Najlepším jazdcom SR za rok 2007 Peter Velits

Najlepším cyklistom roka 2007 na Slovensku sa podľa očakávaní stal Peter Velits, druhé miesto obsadil Juraj Sagan a tretím vo výročnom poradí bol horský cyklista Filip Polc. Víťaz prebral ocenenie z rúk ministra obrany SR Františka Kašického.

Dvadsaťdvaročný Velits, ktorý sa v novej sezóne predstaví vo farbách Teamu Milram, triumfoval na septembrových majstrovstvách sveta v Stuttgarte v kategórii do 23 rokov v cestných pretekoch s hromadným štartom, čo mu so ziskom 268 bodov vynieslo aj ôsmu priečku v prestížnej ankete Športovec roka 2007. Zverenec trénera Thomasa Schediwieho dominoval aj v pretekoch 1. HC kategórie GP Fourmiers/La Voix du Nord vo Francúzsku. V etapách Deutschland Tour (kategória Pro Tour) skončil dvakrát v prvej desiatke, celkovo bol deviaty v pretekoch Okolo Bavorska (2. HC).
"So sezónou som veľmi spokojný, bola zatiaľ najlepšia, akú som mal. Víťazstvo na svetovom šampionáte mi pootvorilo dvere do Milramu. Dúfam, že pomôžeme tímu k víťazstvám a že sa mi spolu s bratom podarí na niektorom z podujatí dosiahnuť dobrý výsledok. Máme program len do apríla, viac toho ešte neviem. Čakáme, kedy sa dozvieme rozpis na ďalšiu časť sezóny. Bolo by super, keby sa mi podarilo dostať na niektoré z pretekov elitnej kategórie Grand Tour. Absolvovali sme zatiaľ týždňové sústredenie zamerané na organizačné veci a o týždeň odchádzame s Martinom do Juhoafrickej republike, kde začiatkom februára s tímom absolvujeme prvé preteky," povedal čerstvý víťaz ankety Peter Velits.
Druhé miesto Juraja Sagana určite nikoho neprekvapilo, keďže Velitsov úspech zo Stuttgartu podčiarkol svojím jedenástym miestom. Na 51. ročníku tradičných pretekov Okolo Slovenska obsadil 13. pozíciu a v cyklokrose patrí medzi slovenskú špičku v kategórii jazdcov do 23 rokov. Horský cyklista Filip Polc si tretie miesto vybojoval najmä zásluhou celkovej štvrtej priečky v hodnotení Svetového pohára v disciplíne fourcross.
Ocenenie pre "Talent roka 2007" sa ušlo Petrovi Saganovi, ktorý bol v uplynulej sezóne dvojnásobným bronzovým medailistom na európskych šampionátoch v juniorskej kategórii v cyklokrose a horskej cyklistike (disciplína cross country). Okrem toho v závere júna triumfoval na spoločných majstrovstvách Slovenska a Česka cestných cyklistov v Brne triumfoval v kategórii juniorov. Cenu fair play udelil Slovenský cyklistický zväz iba 11-ročnému Ladislavovi Kružliakovi, ktorý po pretekoch regionálneho charakteru v Česku priznal, že organizátori sa po strkanici v cieli pri určovaní víťaza pomýlili a on neskončil na prvom mieste. Cenu následne odovzdal ďalšiemu v poradí.
report_problem Našiel si v texte chybu?
SITA
© 2024, Autorské práva SITA a.s. a uvedené agentúry.
Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Momentálne sa tu nenachádzajú žiadne komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Reportáž: Blinduro Podzim 2023 – back to the roots

Enduro je pre mňa v porovnaní s inými MTB disciplínami oveľa viac o komunite a užívaní si prírody a života s partiou na bikoch.
Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Reportáž: UCI Gran Fondo Tre Valli Varesine 2023 - hranica medzi úspechom a neúspechom

Podarí sa mi splniť môj cieľ a kvalifikovať sa na majstrovstvá sveta 2024 v kategórii Masters?
Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

Reportáž: Horská časovka na Smrekovicu – porovnať sa s najlepšími

15. september už tradične patrí horskej časovke na Smrekovicu a po mojej minuloročnej premiére som nemohol chýbať na už 14. ročníku.
keyboard_arrow_up