Na MS v cyklotriale pocestuje trojica Slovákov

Už dnes odštartovali v čínskom meste Chengdu majstrovstvá sveta v cyklotriale, BMX freestyle a XCO eliminátore. Medzi 5. – 11. novembrom zabojujú o cenné kovy športovci z celého sveta, medzi ktorými nebudú chýbať ani naši jazdci.

Z trialistov sa predstaví trojica Slovákov – Samuel Hlavatý, Erika Hlavatá a Ján Kočiš. Za BMX freestyle Michal Kovačovič. Po výbornom výsledku Samuela Hlavatého na poslednom kole svetového pohára v triale, kedy si za tretie miesto vychutnal v Berlíne pohľad z pódia, cestuje výprava s veľkým odhodlaním. Dobre si viedla aj Erika, ktorá sa prebojovala až do finále, v ktorom obsadila konečné 6. miesto.

Našich jazdcov povedie trojnásobná majsterka sveta, úspešná slovenská reprezentantka v tomto športe, Tatiana Janíčková. Súrodeneckú dvojicu z Rudiny dopĺňa bývalý majster sveta v triale, Ján Kočiš.


„Na MS idem samozrejme s najvyššími očakávaniami. Počas celej sezóny som sa držal medzi top jazdcami a veľmi by ma potešilo, keby som to dokázal potvrdiť aj na MS v Číne. Uspokojujúce bude postúpenie do finále medzi top 6, no ciele mám vyššie,“ priblížil svoje očakávania Samuel Hlavatý a dodal: „po poslednom pódiu na svetovom pohári sa moje ciele posunuli na pódium. Verím, že to dopadne čo najlepšie, formu mám teraz ideálnu, no hocičo sa môže stať. Pôjde sa podľa nových pravidiel, tak dúfam, že mi bude všetko sedieť ako má a sezónu ukončím kvalitným výsledkom.“

„Veľmi rada by som bola, keby sa mi podarilo kvalifikovať medzi top 6 jazdkýň. Teda uspokojujúci výsledok od šiesteho miesta hore,“ povedala k účasti na MS Erika Hlavatá.
report_problem Našiel si v texte chybu?
redakcia 
clear
Prečo sa ti článok nepáči?
Odoslať spätnú väzbu
Formulár sa odosiela

Komentáre

Musíš byť prihlásený, ak chceš vidieť celú diskusiu.
Formulár sa odosiela
Pridaj komentár
Formulár sa odosiela

Podobné články

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Rozhovor: Gunn-Rita Dahle Flesja – prvá dáma cyklistiky

Sú rôzni skvelí športovci a športovkyne, šampióni, majstri a nakoniec legendy. Jednou z nich je dáma z Nórska, ktorá je doslova synonymom horskej cyklistiky.
Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Svetový pohár v Andorre – čo ma zaujalo?

Alchýmia s plášťami. bicykle, novinky alebo zaujímavé príbehy v rámci cross-country scény. Náročné podmienky vo vysokohorskej Andorre ich priniesli dostatok...
Reportáž: MSR v e-MTB XCO 2023 - prvýkrát s motorom

Reportáž: MSR v e-MTB XCO 2023 - prvýkrát s motorom

Uplynulú sobotu sa uskutočnili historicky prvé majstrovstvá republiky na elektrickom bicykli. Pretekalo sa v disciplíne cross country na e-bikoch. Poďte si prečítať, ako to na takýchto pretekoch vyzerá.
keyboard_arrow_up