkrétne takú, akú pripravil Sram pod názvom EX1 s 8 rýchlostnou kazetou s 11-40z. 


 

Moto Parilla Ultra Carbon

Ťažko zaradiť do niektorého z odvetví tento stroj. Určite to je istá forma bicykla, avšak s trošku nevšedným vzhľadom. Okrem 380 mm kotúčov je enormný aj výkon motora. 3 000 W Moto Parilla zásobuje energiou batéria s kapacitou 3 240 Wh, čo je pri hmotnosti 47 kg naozaj potrebné. Okrem týchto parametrov vyniká aj maximálnou rýchlosťou vyše 80 km/h. Nuž, v háku jej asi nebudete stíhať.




 

Kona enduro s motorom

Kona Remote Ctrl patrí do stále sa rozrastajúcej skupiny elektrických enduro bicyklov. S motorom Bosch Performance a 500 W batériou vystačí na celodenné výjazdy. Cena začína na 4 800€.


 

E-enduro aj v Ghoste

Populárny model SL AMR X dostal aj elektrickú výbavu. Enduro špecialitka disponuje motorom od Shimana s 504 Wh batériou. Plnohodnotný full váži úctyhodných 21 kg.



Cestný bicykel s ladnými krivkami – Look E765

Aj keď to na prvý pohľad nie je až také zjavné, predsa len tento karbónový rám ukrýva 250 Wh batériu. Celková hmotnosť je solídnych 13,5 kg. Cena je stanovená na hodnote 8 500 €.





Haibike Xduro Nduro 10.0

Agresívne vyzerajúci rám v sebe ukrýva 500 Wh batériu v kooperácii s motorom Bosch Performance CX. Karbónový rám, teleskopická sedlovka či 11-rýchlostná sada, sú zárukou, že tento ebike je pripravený na poriadne zaťažkávacie skúšky.



Riese and Muller Homage - mestský bicykel s ohromujúcim výkonom

I keď krivky tohto bicykla nemusia byť práve oku lahodiace, jeho funkčnosť predčí aj tieto neduhy. Dvojitá batéria s celkovým výkonom 1 000 Wh napája už klasický motor Bosch Performance. Okrem úložného priestoru, svetiel, predného a zadného odpruženia, poskytuje aj vstavaný alarm so 100 dB. Lupiči, majte sa na pozore!






BH Xtep Lynx

Ani značka BH nezaostáva za trendom enduro bicyklov. Vo svojej ponuke predviedla svetu model Xtep, ktorý používa motor Shimano Steps 8000 so slušnou kapacitou batérie, 720 Wh. Originálne krivky rámu vyniknú aj na takom širokom trhu, akým sú horské bicykle. 



Revolučný motor Continental 48V

Continental je známy prevažne v oblasti plášťov, ale tentokrát sa predstavil na poli výroby motorov. A je sa skutočne na čo pozerať. Nový motor síce váži vyše 6 kíl, ale jeho unikátnosť a revolučnosť spočíva v skĺbení motoru a prevodovky v jeden kus so silou 48 V. Ponúka aj možnosť automatického radenia či radiť aj keď natočíte kľukami, najmä v meste je to určite výhodou.





 

Mubea Emobility E-Downhiller

Mubea prináša nový pohľad na zjazdové bicykle. Práve v tejto disciplíne je potrebné mať extra výkon. Po rýchlom zjazde je s takýmto krásavcom hračka dostať sa späť na miesto štartu vďaka motoru. Uznajte sami, že tlačiť ebike nie je žiadna sranda a tak batéria s výkonom 1 000 Wh príde vhod. 



Originalita zvaná Düsenspeed

Nemecký výrobca sa nechce podobať konvenčným modelom, čo je aj na prvý pohľad zrejmé. Vo svojej ponuke má viaceré kúsky, od použitia na ceste, až po downhill. Na Eurobiku predstavil práve posledný menovaný. Vybavený dvojkorunkovou vidlicou s 200 mm zdvihom, je silnou zbraňou v teréne. Pomáha mu k tomu aj 700 Wh batéria, s možnosťou nosiť jednu aj v batohu. Tá má kapacitu 500 Wh.




 

Ešte raz Reich and Muller

V oblasti, kde elektromotor naozaj pomôže, je preprava väčšieho obsahu. „Cargo-biky“, ako sa ľudovo volajú, sú trochu odlišnými, ale užitočnými pomocníkmi. Spomeňte si na ne, keď budete nabudúce potrebovať preniesť nedeľný nákup alebo skrinku z Ikea.


Wilier Cento 1 HY

Skutočne pretekársky model ponúka Wilier v oblasti e-cestných bicyklov. S hmotnosťou 11,9 kg sa stavia na piedestál bicyklov s asistovanou pomocou. 40 Nm motor s 250 Wh batériou sú ideálom na pomedzí nízkej váhy a potrebného výkonu pre tých, ktorí sa chcú do kopcov pretekať s tými najlepšími. 



 

Rohloff E-14 

Zadný náboj, v ktorom sa skrýva prevodovka s elektronickým radením, to je Rohloff.



 
Ani týmto výberom sa ani zďaleka nekončí sumár všetkých vystavených kúskov na tohtoročnom Eurobiku. Výrobcovia ukázali, že je sa kam posúvať. Novinky určite prispejú k zjednodušeniu ovládania či údržbe elektrobicyklov a zároveň im dodajú vyšší výkon. Už teraz sa tešíme, čo nám prinesie budúcoročný Eurobike!
flash_on
Viac o elektrobicykloch, ich výbere a používaní nájdeš v sekcii Elektrobicykle v skratke.
report_problem Našiel si v texte chybu?
scr@tch 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (3. časť)

Finálna časť série o Eurobiku sa povenuje najmä dvojkolesovým tátošom – či už na vlastný alebo elektrický pohon.
Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Eurobike 2023 - čo nového v cyklosvete (2. časť)

Najväčšia cyklistická exhibícia na svete priniesla množstvo noviniek – medzi iným aj na poli rôznych komponentov a doplnkov.
Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Gravel, bikepacking a elektro - hlavné témy Eurobiku 2023

Ak by som mal tromi slovami opísať tohtoročný Eurobike, tak samotný nadpis článku všetko pekne vystihol.
keyboard_arrow_up